![]() |
|
Seriale na Netflix - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Luźno (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=38) +--- Dział: Seriale (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=42) +--- Wątek: Seriale na Netflix (/showthread.php?tid=12) |
RE: Seriale na Netflix - redhunter - 23-06-2025 Aniela. Każdy znośny krajowy serial jest mile widziany. Więc i w tym przypadku warto parę słów na temat całkiem dobrej produkcji napisać. Bardzo majętna kobieta zostaje na lodzie. Traci pracę, męża, dom, towarzystwo i jeszcze grozi jej utrata córki. Jej świat z dnia na dzień się wali. I na tym gruzowisku ta rezolutna kobieta próbuje zbudować coś swojego od podstaw. Nie jest łatwo bo z przepychu ląduje na marginesie. To oczywiście rodzi całą masę śmiesznych sytuacji. Jak to w takiej słodko-śmieszno-gorzkiej komedyjce można się domyślić zakończenia ale i tak ogląda się to całkiem przyjemnie. Króciutkie odcinki wchodzą po parę na raz. Najbardziej jest chwalona Kożuchowska za tytułową rolę i faktycznie daje radę, ja jednak chciałbym zwrócić uwagę na rewelacyjną rolę Natalii Pitry jako Leny. świetnie zagrane młoda damo! Dwie rzeczy w tym serialu wzbudziły mój absmak. Pierwsza to ścieżka dialogowa. No naprawdę bełkot pierwsza klasa. Jak tak można zrealizować dialogi w Atmosie? Wstyd. A druga to jest to serial bardzo grzeczny. Niby klną ale tak po młodzieżowemu i nic poza tym. I nagle w którymś odcinku widzimy Pana Poniedziałka w pełnej krasie z fiutem na wierzchu i to jeszcze w sytuacji intymnej? I potem już do końca serialu znowu grzeczniutko, koszule pozapinane po ostatni guzik. Strasznie prosił i reżyser mu obiecał, że pokaże jaki to on dorodny czy o co chodziło? RE: Seriale na Netflix - redhunter - 09-08-2025 Drugi sezon serialu Krucjata. Niestety jakości sezonu pierwszego nie udało się utrzymać. Scenariusz naprawdę niezły, intryga przyzwoita i potrafi utrzymać widza przed ekranem. Tylko realizacja tego pomysłu już niestety leży. Widzimy sceny kiedy młody funkcjonariusz podczas rozmowy z panią generał trzyma ręce w kieszeni. Lub doświadczona policjantka dziwi się, że nie ma sygnału telefonu podczas jazdy windą. No jak widz ma w coś takiego uwierzyć? Duże brawa za bardzo naturalną grę Marty Stalmerskiej. Lekko, bez nadęcia bardzo przyjemnie się ją w roli policjantki ogląda. Za to np. Monika Pikuła, no to jest coś. Tak drewnianej , sztucznej roli nie ogląda się co dzień. Aż się przykro patrzy na to co ona wyprawia na ekranie.Dno. A i jak na polski serial to brawo za udżwiękowienie dialogów. Wreszcie słychać co mówią. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 17-08-2025 Rezerwat. Duński miniserial. Jak to jest w skandynawskich produkcjach widzimy tutaj wysmakowane, zimne zdjęcia. Tym razem nie za sprawą chłodnego klimatu ale i tak wieje z ekranu chłodem. Tym razem ten chłód aż bije z wysmakowanych, niezwykle bogatych wnętrz domów bohaterów i z ich stylu życia. Wszystko wydaje się być dopięte na ostatni guzik, zorganizowane i przez to wyprane z emocji. Jednak przed widzem powoli te twierdze pokazują pęknięcia. Po zniknięciu jednej z filipińskich opiekunek domów, ten zorganizowany świat zaczyna pękać. Na jaw wychodzą skrywane tajemnice bohaterów, pojawiają się wzajemne oskarżenia ich poukładany świat także zawodowy a nawet rodzinny pokazuje swoje mroczne strony. Serial bardzo dobry. Bardzo dobrze zagrany, trzymający w napięciu i potrafiący zaskoczyć. RE: Seriale na Netflix - Maksior - 20-09-2025 (27-08-2017, 09:22 PM)endżi napisał(a): Co ciekawego polecacie do obejrzenia na Netflixie? Do premiery trzeciego sezonu Narcos jeszcze trochę, więc czymś trzeba wypełnić ten czasw tej tematyce to ciekawy i niepozornie do tytułu serial ' jak sprzedawać dragi w sieci' tylko właśnie na kodi od filmana nie wchodzą zrudła RE: Seriale na Netflix - redhunter - 10-10-2025 Ród Guinnessów. Serial bardzo mocno przeze mnie oczekiwany dlatego, że to serial twórców genialnego serialu Peaky Blinders. Nie da się uniknąć recenzji bez porównywania do ich wcześniejszego arcydzieła. Tym razem zaczyna się spokojniej, bez aż tak ,, charakternych'' postaci. Jednak z odcinka na odcinek jest coraz bardziej barwnie i soczyście. Czwórka