![]() |
|
Nowa platforma telewizyjna od Play - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Luźno (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=38) +--- Dział: Off topic (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=39) +--- Wątek: Nowa platforma telewizyjna od Play (/showthread.php?tid=1639) |
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Danio - 11-03-2019 Ja nie niszczę, nie przerabiam, nie usuwam launchera Play ani serial number... Po prostu instaluję apkę przeznaczoną na ATV w postaci darmowego szybkiego i lekkiego launchera, i uruchamiam go zamiast domyślnego. Przynajmniej póki ten dość mocno kuleje. Potencjał mają ale wykonanie (póki co) dość marne. O czym piszę Im na Ich stronie całkiem szczegółowo. Czyli jako darmowy beta tester wywiązuje się z tego zadania wzorowo
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Łonogrzmot - 11-03-2019 (11-03-2019, 10:00 PM)Danio napisał(a): Ja nie niszczę, nie przerabiam, nie usuwam launchera Play ani serial number... Po prostu instaluję apkę przeznaczoną na ATV w postaci darmowego szybkiego i lekkiego launchera, i uruchamiam go zamiast domyślnego. Czyli w skrócie modyfikujesz, ich TV BOX-a ![]() A zaprawdę napisane jest: Cytat:Nie możesz niszczyć, dokonywać jakichkolwiek zmian, modyfikować Danio napisał(a):Czyli jako darmowy beta tester wywiązuje się z tego zadania wzorowo Więc póki co, żyw nadzieję, iż po zwróceniu sprzętu, po kilkunastu dniach nie otrzymasz tzw. faktury korygującej, za pośrednictwem której zostaniesz sowicie "wynagrodzony" za swoje launcherowe eksperymenty ,bo aż się o to prosisz
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Danio - 11-03-2019 W takim razie, niech będzie Twoja racja. Mea culpa Tak czy inaczej, box wart testowania
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - farben - 12-03-2019 Myślę że chodzi o modyfikację sprzetową, instalacji apek nie zabraniają... (11-03-2019, 09:19 PM)Danio napisał(a): ps. W moim egzemplarzu karta WiFi działa wzorowo. Wykręca ponad 70 Mb/s i to przez strop betonowy (router na innej kondygnacji niż Play box).A YouTube w pełnym 4K ci dziala czy przycina? RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Danio - 13-03-2019 Hejka. To zależy od materialu... W większości przypadków przy materiale 4k jest wszystko OK, lecz zauważyłem, że niektóre materiały nagrane w 60-ciu fps-ach potrafią jednak przyciąć
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - farben - 14-03-2019 Czyli wifi jednak daje dupy
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Łonogrzmot - 14-03-2019 (14-03-2019, 07:45 PM)farben napisał(a): Czyli wifi jednak daje Dali, ale "ciała", aby w dzisiejszych realiach zrobić sprzęt z tak wąskim gardłem sieciowym, masakra
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Łonogrzmot - 15-03-2019 @farben @Danio Play napisał(a):PLAY NOW TV update boxa RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Danio - 15-03-2019 Dzięki za info, Kolego @Łonogrzmot Może z czasem obsługa i płynność tego boxa (dzięki beta Testerom) będzie znośna. Uważam, że ta akcja z bezpłatnym dostępem do TV boxa sieci Play i Ich oferty, to strzał w 10-kę. Jeżeli faktycznie będą uważnie słuchać / czytać, uwagi swoich abonentów / testerów, a co za tym idzie umieszczać poprawki w swoim sofcie Play Now, to mają szansę na naprawdę dobry produkt. Oczywiście jeżeli za te 6 m-cy sensownie go wycenią
RE: Nowa platforma telewizyjna od Play - Łonogrzmot - 15-03-2019 (15-03-2019, 09:07 AM)Danio napisał(a): mają szansę na naprawdę dobry produkt. Oczywiście jeżeli za te 6 m-cy sensownie go wycenią Hmmm to "nie tak " ma wyglądać cennik od 7 miesiąca ![]()
|