![]() |
|
Kodi i filmy online? - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Kodi i filmy online? (/showthread.php?tid=1732) |
Kodi i filmy online? - beatdeath - 24-03-2019 Witam, pierwszy raz o Kodi usłyszałem kilka lat temu, wtedy korzystało się z Raspberry i kilka dni temu naszła mnie myśl aby też dołączyć do grona użytkowników Kodi. Wszedłem na forum i po przeczytaniu kilku wątków zacząłem się zastanawiać. Mianowicie co by do moich skromnych wymagań pasowało? Interesuje mnie możliwość korzystania z Kodi i oglądania filmów online w przeglądarce, jakoś nie mam parcia na filmy z różnych źródeł w jakości 4k, nie musi być nawet 1080. Online zazwyczaj 720p. Myślę, że tak samo Netflix i HBOGO jeśli mam dostęp to wystarczy w przeglądarce. Szczerze mógłbym ze starego PC korzystać i puszczać na telewizor, ale po co taki duży klamot i taki głośny. No i właśnie kiedyś używało się Malinki, teraz widzę są jakieś TV Boxy nawet. Co by do mnie trafiło w niskim budżecie aby śmigało Kodi i filmy online? I na jakiej platformie, Android? Jak z update takich Androidów czy tego się nie robi? TV Box czy Raspberry a może jeszcze coś innego? Mam nadzieje, że pytanie nie zbyt ogólne, ale mam też mniejsze wymagania od użytkowników z wątków początkujących które czytałem. Kodi i filmy online? - Tomek - 24-03-2019 Cały numer polega na tym, że kodi umożliwia oglądanie filmów z pominięciem przeglądarki. Wrzuć na tego pc libreelec czyli linuksa z kodi, a następnie zainstaluj kilka wtyczek - fanfilm, Phantom (CDA), alltube, Netflix, HBO go. Nie musisz odpalać przeglądarki - wszystko ogarnie ci kodi. Jednak na początek proponuję zapoznanie się ze stroną kodiwpigulce.pl oraz ogólnodostępnymi filmikami. RE: Kodi i filmy online? - beatdeath - 24-03-2019 (24-03-2019, 09:57 PM)Tomek napisał(a): Cały numer polega na tym, że kodi umożliwia oglądanie filmów z pominięciem przeglądarki. Wrzuć na tego pc libreelec czyli linuksa z kodi, a następnie zainstaluj kilka wtyczek - fanfilm, Phantom (CDA), alltube, Netflix, HBO go. Nie musisz odpalać przeglądarki - wszystko ogarnie ci kodi. Rozumiem, to rozjaśnia sytuacje. Tylko właśnie jakbym chciał tego PC czymś zastąpić to czym najlepiej? Raspberry czy TV Box wchodzi w grę? Niech już jest to full HD nawet czy Raspberry Pi 2 uciągnie? Czy to już starsza technologia. A ja jestem w trakcie przerabiania kodiwpigulce.pl także powoli do przodu z pomocą forum. Kodi i filmy online? - Tomek - 25-03-2019 Raspberry fajne, ale nie opłacalne. Jak dla mnie box na procku s905x, 2g/16 pamięci. Na to instalacja coreelec. Android nie jest demonem wydajności. A coreelec to linuks skrojony tylko pod kodi. Na forum mamy jeden z lepszych poradników, który poprowadzi cię krok po kroku. RE: Kodi i filmy online? - shaqoore - 29-03-2019 (25-03-2019, 05:28 AM)Tomek napisał(a): Raspberry fajne, ale nie opłacalne. Mógłbyś rozwinąć myśl? Używam Raspberry Pi 3 od roku czyli od początku mojej przygody z Kodi i nigdy nie miałem żadnych problemów. Wszystko śmiga i jakość jest OK (720/1080p). Wiele osób narzeka na Raspberry a jak widzę jak działa u szwagra jego MXQ Pro 4K Smart TV Box to mnie śmiech ogarnia bo do RPi nie ma wogóle startu. RE: Kodi i filmy online? - Tomek - 29-03-2019 Fajne, bo możliwości spore. Nieopłacalne, bo za mniejszą kwotę masz boxa z s905x 2/16 czy więcej ram, na który wrzucasz coreelec i śmiga tak, że malinka się chowa. Boxy z Androidem to też dla mnie śmiech na sali. |