dzieci która do tej pory żyła pod skrzydłami potężnego ojca, po jego śmierci musi przejąć stery potęgi którą im zostawił. Mało tego, oni porywają się na rzeczy których ich ojciec nigdy nie osiągnał. On był jeden ich jest czwórka. Więc dochodzą do głosu jeszcze różnice pomiędzy nimi i kwestia podziału łupów. A kazdy z nich jest inny, każdy ma sporo za uszami. Oprócz nich mamy jeszcze niezwykle soczystą przywódczynię irlandzkich separatystów, bezwzględnego zarządce i jednocześnie chłopa od wszystkiego, czy przebojowa ,, przykrywkową'' żonę dla jednego z braci. Mieszanka jest więc barwna i zacna. Oczywiście nie otrzymujemy tak łajdackiej i tym samym niepowatarzalnej ekipy jak w Peaky Blinders ale w dalszym ciągu to serial godny polecenia. Z odcinka na odcinek ogląda się go coraz lepiej. Nie zniechęcajcie się więc wprowadzajacym w ten świat pierwszym odcinkiem bo potem jest lepiej i lepiej. Co ciekawe niektóre miejsca są moim zdaniem wzięte z serialu Peaky Blinder. Knajpa czy hala produkcyjna już chyba była na ekranie w poprzednim serialu. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 17-10-2025 Zmiana. Pod koniec lat pięćdziesiątych, decydenci w Szwecji decydują się na eksperyment i zatrudniają na posterunku policji grupę kobiet. Jeśli się ta próba uda to ma zapoczątkować zmiany w całym kraju. Jak łatwo się domyślić ten pomysł bardzo sie podoba kobietom a mniej mężczyznom, zwłaszcza tym zatrudnionym w policji. Panie na służbie mają więc więcej problemów z kolegami i zwierzchnikami niż z osobami które muszą dyscyplinować. Pierwszy odcinek zapowiadał bardzo udaną produkcję, niestety w następnych tempo trochę siada, gra aktorów staje się zbyt przerysowana takie to pisane zbyt grubą kreską. Sam pomysł na serial bardzo ciekawy tylko trochę wykończenia zabrakło. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 27-10-2025 Dyplomatka. I już jest trzeci sezon. I nie wiem czy przypadkiem nie jest najlepszy do tej pory. Rewelacyjnie zagrany, tempo trzyma jak w najlepszym akcyjniaku, cięte, inteligentne dialogi i do tego napisane z jajem. Mnóstwo wysokiej klasy humoru. Tu nie ma słabych stron. Taki HoC ale nie hollywoodzki a brytyjski. Jedna z lepszych pozycji jakie oglądałem w tym roku. Nie zrażajcie się tematem bo to nie tylko political fiction ale i obyczajówka a miejscami dobra komedia. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 11-11-2025 Heweliusz. To zawsze duża przyjemność móc napisac trochę ciepłych słów o naszej krajowej produkcji. Tym bardziej, że będa w pełni zasłużone. Serial o katastrofie naszego promu. Wiemy jak sie to zakończy więc niby jak tutaj zbudować napięcie i zainteresować widza? No można! Tu sie to udało w 100%. Zagrany bardzo dobrze, dialogi czytelne, poprawnie wyartykuowane ( to rzadkość w polskich serialach), świetne zdjęcia, efekty specjalne których i wysokobudżetowe kino by się nie powstydziło. Do tego fajny scenariusz i siedzimy przed ekranem z dużym zainteresowaniem śledząc losy bohaterów. Polecam gorąco. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 18-11-2025 Wczoraj włączyłem numer 2 na liście najlepszych obecnie seriali netflixa. Kryształowa kukułka. Wytrzymałem chyba 10-15 minut. Nie da się tego oglądać. Zagrany beznadziejnie, chaotyczny, jakaś szmira po prostu. No to właczyłem numer trzy na tej samej liście czyli serial Bestia we mnie. No i to jest to! Gra głównych aktorów to majstersztyk. Akcja wciąga i zachęca do ogladania kolejnych odcinków. Autorka książki bestselera w życiowym i zawodowym dołku dowiaduje się, że jej sąsiadem zostaje bardzo bogaty deweloper, który kiedyś był posądzany o udział w zabójstwie swojej żony. Ona niestey trochę jej skazana na jego obecność w jej życiu, bo mieszka w małej miejscowości. Ona sama boryka się z dużą traumą wynikającą z dużą osobistą tragedią w jej życiu. Podczas wymuszonego spotkania z sąsiadem jej odraza do tego człowieka miesza się trochę z podziwem dla jego podejsćia do życia. Aż jestem ciekawy co z tego wyniknie. Seriale na Netflix - as1as - 25-11-2025 Serial mi się spodobał. Jest przyzwoicie. Co do numeru 2 koleżanka powiedziała, że ciężko przebrnąć początek, ale później robi się fajnie i stwierdziła, że lepszy od BESTII. |