![]() |
|
problem z płynnością - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: TV BOXy i inne urządzenia (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=69) +--- Dział: Dyskusja ogólna (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=35) +--- Wątek: problem z płynnością (/showthread.php?tid=1059) |
problem z płynnością - adamos555 - 05-09-2018 cześć mam problem z płynnością video. sprawa wygląda tak. posiadam intelowego sticka na z3735f na windowsie 8 i zwyklym kodi 17.1, który działa naarazie po wifi, jakieś 2 metry od rutera, wykrywa 1/3 predkosci internetu, dobra wlaczam youtube i wideo w full hd - buforuje mi na kilka minut do przodu i wogóle filmy nie zatrzymuja sie wlaczam np tvn player czy tvp vod - podobnie jak wyzej wlaczam incursion i odpalam vidoze bo to jedyne zrodlo ktore dziala i jest po polsku - w niektorych pozycjach nie zatrzymuje sie filmik, a buforowanie mam na 2 minuty do przodu no i teraz jest problem bo na wiekszosci pozycji w hd w incursion wystepuje problem buforowania tzn na starcie mam klatkowanie non stop i np przez urywek sekundy leci obraz z dzwiekiem i powtarza sie to az zapauzuje. po pauzie moge obejrzec kilka minut i znowu to samo. w koncu wyrzuci mi calkowicie buforowanie i zatrzyma sie na 0% i bedzie powoli buforowac do 100% ale trwa to w nieskonczonosc i nie ma szans na to zeby sie tego doczekac podobnie jest z live, gdzie buforuje mi max 8 sekund do przodu i czasem zrywa tak jakby to buforowanie i zatrzymuje sie i wtedy jak dojdzie do tej zbuforowanej sekundy to zaczyna nadrabiac i dzwiek leci normalnie, a obraz przyspiesza kilkakrotnie w incursion czyszcze caly czas cache itp, mam tez maintenance zainstalowany i automatycznie czyszczony, zwiekszona wartosc buforu jak odpale te same filmiki na stronach np alltube (na kodi te zrodla sa dziadowskie i buforuja sie non stop) to dziala bez problemu na anglojezycznych zrodlach podobnie RE: problem z płynnością - zm1c4l - 06-09-2018 Wykonaj pomiar prędkości w kodi przez wtyczkę cypher speed tester i je przedstaw tutaj. Zaktualizuj resolverurl a najprościej włącz auto aktualizacje, zainstaluj fanfilm a incursion możesz nawet usunąć bo ta wtyczka jest już martwa. W kwestii hostingów to polecam streamango/cherry rapidvideo, CDA z reguły zawsze mają odpowiednią prędkość chociaż z vidoza też nie widzę problemów. RE: problem z płynnością - adamos555 - 06-09-2018 a co ona mierzy?? internet u mnie dziala w 1/3 predkosci jak na komputerze ale powinno dawac rade bezproblemu RE: problem z płynnością - Tomek - 06-09-2018 Prędkość to nie wszystko - może ma straty na pingach. Poza tym 1/3 prędkości przy 10 MB to dośc duża różnica - przy 100 MB nie ma znaczenia. RE: problem z płynnością - adamos555 - 06-09-2018 zainstalowałem tego waszego fanfilma i tnie niemiłosiernie, pierwsza sekunda i już ścina i buforowania bóg wie ile // edit; zrobilem wipe przy pomocy ezmaintenanc no i dalej jak klatkuje tak klatkowalo (zrodlo openload) problem z płynnością - Tomek - 07-09-2018 Ścinanie filmu nie ma nic wspólnego z fanfilmem. Od momentu wybrania źródła które ma być odtwarzane fanfilm kończy swoją robotę. Przejmuje ją po kolei resolveurl który "tłumaczy" linka z openload na stream a następnie samo kodi które odtwarza. Jeśli masz problem z openload, to polecam konto na real-debrid.com, naprawdę niweluje sprawę z buforowaniem. RE: problem z płynnością - adamos555 - 07-09-2018 taka ciekawostka ze w innym serialu juz openload dziala dobrze, u was tez tak jest/??? problem z płynnością - Tomek - 08-09-2018 No na tym innym już tak, na tym pierwszym też działa ![]() Zauważyłeś że nie podałeś żadnych danych? Tytułów, sezonów, źródeł. Na 99% pierwszy serial leży na innym serwerze, wolniejszym (tak, openload to nie tylko jeden serwer) RE: problem z płynnością - zdzichu - 08-09-2018 (07-09-2018, 08:33 PM)adamos555 napisał(a): taka ciekawostka ze w innym serialu juz openload dziala dobrze, u was tez tak jest/??? A nie wygodniej ściągnąć sobie ten film na lokalny dysk? problem z płynnością - Tomek - 08-09-2018 Po to jest kodi i wtyczki żeby nie ściągać. Jak ktoś chce ściągać to po co kodi? Dla ładnej oprawy? |