Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Dział: Pomoc & Poradniki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji (/showthread.php?tid=3227)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - sztasiek - 09-02-2024

a ty jakiego softu używasz do skrótów ?

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Łonogrzmot - 09-02-2024

(09-02-2024, 10:47 AM)sztasiek napisał(a): jakiego softu używasz do skrótów ?

Żadnego, kilkadziesiąt aplikacji będących w moim zainteresowaniu w tym instalowane z zewnętrznych plików zawsze mają swoje dedykowane ikony, a ich rozmieszczenie/umieszczenie na ekranie głównym w pasku "Twoje aplikacje" to już indywidualny wybór danego użytkownika.

(09-02-2024, 11:15 AM)Łonogrzmot napisał(a):
(09-02-2024, 10:47 AM)sztasiek napisał(a): jakiego softu używasz do skrótów ?

Żadnego, kilkadziesiąt aplikacji będących w moim zainteresowaniu w tym instalowane z zewnętrznych plików zawsze mają swoje dedykowane ikony, a ich rozmieszczenie/umieszczenie na ekranie głównym w pasku "Twoje aplikacje" to już indywidualny wybór danego użytkownika.

to może ja nie potrzebuję dodatkowego softu tylko o tym nie wiem ? Zauważyłem u siebie, że aplikacje instalowane ze sklepu Play dodają się do paska głównego a te instalowane z innych źródeł już nie.
Nie wiedziałem że mozna je dodać bez dodatkowej aplikacji Blush 

Daj info jak to zrobić.

(09-02-2024, 11:33 AM)sztasiek napisał(a): jak to zrobić.

Na końcu paska "Twoje aplikacje" po prawej kliknij - "Pokaż wszystko" - na ekranie "Twoje aplikacje" wybierz dowolną przez siebie wybraną ikonę aplikacji - trzymaj wciśnięty chwilę przycisk "Okay" - na środku białego kółeczka pilota - następnie wybierz "Przenieś" - kursorami pilota umieszczasz ikonę w wybranym przez siebie miejscu - zatwierdzasz umiejscowienie klikając "Okay" - górny rząd od lewej to są ikony widoczne na ekranie głównym w pasku "Twoje aplikacje".

(09-02-2024, 06:34 PM)sztasiek napisał(a): Nie mam tego pola "Pokaż wszystko" ?

[Obrazek: 2Y9TDdr.jpg]

(09-02-2024, 07:36 PM)Łonogrzmot napisał(a):
(09-02-2024, 06:34 PM)sztasiek napisał(a): Nie mam tego pola "Pokaż wszystko" ?

[Obrazek: 2Y9TDdr.jpg]

Zgadza się. Ekran mam taki jak u Ciebie ale brakuje kafelka "Pokaż wszystko". Nie wiem dlaczego ? Chyba będę musiał go przywrócić do ustawień fabrycznych.

Rozumiem że w prawym górnym rogu powyżej, obok zębatego kółeczka wyświetla się nazwa konta z Google ?

sztasiek napisał(a):Rozumiem że w prawym górnym rogu powyżej, obok zębatego kółeczka wyświetla się nazwa konta z Google ?

W prawym górnym rogu obok kółka zębatego jest wyszukiwarka, nazwa/ikona konta Google jest w lewym górnym rogu ekranu głównego.

Taki sam rozkład jak powyżej opisałem mam na każdym urządzeniu z systemem Google TV.

oczywiście masz rację , pomyliłem się , jest tak jak napisałeś ikona z Google po lewej

A wracają do mojej sytuacji jaki masz pomysł ? reset  ?

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - Łonogrzmot - 10-02-2024

(09-02-2024, 10:31 PM)sztasiek napisał(a): reset  ?

Być może reset do ustawień fabrycznych...jest zadziwiające iż na końcu paska "Twoje aplikacje" nie masz pozycji "Pokaż wszystko".

RE: Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji - sztasiek - 10-02-2024

(10-02-2024, 08:19 AM)Łonogrzmot napisał(a):
(09-02-2024, 10:31 PM)sztasiek napisał(a): reset  ?

Być może reset do ustawień fabrycznych...jest zadziwiające iż na końcu paska "Twoje aplikacje" nie masz pozycji "Pokaż wszystko".

To chyba jednak nie kwestia ustawień fabrycznych. 
Byłem dzisiaj u krewnych i na ich chromcascie także nie ma tego kafelka który ty masz.
Uruchomiłem  drugiego nowego chromcasta. Włączyłem tryb programisty i także nie pokazał się kafelek "Pokaż wszystko".

Być może masz zainstalowany jakiś soft który dodaje tą funkcjonalność ? Może tutaj należy szukać. Przeglądałem już kilka razy ustawienia w chromcascie i nie doszukałem się odpowiedniego polecenia do zaznaczenia.

Gdzieś na forum pojawia się info o aplikacji Button Mapper Pro. Masz taką ?