![]() |
|
Fire TV Stick 4K Max - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Testy, recenzje, opinie. (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=57) +--- Wątek: Fire TV Stick 4K Max (/showthread.php?tid=4059) |
RE: Fire TV Stick 4K Max - somer - 27-12-2021 Nawet nie wspomniałem o włączeniu oryginalnej ściezki dżwiekowej z Atmosem bo uważałem to za tak oczywistą oczywistość ,że tłumaczenie tego mogłoby być postrzegane jako traktowanie kogoś jak idioty. ![]() Jednak jeżeli ktoś faktycznie ma problemy z czytaniem i korzysta np. z Fanfilmu bo bardziej zależy mu na lektorze niż jakości kopi to szukanie Atmosa najprawdopodobniej będzie nieefektywne. RE: Fire TV Stick 4K Max - Ktosi - 27-12-2021 Niektóry to jednak tego nie wiedzą i tracą tylko czas na kombinowaniu w ustawieniach zamiast ustawić odpowiednią ścieżkę dźwiękową filmu. W sumie nie wszędzie tak jest, jak zauważyłem 2 część Widzmina ma też dodatkowo ATMOS z lektorem i dabingiem polskim.
Fire TV Stick 4K Max - piotrekf - 27-12-2021 Odtwarzałem pliki z demo atmosa. Wcześniej miałem tv boxa z coreelec i Kodi 18 i tam wykrywał bez problemu Atmosa i przesyłał do soundbara. Kilka dni temu kupiłem Firesticka 4k max i te same pliki przestały być odtwarzane w Dolby Atmos . Spróbuję jeszcze z tym raw . Mam nadzieję że tutaj jest problem. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka RE: Fire TV Stick 4K Max - Łonogrzmot - 28-12-2021 (26-12-2021, 03:01 PM)piotrekf napisał(a): Mam problem z przesłaniem dźwięku w systemie atmos pod Kodi 19.3. Próbowałem wszystkich ustawień i brak dźwięku Atmos. Wydaje się, iż mniej więcej Kodi 19.3 na Fire TV Stick 4K Max raczej sobie poprawnie radzi z przesyłem dźwięku/obrazu ![]() ![]() ![]() Zainteresowani mają jasność że Fire 4K Max jest świetnym pomocnym gadżetem w podróżach, jestem mega pozytywnie usatysfakcjonowany zaimplementowaną kartą sieciową, super się sprawdza jak tylko złapie sygnał dobrej sieci w każdym hotelu, mistrzostwo... ![]()
Fire TV Stick 4K Max - tomahawk5000 - 31-12-2021 Cześć Czy u Was też tak jest że stick bardzo długo się wyłącza na innym launcherze? Mam Wolfa aktualnie. Ps Czy są jakieś sposoby na full backup? RE: Fire TV Stick 4K Max - smiechol95 - 03-01-2022 polecam launcher Leanback on Fire RE: Fire TV Stick 4K Max - tomahawk5000 - 03-01-2022 (03-01-2022, 10:05 AM)smiechol95 napisał(a): polecam launcher Leanback on FireCzy stick na tym launcher włącza ci się tak samo szybko co na oryginalnym? RE: Fire TV Stick 4K Max - smiechol95 - 05-01-2022 nie testowałem oryginalnego, ale włącza się kilka krótkich sekund, na pewno szybciej niż mój telewizor, więc nie jestem w stanie tego zmierzyć sticka masz podłączonego do tv czy adaptera w gniazdku?
RE: Fire TV Stick 4K Max - tomahawk5000 - 05-01-2022 (05-01-2022, 03:06 PM)smiechol95 napisał(a): nie testowałem oryginalnego, ale włącza się kilka krótkich sekund, na pewno szybciej niż mój telewizor, więc nie jestem w stanie tego zmierzyćMam podłączonego przez dołączony kabel. Na oryginalnym launcher włącza się dużo szybciej. Możesz wysłać plik APK do tego launcher co masz? Nie mogę znaleźć Fire TV Stick 4K Max - z.sproski - 06-01-2022 Mi też na launcher Leanback włącza się ok 1-2 minut ;( |