![]() |
|
Seriale na Netflix - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Luźno (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=38) +--- Dział: Seriale (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=42) +--- Wątek: Seriale na Netflix (/showthread.php?tid=12) |
RE: Seriale na Netflix - redhunter - 27-11-2025 Teraz to wiadomo, wszyscy Stranger Things oglądają, ale ja zabrałem się za staroć. Mr. Mercedes. No powiem Wam, dobre to jest! Rewelacyjnie zagrane, scenariusz niby prosty ale dzięki temu jak najbardziej wiarygodny. Akcja zawiązuje się nieśpiesznie, bez niepotrzebnych wodotrysków, ale robi się coraz bardzie gęsta i wciągająca. Przed widzem odkrywane są sukcesywnie nowe fakty które wzbudzają w nas coraz większe zainteresowanie. Dokładnie tak jakbyśmy brali udział w żmudnej pracy detektywistycznej. Do tego dochodzą bardzo fajne zarysowane i ciekawe postacie. Mnie ten serial kupił i oglądam go z dużą przyjemnością. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 09-12-2025 Stranger Things. Za mną pierwsza połowa ostatniego sezonu serialu. Niestety jest bardzo słabo. To już niestety powtarzanie do znudzenia zgranej do bólu płyty. Zero nowych pomysłów. Wygląda to jak produkowanie tylko dla kasy kolejnego sezonu. Fajnie, że serial zrobił się bardziej krwawy, bardziej dosadny. Tylko jest niestety nudny. Każdego bohatera już znamy, bohaterowie też już wiedzą o sobie wszystko, więc nie obserwujemy ich tarć i dopasowywania się do siebie. Jakbyśmy poszli na kolację do znajomych u których byliśmy już 100 razy i znowu pani domu zrobiła fajną kolację ale już jedliśmy u niej to samo 50 razy. I jeszcze założyła tą samą sukienkę co ostatnie 20 razy. Slabo. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 24-01-2026 Pomyłka, nie ten dział. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 25-01-2026 Już za dwa tygodnie serial z tak mistrzowską obsadą! RE: Seriale na Netflix - redhunter - 08-02-2026 Chłopiec pochłania wszechświat. Wczoraj przy wolnej i leniwej sobocie szukałem jakiegoś serialu który da się obejrzeć I znalazłem typ na serial australijski. No to przeważnie dobrze wróży. To kino jakże inne niż główny amerykański nurt. Do tego fajna obsada bo i Travis Fimmel i Bryan Brown ale główni aktorzy to młodzież czy nawet jeszcze dzieci. No to myślę. Zaryzykuję. I to był strzał w dziesiątkę! Ten serial to PETARDA. Słodki-gorzki dramat. Australijskie biedne, przestępcze, małomiasteczkowe życie, widziane oczami dziecka. Posklejana rodzina, która próbuje wyrwać się z tego nędznego świata, jakżeby inaczej niż handlując prochami. Reżyser opowiada nam tą historię z punktu widzenia, niezwykle wrażliwego i spostrzegawczego jedenastolatka. Z racji swojego wieku nie zawsze jest poważnie traktowany przez otoczenie i może właśnie dlatego jego obserwacje są takie trafne. Oczywiście ma ograniczony wpływ na decyzje dorosłych i jego wybory często są infantylne ale dzięki temu widz dostaje oryginalny punkt widzenia. Jestem dopiero po dwóch odcinkach i już mi przykro, że przede mną zostało ich tylko pięć Ale to jest zrobione. Zagrane rewelacyjnie a i opowiadana historia wciąga nas bez reszty. Jakbym oglądał film, czy serial najlepszego czeskiego reżysera. Smutek przeplata się tutaj z radością, dramat z humorem. Do tego trochę tajemnicy i magii. No wypisz, wymaluj czeskie kino! Zresztą i fryzury w tej Australii z lat osiemdziesiątych mają czeskie. Żeby było jasne to nie jest młodzieżowe kino, mimo, że oglądamy ten dramatyczny świat oczami dziecka. To przejmujący, brutalny obraz. Polecam gorąco bo nie często można coś tak dobrego zobaczyć. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 07-03-2026 Jest już kolejny, ósmy sezon serialu F1. Jazda o życie. Dla fanów sportów motorowych pozycja obowiązkowa. RE: Seriale na Netflix - redhunter - 10-08-2026 Wziałem się za nowy nsezon naszego serialu 1670. I po dwóch odcinkach już nie dam rady więcej. Jest niestety sporo gorzej niż w dwójce o rewelacyjnej jedynce nie wspominając. Wtórnie, brak pomysłu na świeże żarty, nudnie po prostu. Niestety. RE: Seriale na Netflix - Tomek - 11-08-2026 No ja miałem to samo odczucie po pierwszych 2 odcinkach pierwszego sezonu... na siłę dowcip wymyślany do bólu. |