![]() |
|
Play Now TV BOX v4 - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: Play Now TV BOX v4 (/showthread.php?tid=5282) |
RE: Play Now TV BOX v4 - dawcior-al - 31-01-2025 (25-01-2025, 04:46 PM)kodiwpigułce napisał(a): Jaka jest obecnie najnowsza wersja kompilacji Kaon PlayboxV4B?Możesz mi wysłać kopię apk apki play'a w tej wersji? RE: Play Now TV BOX v4 - zjgruby - 03-02-2025 Czy są jakieś nowe informacje odnośnie uruchomienia DVB-T2 na Kaon? Mochi Live TV , Live Chanels nie dają rady. Jest ktoś, kto może pomóc? Pozdrawiam Wszystkich RE: Play Now TV BOX v4 - Ryrzy - 20-04-2025 Dzień dobry (i wesołych!), jako, że szukam budżetowego tv boxa do platform streamingowych to w jakiś sposób trafiłem na polecane PLAY BOX TV, które są stosunkowo tanie a zarazem wydajne, tylko trzeba je odpowiednio "przygotować" do używania bez PLAYa Tematy przeleciałem i wynika z nich, że jest kilka wersji tego boxa i tu kilka pytań jeśli pozwolicie:1. którą wersje na chwilę obecną opłaca się brać z popularnych serwisów aukcyjnych/ogłoszeniowych (czyli z ryzykiem blokady PLAY), żeby nie było problemów z zablokowaniem wbudowanych apek + doinstalowanie nowego lauchera - HW3.0 KAONMEDIA czy DV8990 SDMC (rozumiem, że to jest właśnie v4?) 2. czy coś się zmieniło od czasu postów z zeszłego roku i można "normalnie" skanować/oglądać DVBT2 wszystkie MUXy po 'debrandingu"? - na popularnym portalu ogłoszeniowym są osoby, które chwalą się, że "na mojej wersji poprawionej działa DVBT!" ![]() Z góry dzięki za odpowiedzi. RE: Play Now TV BOX v4 - Waldeusz - 09-06-2025 Witam, mam problem z właściwym wybudzaniem telewizora przez PlayBox-a v.4 DV8990 (SDMC). Telewizor ma 3 wejścia HDMI: 1 – Laptop, 2 – Tuner Sat, 3 – PlayBox - wszystkie urządzenia mają włączone CEC. I to się zaczynają schody: jeżeli włączę laptop lub Tuner Sat to telewizor włącza się i automatycznie wybiera wejście HDMI danego urządzenia – wszystko cacy ![]() Jeżeli natomiast włączę PlayBox-a to telewizor włącza się, ale nie wybiera wejścia HDMI 3 tylko pozostaje na ostatnio używanym HDMI (np. jeżeli ostatnio oglądałem satkę to pozostaje na HDMI 2 z komunikatem „Brak sygnału HDMI”). Oczywiście zamieniałem urządzenia i kable miejscami – bez rezultatu. Konfiguracja: TV Samsung, PlayBox v.4 (SDMC) oprogramowanie Play oraz ATV Launcher (na Wolfie jest to samo), kable HDMI 2.1 Jakieś podpowiedzi? RE: Play Now TV BOX v4 - kodiwpigułce - 08-07-2025 Mnie po ostatniej katualizacji przestała działać aplikacja PlayNow Pobrana ze sklepu. Dotychczas działało wszystko normalnie, a po ostatniej aktualizacji jest komunikat w aplikacji "Nie może być uruchomiona na tym urządzeniu" RE: Play Now TV BOX v4 - sebakaw - 05-08-2025 (08-07-2025, 05:58 PM)kodiwpigułce napisał(a): Mnie po ostatniej katualizacji przestała działać aplikacja PlayNow Pobrana ze sklepu. Dotychczas działało wszystko normalnie, a po ostatniej aktualizacji jest komunikat w aplikacji "Nie może być uruchomiona na tym urządzeniu"Mam ten sam problem na dekoderze SDMC. Poradziłeś sobie jakoś z tą sytuacją? Zastanawiam się jaka aktualizacja i czego to popsuła? RE: Play Now TV BOX v4 - GrzesiekM - 26-08-2025 udało Ci się jakoś zrobić, żebu ATV Launcher uruchamiał się podczas startu systemu Android zamiast nakładki Play Now? (24-09-2024, 03:16 PM)Waldeusz napisał(a):(12-08-2024, 08:56 PM)farben napisał(a): Której wersji Wolfa używacie? RE: Play Now TV BOX v4 - GrzesiekM - 29-08-2025 Hej, czy da się wyszukać wszystkie kanały DVB-T na Play Now TV BOX v4 (DV8990-T2/C)? Dekoder zakupiony na portalu All..gro. Jest ekran aktywacyjny Play i nie ma przycisku z launchera PLAY Skanowanie DVB . Skanowanie za pomcą DtvSetup Demo wyszukuje tylko mux8. RE: Play Now TV BOX v4 - Mario25 - 01-09-2025 Przymierzam się do zakupu Play Box 4 w jakimś lombardzie i mam kilka pytań związanych z tym boxem: 1. Czy zarówno w wersjach KAON jak i SDMC po aktualizacji oprogramowania przestało działać złącze USB? 2. Czy na tym boxie działa najnowsza wersja 3.5.8 Play Now ze sklepu Play? 3. W odróżnieniu od wcześniejszych boksów od Play w tej wersji numer abonenta jest na stałe przypisany do konkretnego egzemplarza. Czy były już przypadki, że Play blokował te boxy i czy zainstalowanie innego launchera mogło by uchronić przed taką blokadą? RE: Play Now TV BOX v4 - Mirozo - 02-09-2025 Witam, Próbował ktoś permanentnie odpalić wireless debugging (ADB over Wi-Fi) na KAON'ie albo na innym v4 z sukcesem? |