![]() |
|
CANAL+ BOX 4K - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Testy, recenzje, opinie. (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: CANAL+ BOX 4K (/showthread.php?tid=3676) |
RE: CANAL+ BOX 4K - jarecki123 - 12-05-2022 @Galapagos Mam słuchawki bluetooth i także mam problemy.Na Netflixie jest ok, ale już na HBO MAX i Disney+ są problemy.Ciekawe jest to, że na Disney+(konto Wielka Brytania) mogę oglądać serial "Agenci Tarczy" to już w serialu "Moon knight" wywala jakiś błąd z połączeniem.Oczywiście po wyłączeniu słuchawek, wszystko wraca do normy.Na HBO MAX nic nie działa z włączonymi słuchawkami.Tak więc to nie jest wina naszych sprzętów, a wina aplikacji od Canal+.Może kiedyś to ogarną? RE: CANAL+ BOX 4K - dabroviec - 12-05-2022 Oglądałem wczoraj coś na Kodi i nagle box zaczął się wyłączać. Myślałem że przypadkiem wcisnąłem przycisk wyłączania, ale jednak był to restart i nowa animacja Androida uświadomiła mi że przystawka dokonała autoaktualizacji. Nie testowałem niczego tylko dokończyłem oglądanie tego co zacząłem, i mogę powiedzieć, że na plus jest na pewno więcej stopni regulacji głośności (sporo osób narzekało na to że jest ich zbyt mało). Z minusów to podczas oglądania filmu na Kodi co jakiś czas w dolnej połowie ekranu wyskakiwał mi czarny/zielony prostokąt w różnych odstępach czasu na niecałą sekundę, raz przewinąłem materiał 10 sekund do tyłu żeby sprawdzić czy to nie problem z plikiem, ale prostokąt się nie pojawił. Druga rzecz na minus to to, że zaraz po uruchomieniu Kodi zawsze miałem informację z wtyczki Elementum ze daemon zaczął pracować, teraz po uruchomieniu Kodi wtyczka Elementum wywaliła błąd informujący o tym, że daemon nie może wystartować. Pewnie jakiś problem z uprawnieniami. RE: CANAL+ BOX 4K - dabroviec - 15-05-2022 (12-05-2022, 01:30 AM)jarecki123 napisał(a): @Galapagos Mam słuchawki bluetooth i także mam problemy.Na Netflixie jest ok, ale już na HBO MAX i Disney+ są problemy.Ciekawe jest to, że na Disney+(konto Wielka Brytania) mogę oglądać serial "Agenci Tarczy" to już w serialu "Moon knight" wywala jakiś błąd z połączeniem.Oczywiście po wyłączeniu słuchawek, wszystko wraca do normy.Na HBO MAX nic nie działa z włączonymi słuchawkami.Tak więc to nie jest wina naszych sprzętów, a wina aplikacji od Canal+.Może kiedyś to ogarną? Może to jakiś problem z DRM? RE: CANAL+ BOX 4K - Ktosi - 15-05-2022 (12-05-2022, 01:30 AM)jarecki123 napisał(a): @Galapagos Mam słuchawki bluetooth i także mam problemy.Na Netflixie jest ok, ale już na HBO MAX i Disney+ są problemy.Ciekawe jest to, że na Disney+(konto Wielka Brytania) mogę oglądać serial "Agenci Tarczy" to już w serialu "Moon knight" wywala jakiś błąd z połączeniem.Oczywiście po wyłączeniu słuchawek, wszystko wraca do normy.Na HBO MAX nic nie działa z włączonymi słuchawkami.Tak więc to nie jest wina naszych sprzętów, a wina aplikacji od Canal+.Może kiedyś to ogarną? Żadna z aplikacji które używasz nie jest Canal+ tak samo inne aplikacje operatora w tunerze nie wpływają na to że masz problemy. Też podpinam głośniki i słuchawki ( głownie sprzęty SONOS albo SONY ) pod tuner przez BT i nie ma żadnych problemów. Zwykle problemem są obsługiwane wersje BT używane w tunerze i podpinanym sprzęcie. Czasami to problem z kompatybilnością w dół. Najlepiej jak sprzęt jest przynajmniej w równej wersji jaką ma tuner BTLE 4.2. W sumie przy tej wersji nie powinno być żadnym problemem nawet dla starszych sprzętów. Jak instalowałeś aktualizacje najnowszą najlepiej zresetować całkiem tuner i ustawić wszystko od podstaw. U mnie wszystko działało idealnie ale