Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71)
+--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229)

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 21-05-2026

(20-05-2026, 08:48 PM)Piotr.W napisał(a): Była gdzieś taka opcja: "pokazuj odrzucone źródła" i zawsze jak coś nie przeszło przez filtr to miałem pod spodem jasną informację, że coś jeszcze jest i moglem to przeglądnąć, teraz zdałem sobie sprawę, że przy którejś z aktualizacji przestało mi pokazywać odrzucone źródła, teraz przeglądam opcje i nie za bardzo mogę znaleźć.
Nigdy nie było takiej opcji w FanFilm. Pewne rozwiązania są planowane - ale są wciąż na etapie dyskusji.
(20-05-2026, 08:48 PM)Piotr.W napisał(a): Widzę też, że udało się to zrobić, że jak źródło nie działa to nie wyrzuca piętro wyżej tylko mogę inicjować kolejne.
Tu też nic się nie zmieniło i nie będzie zmienione. Okno źródeł nie zamyka się jeśli serwis zwraca błąd zanim link przejdzie do resolvera (403, błąd tokenu lub coś innego). Jeśli źródło przejdzie już do resolvera to okno jest zamykane i następuje odtwarzanie - jeśli już resolver napotka problem z martwym źródłem to wtedy jest sie przerzucanym do listy filmów.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 21-05-2026

W repozytorium beta wersja 2026.05.21.0:
--scrapery--
  • fix anime
  • nowe scrapery - AlefFlmy (YT), KinoŚwiat (YT), Kino afrykańskie (YT), YesMovies (EN)
  • fix rapideo/xt7
  • fix stalkervod
  • fix scraperów EN
  • usunięcie wizja.cc, wrzucaj - serwisy martwe

Kino afrykańskie - któż nie zna wspaniałych produkcji jak "Kto zabił kapitana Alexa?"
[Obrazek: Qf0ZFzfl.png]
W końcu mamy wszystko Wink

RE: FanFilm – oficjalny wątek - harypoter - 21-05-2026

Wrzucaj.pl wróciło

FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 21-05-2026

Będzie fix do bety

W repozytorium beta wersja 2026.05.21.1:
--scrapery--
  • przywrócone wrzucaj

RE: FanFilm – oficjalny wątek - rafki79 - 22-05-2026

Cześć Próbuję uruchomić napisy ale się nie da.
Używam Kodi 21 na telefonie Android i TV Android
Na stronie Imdb są do wyboru
[Obrazek: tV6BUmcl.jpeg]

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 22-05-2026

Playimdb może nie działać na kodi 21 z napisami. Na kodi 22 powinno - ale często używają niestandardowych protokołów/sposobów załączania napisów i może mimo wszystko nie działać nawet na k22. Obecnie ponadto są spore problemy z cloudnestra i istnieje obawa że scrapery oparte na tym serwisie i pokrewnych będą wylatywać w niebyt.
Ale przyjrzymy się

BTW - i nie na stronie Imdb - tylko na playimdb

RE: FanFilm – oficjalny wątek - gs18 - 22-05-2026

Mam pytanie do szanownych kolegów ekspertów w temacie - czy jest jakaś metoda/trick żeby te dane cookie łatwo przerzucić do ustawień wtyczki? Bo nie do końca rozumiem jak to zrobić, tzn rozumiem część z wyciągnięciem pliku cookie do filmana, rozumiem że możnaby na lokalnej sieci postawić sobie mały web serwerek gdzie Kodi miałby to dostępne ale... jak potem te dane (czyli BKD_REMEBER, user_id, CF_Cookie etc) przerzucić do ustawień wtyczki? Czy to trzeba ręcznie przepisywać/wklejać? (jak ktoś nie chce sekretów ujawniać to na PM może?)

FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 23-05-2026

Jakich sekretów. Zerknij w pierwszy post. Masz tam linka do postu w którym masz opisane jak to robić 1 kliknięciem.
Zaś czasy PW już się skończyły na tym forum.

RE: FanFilm – oficjalny wątek - wyborca - 23-05-2026

gdzie jest duży wątek Fanfilm - modyfikacja tele? miałem w zakładkach, co jakiś czas zagladałem, jeszcze niedawno był, dzisiaj nie istnieje

RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 23-05-2026

Został usunięty. Autor nie zastosował się do wskazań administracji.
Komunikat masz na shoutbox:
Cytat:Dla przypomnienia: Decyzją zarządu forum wątki, w których wtyczki nie są dystrybuowane w sposób jawny — czy to poprzez GitHub, czy przez publiczne udostępnianie na forum — zostają zamknięte natychmiastowo. Nie akceptujemy sytuacji, w których dystrybucja odbywa się wyłącznie przez wiadomości prywatne lub zamknięte grona użytkowników. Autorzy takich wątków byli już wielokrotnie proszeni o zmianę sposobu udostępniania swoich materiałów na bardziej przejrzysty i publiczny. Społeczność forum ma opierać się na otwartej wymianie wiedzy i zasobów, a nie na „tajnych kompletach” dostępnych jedynie dla wybranych osób. Jeśli autorzy zdecydują się na publiczne udostępnianie swoich wtyczek, wątki zostaną odblokowane. W przeciwnym razie, po kolejnym tygodniu zostaną usunięte. Decyzja została podjęta i niezależnie od tego, czy komuś się podoba, czy nie — będzie egzekwowana. Wszelkie uwagi mające na celu podważanie tej decyzji lub wywoływanie zbędnych dyskusji na ten temat będą skutkowały ostrzeżeniami.
W wątku o którym mówisz ta informacja wisiała 10 dni. Autor nie zareagował.