![]() |
|
FanFilm – oficjalny wątek - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Zmodyfikowałem wtyczkę (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=71) +--- Wątek: FanFilm – oficjalny wątek (/showthread.php?tid=6229) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
|
FanFilm – oficjalny wątek - servisco2 - 15-06-2026 Komunikat "Zależności od script.fanfilm.media w wersji 2026.06.15.0 nie mogą zostać spełnione" RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 15-06-2026 Dzięki - skrypt nie zadziałał z automatu. Zaraz będzie fix Ok - jeśli ktoś napotkał na ten sam błąd - proszę w dodatkach - Zainstaluj z repozytorium wybrać aktualizację
RE: FanFilm – oficjalny wątek - seba1x1 - 16-06-2026 Coś dziwnego dzieje się z komunikacją na linii FanFilm-Trakt. Przed chwilą na smartfonie za pomocą aplikacji Trakt dodałem do listy obserwowanych serial "Dam Ci lekcję". Wszedłem od razu w Kodi aby zobaczyć czy jest faktycznie na liście, no i był. Ale obok na liście miałem serial, który dodałem wczoraj, czyli "Pozostawieni" i wcoraj również obejżałem pierwszy odcinek, ale za pomocą apki HBO Max na tv. Chciałem go na liście oznaczyć jako obejrzany i po tym wyparował z listy. Tak samo wcześniej miałem z serialem "Obcy Ziemia". Przy okazji pytanie, czy Historia jest lokalna, czy brana z Trakt? RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 16-06-2026 Jeśli korzystasz z trakt - to historia jest brana z trakt. Jeśli nie korzystasz z trakt - to jest brana lokalnie. Lista obserwowanych w trakt działa tak, że po obejrzeniu (oznaczeniu jako obejrzane) elementy - odcinek/serial/film jest usuwany z listy obserwowanych - to zachowanie Trakt a nie FanFilm - tak po prostu działa ich API/serwis. Jeśli na stronie Trakt masz film w obserwowanych i oznaczysz go jako obejrzany to zniknie z tej listy na stronie. Tak samo jest z odcinkami - jeśli masz cały serial w obserwowanych - a na stronie oznaczysz jako obejrzany jeden odcinek z tego serialu, to cały serial jest usuwany z obserwowanych. Nie mamy na to wpływu żadnego - tak działa API trakt. RE: FanFilm – oficjalny wątek - seba1x1 - 16-06-2026 (16-06-2026, 10:58 AM)Tomek napisał(a): Jeśli korzystasz z trakt - to historia jest brana z trakt. Jeśli nie korzystasz z trakt - to jest brana lokalnie.Skoro to wina Trakt i zachowuje się w ten sposób, to jakiś absurd. Bo nie po to dodaję cały serial (a nie tylko jeden odcinek) do obserwowanych, aby po obejrzeniu jednego odcinka on mi z tej listy znikał. Natomiast co do Historii oglądania to niestety u mnie nie działa (oczywiście mówię o Film->Historia, czy Serial->Historia, a nie FanFilm->Historia->Filmy TRAKT, Seriale TRAKT), bo mimo sparowania wszystkich urządzeń z tym samym kontem Trakt, to na każdym mam tylko to, co na nim obejrzałem (lub oznaczyłem jako obejrzane). Na samartfonie mam tylko 1 odcinek Pozostawieni, o którym pisałem wcześniej. Na tablecie mam tylko to co oglądałem wieki tewmu, czyli The Office. Na Android TV mam Obcego Ziemię. No i jeszcze mam chromecasta spiętego z projektorem, ale tu już mi się nie chce sprawdzać, bo na pewno też jest tylko to co na nim obejrzałem. FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 16-06-2026 Na to jakie sobie zasady trakt wymyślił nie mamy za bardzo wpływu. Tak samo działają inne serwisy. W Tmdb jak ocenię film w obserwowanych to także znika z listy. Używaj zamiast "obserwowanych" kolekcji lub własnych list. Natomiast pytałeś ogólnie o historię a nie o konkretne menu. Historia w głównym menu pokazuje historię w danym urządzeniu. Historia w "moich" pokazuje historię z serwisów, synchronizowaną między nimi. Jeśli masz konto trakt podpięte to na listach filmów pokazuje ci zgodnie z trakt. Jest pewien interwał czasowy odpytań, czasem API też nie zwraca od razu że coś w historii jest RE: FanFilm – oficjalny wątek - seba1x1 - 16-06-2026 (16-06-2026, 11:55 AM)Tomek napisał(a): Używaj zamiast "obserwowanych" kolekcji lub własnych list. Natomiast pytałeś ogólnie o historię a nie o konkretne menu. Historia w głównym menu pokazuje historię w danym urządzeniu. Historia w "moich" pokazuje historię z serwisów, synchronizowaną między nimi. Jeśli masz konto trakt podpięte to mankietach filmów pokazuje ci zgodnie z trakt. Jest pewien interwał czasowy odpytań, czasem API też nie zwraca od razu że coś w historii jestNo niestety odkąd Trakt "zaktualizował" aplikację do wersji 3.xx kolekcja (aktualnie w aplikacji "Biblioteka") dla mnie stała się nieużywalna i przeniosłem się na "obserwowane". Nieużywalna, bo w aplikacji na początku w ogóle nie dało się dostać do tej listy (teraz już można - jest tylko w zakładce konta - nie wiedzieć dlaczego nie w listach???), oraz nie da się wejść w dany film/serial i dodać go do tej kolekcji/biblioteki. Własne listy natomiast w Fanfilm są zbyt "zakopane", ale chyba to będzie jedyna droga. Ogólnie aby wszystko prosto dodawać/odejmować od listy, oraz oznaczać obejrzenie, zarówno w apk Trakt jaki i Fanfilm, można tylko za pomocą listy "obserwowane". Ale niestety tu pojawia się omawiany wcześniej problem automatycznego usuwania z listy, co jest żenujące i ak dla mnie nie jest to funkcjonalność a błąd. Ale faktycznie, może spróbuję z tą własną listą. Jeszcze wracając do tematu tych Historii. Nie jest przypadkiem trochę za dużo tych odnośników w menu? Bo tak: główne menu (historie lokalne i Trakt), Filmy/seriale (historie lokalne), Moje filmy/seriale (historie Trakt). Jest jakaś możliwość, jeśli ktoś ma synchronizację Trakt usunąć (jak dla mnie) zbędne odnośniki do historii lokalnej? FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 16-06-2026 Na chwilę obecną nie ma możliwości ukrywania pozycji w menu. Ten podział który jest długo był wypracowywany na podstawie opinii testerów wewnętrznych. To pewnego rodzaju kompromis który uzyskaliśmy. RE: FanFilm – oficjalny wątek - artur_gorny - 16-06-2026 Kodi 21.2 fanfilm najnowsza wszystko zaktualizowane BETA oczywiście, z XT7 nie startuje a w wersji bez beta na innym shield tv śmiga. Mogę to jakoś naprawić. RE: FanFilm – oficjalny wątek - Tomek - 16-06-2026 (16-06-2026, 06:58 PM)artur_gorny napisał(a): Mogę to jakoś naprawić.Będzie fix. Dzięki wielkie za zgłoszenie. W repozytorium BETA wersja 2026.06.15.1: — scrapery — - fix tb7/xt7 - fix webstream filename - lepsze porównywanie dla netmirror |