Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Dział: Pomoc & Poradniki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji (/showthread.php?tid=3227)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Tebich - 13-04-2023

Witam. Ja mam taki problem ze przy hbo jest napisane: twoje urzadzenie nie jest zgodne z ta wersja, a przy viaplay : produkt nie jest dostepny w twoim kraju. Ktos pomoze?

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - TheWB - 09-09-2023

Po zainstalowaniu x-plore pobralem aplikację ktora mnie interesuje zaczelem instalowac wszystko wygladalo dobrz i pokazalo informacje ten uzytkownik nie moze instalowac czy nie ma innej mozliwosci zainstalowania aplikacji chopin go

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Łonogrzmot - 09-09-2023

(09-09-2023, 05:05 AM)TheWB napisał(a): innej mozliwosci zainstalowania aplikacji chopin go

Oczywiście że jest, po uprzednim włączeniu opcji programisty, nadaniu uprawnień do instalacji z nieznanych źródeł, instalacja via aplikacja Downloader bez najmniejszych....

[Obrazek: WFWmr37l.jpg]

...i to by było na tyle, wydaje się iż aplikacja Chopin GO nie ma dedykowanej/zoptymalizowanej wersji dla systemu Android TV, pseudo korzystanie na "dużym ekranie" dla masochistów [Obrazek: k045.gif]

[Obrazek: Gz1xo2Wl.jpg]

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - TheWB - 28-10-2023

(09-09-2023, 07:44 AM)Łonogrzmot napisał(a):
(09-09-2023, 05:05 AM)TheWB napisał(a): innej mozliwosci zainstalowania aplikacji chopin go

Oczywiście że jest, po uprzednim włączeniu opcji programisty, nadaniu uprawnień do instalacji z nieznanych źródeł, instalacja via aplikacja Downloader bez najmniejszych....

[Obrazek: WFWmr37l.jpg]

...i to by było na tyle, wydaje się iż aplikacja Chopin GO nie ma dedykowanej/zoptymalizowanej wersji dla systemu Android TV, pseudo korzystanie na "dużym ekranie" dla masochistów [Obrazek: k045.gif]

[Obrazek: Gz1xo2Wl.jpg]
Witam gdzie włącza się opcję programisty  używam xplore

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Łonogrzmot - 28-10-2023

(28-10-2023, 05:43 AM)TheWB napisał(a): gdzie włącza się opcję programisty

Przeczytać w pierwszych postach tematu w którym się napisało.

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - sztasiek - 05-02-2024

Cześć. 

1. Zainstalowałem x-plore i chiałem podczytać google drive ale wyskakuje mi komunikate że aplikacja jest nie obsługiwana przez Google ?
Gdzie szukać rozwiązania. Programista na chromcast właczony  Undecided

2. Chciałem zainstalować na chromcasie aplikację Ninateka ale nie znajduje jej w sklepie Play. Na komórce ją odszukałem? Czemu tak jest?

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - mjw - 05-02-2024

Ad 2. Widocznie aplikacja Ninateka jest na zwykły android, a nie Android TV.

Możesz próbować zainstalować manualnie jak gdzieś znajdziesz apk.

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - sztasiek - 05-02-2024

a co zrobić z x-plore aby podczytał dysk google ? mam jeszcze TCL'a i tam podczytuje, na chromcast'cie mam problem

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - sztasiek - 06-02-2024

proszę o sprawdzenie uzytkowników chromecasta 4 czy x-plore podczytuje wam google dysk ?

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - mjw - 06-02-2024

Jak dokładnie wygląda błąd? Tak jak poniżej?

[Obrazek: ydhdiWgl.png]