czasami były blipy i charczał dźwięk na słuchawkach czy głośniku, pomógł reset. Nie używam zwykle aplikacji od C+, wyłączam wszystkie możliwe ( masz we właściwości aplikacji wyłączenie ) , instaluje tylko Wolfa i inne apki. RE: CANAL+ BOX 4K - Galapagos - 17-05-2022 Nie pisz do ludzi w tonie, że jak u ciebie działa, to pewnie u wszystkich okej, bo guzik się na tym znasz. I na forach, i w sklepie play można przeczytać wpisy dotyczące właśnie tego problemu. Żadne resety nie pomagają. Co pomaga, starsze wersje aplikacji, choć nie mam pewności czy to się sprawdzi w przypadku HBO lub Netflix. U mnie, mimo że sprzęt od Canal+ z fabrycznie wygraną apką, to doinstalowałem aplikację C+ do boxów dla firm trzecich. Problem znikł, nie wywala błędów, jednak jest to aplikacja sprzed półtora roku. Każda następna, a było ich w tym czasie aż 12, wywala ten sam błąd co na fabrycznie wgranej. Bluetooth w wersji 5.0. (15-05-2022, 05:31 AM)dabroviec napisał(a):Mam podobne przypuszczenia. Problem z uprawnieniami.(12-05-2022, 01:30 AM)jarecki123 napisał(a): @Galapagos Mam słuchawki bluetooth i także mam problemy.Na Netflixie jest ok, ale już na HBO MAX i Disney+ są problemy.Ciekawe jest to, że na Disney+(konto Wielka Brytania) mogę oglądać serial "Agenci Tarczy" to już w serialu "Moon knight" wywala jakiś błąd z połączeniem.Oczywiście po wyłączeniu słuchawek, wszystko wraca do normy.Na HBO MAX nic nie działa z włączonymi słuchawkami.Tak więc to nie jest wina naszych sprzętów, a wina aplikacji od Canal+.Może kiedyś to ogarną? RE: CANAL+ BOX 4K - bakso55 - 18-05-2022 Witam, box jakiś czas temu sam się zaktualizował, dzisiaj, gdy tata oglądał tv na tivimate, box nagle uruchomił się ponownie, akurat jak podniósł głowę z nad telefonu zobaczył tylko "ponownie uruchamiam" czy jakoś tak, box przywrócił się do ustawień fabrycznych. Ktoś miał podobny problem? Mam jeszcze jednego boxa u rodziców w sypialni i nie wiem, czy sytuacja się nie powtórzy? Ktoś mógłby pomóc, jak ewentualnie zapobiegać podobnym sytuacjom? Nie będzie mi się chciało znowu wszystkiego logować na boxach. Pozdrawiam RE: CANAL+ BOX 4K - mjw - 19-05-2022 Może Ci się zaktulizował soft, tylko czemu reset się zrobił... RE: CANAL+ BOX 4K - sky02 - 19-05-2022 Stawiam że lewy TiviMate i spuchł. Sys szukał pamięci i ratował się restartem kasując wszystko po przeładowaniu. @bakso55 jak masz TVM z witaminką to : cytat
RE: CANAL+ BOX 4K - bakso55 - 19-05-2022 (19-05-2022, 05:36 PM)sky02 napisał(a): Stawiam że lewy TiviMate i spuchł. Sys szukał pamięci i ratował się restartem kasując wszystko po przeładowaniu.Właśnie oryginalny tivimate, nie wiem co się odjaniepawlilo, możliwe, że to wina wolfa? Na drugim boxie jeszcze canal, ale reszta ta sama RE: CANAL+ BOX 4K - Dogbyte - 22-05-2022 (19-05-2022, 05:36 PM)sky02 napisał(a): Stawiam że lewy TiviMate i spuchł. Sys szukał pamięci i ratował się restartem kasując wszystko po przeładowaniu. bakso55 Właśnie oryginalny tivimate, nie wiem co się odjaniepawlilo, możliwe, że to wina wolfa? Na drugim boxie jeszcze canal, ale reszta ta sama ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja nie mam TVM a u mnie resetował się 3 razy w ostatnim tygodniu. Przedtem zresetował się 9 maja, po aktualizacji. Już wtedy się wściekłem i wgrałem backup na Google Drive. Teraz, po resecie, ładuję tylko x-plore, loguję się na Gdrive i wgrywam backupy. Po wczorajszym resecie nie wgrałem wszystkiego. Będę wgrywał powoli z przerwami, może znajdę przyczynę. Mój Box jest podłączony do anteny. U nas w ostatnim tygodniu codziennie włączali i wyłączali naziemną. Może to była przyczyna? |