Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Ekino-tv ( Problem z filmami) - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problemy z wtyczkami (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Wątek: Ekino-tv ( Problem z filmami) (/showthread.php?tid=5888)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - miojitsu - 22-02-2025

U mnie za cholere nie da się zalogować. Za każdym razem wyskakuje mi monit że nie można zalogować ale nie wiadomo dlaczego ?

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - Toov - 22-02-2025

(22-02-2025, 07:42 AM)miojitsu napisał(a): U mnie za cholere nie da się zalogować. Za każdym razem wyskakuje mi monit że nie można zalogować ale nie wiadomo dlaczego ?

Czyli wszystko w porządku. Wszystkim wyskakuje. Wyłącz logowanie i zapomnisz o problemie Smile

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - szopns - 22-02-2025

Żeby się zalogować musisz pobrać wtyczkę ze strony ekino. Widoczna jest dla posiadaczy kont premium.

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 22-02-2025

Dokładnie, logowanie we wtyczce od Mbebe nie działa.
Logowanie jest tylko możliwe we wtyczce pobranej z serwisu ekino, czyli to co napisał kolega powyżej.
Można też logować się we wtyczce FanFilm (jak ktoś korzysta) - wówczas nie trzeba pobierać wtyczki ze strony ekino.

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - kkaj10 - 02-03-2025

(22-02-2025, 07:59 AM)szopns napisał(a): Żeby się zalogować musisz  pobrać wtyczkę ze strony ekino. Widoczna jest dla posiadaczy kont premium.
MOzesz przybliżyc w którym miejscu, bo mam konto  premium i nigdzi enie widze wtyczki do pobrania

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - szopns - 02-03-2025

Serio? No coż, proszę czerwone strzałki pokazują miejsce w które musisz kliknąć a potem już krok po kroku masz opisane.
[Obrazek: UAha0SBl.jpeg]

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - martairafal - 27-03-2025

Cześć mam prośbę czy dałoby się coś zrobić aby we wtyczce ekino zaczęlo działać żrodło player od jakiegoś czasu wywala błąd zauważyłem że jak wyszukam w fanfilm i znajdzie żrodło ekino to linki z player działą.
Mam jeszcze problem z sortowaniem po wejściu w zakładkę filmy i przełączaniu stron raz pokazuję rok a na następnej stronie już nie[Obrazek: X6KmGzrl.jpeg]

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 27-03-2025

@martairafal
Wrzuciłem poprawkę do postu z innymi wersjami. Sprawdź.

Co do roku, to podejrzewam, że to kwestia widoku - zmienić sobie widok w skórce. Domyślnie jest "lista" - zmień np. na "lista szeroka" (u ciebie mogą być inne nazwy)
Niestety, będziesz to musiał zrobić dla każdej kolejnej podstrony. Tak Kodi chyba jest zaprojektowany, że dla każdego katalogu możesz ustawić inne sortowanie, inny widok. W FanFilm jest zrobiona opcja wymuszania widoku, jeśli sobie zdefiniujesz, jaki ma być. Tomek pisał, że to powinna zapewniać skórka - nie wiem, może niektóre właśnie tak robią. Spróbuj zainstalować inną skórkę i potestuj. Być może gdzieś w jej ustawieniach definiuje się typ widoku. Może @arkady1964 w tym temacie pomoże?

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - martairafal - 27-03-2025

Dzięki za zainteresowanie widok mam ustawiony na lista szeroka ras jet rok ras nie ma mam standardową skórkę w kodi pomaga danie wstecz i z powrotem wtedy się pokazuje nie wiem od czego to zależy raz okładka jest po prawo na następnej stronie po lewo w oryginalnej wersji od mbebe zawsze okaładka była po lewo zmieniło się to po twoim fixie na obraski ale to mało istotny drobiazg ważne że odtwarzacz działa dzięki pozdrawiam.
[Obrazek: 4pXdru5l.jpeg]

A tu po prawo
[Obrazek: rMXdOj9l.jpeg]
Nic nie zmieniam tylko przełączam na następną stronę

RE: Ekino-tv ( Problem z filmami) - tele - 27-03-2025

@martairafal
Co do znikania roku, to nie wiem - @manieKMP też trafił na przypadek ze znikającym rokiem.
Ciekawe, czy to wina Kodi, czy tej skórki?

Co do widoków, to wygląda na to, że ta skórka dla listy filmów, domyślnie wyświetla je w układzie tree-panel / tri-panel (coś takiego), czyli 3 kolumny. Ustaw zamiast "listy" ten "3 kolumny" i będziesz miał wszędzie tak samo Wink
A wcześniej, u Mbebee, listy filmów nie miały określonego typu widoku, że to filmy i wówczas, dla takiej zawartości ta skórka stosuje widok o nazwie "lista" - dlatego miałeś obrazek z lewej. Jak ja zrobiłem, aby filmy miały widok filmów, to ta skórka stosuje układ 3 kolumn i dlatego, tam gdzie jeszcze nie zmieniłeś ręcznie widoku na np. listę, to masz obrazek z prawej.
Są skórki, gdzie w ich ustawieniach określasz jaki układ ma być stosowany do danego typu katalogu i wówczas na każdej kolejnej stronie masz to samo.