![]() |
|
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Skórki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=33) +--- Wątek: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection (/showthread.php?tid=3687) |
RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 17-07-2021 (17-07-2021, 07:23 PM)remekb napisał(a): Coś się chyba porozjeżdżało w grafikach w nowych update'ach:Oho. To nieźle narobiłem^^ jutro to doprowadzę do ładu
RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - remekb - 17-07-2021 Na laptopie mam Kodi ze skórką w wersji 0.6.0 i tam jest ok
RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 18-07-2021 (17-07-2021, 07:23 PM)remekb napisał(a): Coś się chyba porozjeżdżało w grafikach w nowych update'ach:Z grubsza doprowadziłem to do ładu, głównie z Flix View, w innych layoutach mogą być niedociągnięcia ![]() Cytat:Nie wiecie czemu nie mogę zrobić screenshotów? Po wykonaniu screenshota, zapisuje mi się plik png bez obrazu, o rozmiarze 10.830 kB.Obstawiałbym tutaj DRM. RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - sokol88 - 22-07-2021 Hey spodobala mi sie skórka i szacun za robote która w nia wkładasz ? mam problem z instalacja ? dodałem repo i gdy chce wejsc zainstalowac odrazu mi wyskakuje nieudane polaczenie z repozytorium ? RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - kris777 - 22-07-2021 chyba chodzi o wersję CoreElec / kodi 18 albo 19. repo jest chyba tylko dla 19 RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - sokol88 - 22-07-2021 Na to niewpadłem myslałem ze mam 19 a tu 18.9 ? RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - shaqoore - 13-08-2021 Potestowałem troszkę - podoba mi się co raz bardziej ten skin. Kilka uwag ode mnie: ![]() W dodatkach nieczytelne jest to menu kontekstowe. Po najechaniu na ikonkę pojawia się tekst ale prawie zawsze jest ucięty. Może da się zrobić podobnie do menu kontekstowego tutaj (czyli podpis ikony z lewej lub z prawej strony): ![]() Zarówno pasek menu OSD i pasek menu start (używam widoku PROSTEGO) jest moim zdaniem za wysoki, zmniejszyłbym go o połowę lub chociaż 30%. ![]() Czy podczas przewijania da się jakoś wyłączyć ten dolny pasek? W innych skórkach jest tylko pasek postępu u góry ekranu i info ile przewinęliśmy (np. w wersji Cosmic od naszego kolegi z forum )![]() Ostatnia kwestia to widok podmenu na ekranie głównym. Czy da się usunąć całkowicie te ikony by zostały tylko napisy, w efekcie całość się zmniejszy/obniży? ![]() Mam też pytanie odnośnie czcionek - chciałbym je powiększyć? Jak to zrobić? Może dałoby radę dać opcję wyboru wielkości w px na przykład? (12-07-2021, 07:01 PM)enefem napisał(a):(12-07-2021, 06:50 PM)shaqoore napisał(a):Musiałby się wypowiedzieć, ktoś kto korzysta z LibreELEC i jest w tym temacie obeznany. Z tego co widzę w Google to LE team chyba wyciął tę opcję. Niestety, ale w takim wypadku nic nie jestem w stanie poradzić Musieli wyciąć na 19 bo w Kodi 18.9 na LE jest ta opcja. RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 13-08-2021 (13-08-2021, 09:46 AM)shaqoore napisał(a): Potestowałem troszkę - podoba mi się co raz bardziej ten skin. Kilka uwag ode mnie:Hej, kolega z forum od Cosmica to ja ^^ Na razie wstrzymałem rozwój AZ2: Resurrection. Polecam używać Cosmica, a jeśli czegoś w nim brakuje, proszę o informację, a na pewno rozważę każdy feedback!
RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - kofii12345 - 03-09-2021 Dzięki za super skórkę Pasuje mi dużo bardziej niż Cosmic (brakuje tam np grafik z info pliku i irytuje mnie duży napis przewijania).Mam jednak mały problem nie wiem czy do naprawy: Otóż stwierdziełem, że w menu zrobię pozycję VOD gdzie będą widgety z nowościami z dodatków C+, HBO, Netflix. Jednak gdy dodam 3 lub więcej widgety z tych dodatków (na Nvidia Shield, PC radzi sobie lepiej) inne proste widgety które są niżej w menu jak np telewizja, dodatki długo się ładują. Mogę podesłać video z ilustracją problemu. RE: Arctic: Zephyr 2 - Resurrection - heppen_ - 04-09-2021 (03-09-2021, 11:30 AM)kofii12345 napisał(a): Dzięki za super skórkę Cześć, Na razie zaprzestałem dalszego rozwoju AZ2:R z braku czasu. Niemniej wydaje mi się, że nie mamy dużego wpływu na czas ładowania widgetów. Ten w dużej mierze zależy od wydajności urządzenia i jak sam zauważyłeś, PC radzi sobie lepiej. |