Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
X88 Pro X3 - nie potrafię ruszyć z Coreelec - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Problem z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Dział: CoreELEC (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+---- Wątek: X88 Pro X3 - nie potrafię ruszyć z Coreelec (/showthread.php?tid=2500)



X88 Pro X3 - nie potrafię ruszyć z Coreelec - qqlek - 02-02-2020

pytanie/prośba o pomoc
próbuję postawić CoreElec na X88 Pro X3
procek Amlogic S905X3 Quad Core ARM Cortex A55
Gpu: ARM Mali-G31MP
4GB RAM i LAN Gigabit
próbował już różne wersje
ostatnia to CoreELEC-Amlogic.arm-9.2-nightly_20200201-Generic.img
z device tree sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
i nic
za każdym razem po resecie (sprzętowy, za pomocą terminala lub apki reboot to libreelec)
mam tylko logo startowe sprzętu i nic się nie dzieje
próbowałem 3 różne karty SD i pendrive
coś robię źle?


RE: X88 Pro X3 - nie potrafię ruszyć z Coreelec - jaguli - 04-04-2020

Witam, nie wiem czy znalazłeś rozwiązanie, ale napiszę jak ja uruchomiłem.
1.Ściągnij najnowsze Coreelec nighlty, teraz jest np. CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20200402-Generic.img.gz 182.96MB 2020-04-03 00:57:42 (przygotuj na karcie sd jak poprzednio)
2. Ściągnij i uruchom na tv boxie program , terminal emulator. Wpisz cat /proc/device-tree/amlogic-dt-id
Powinno wyświetlić komunikat, u mnie np: sm1_ac213_2g (pomimo, że mój tv box ma 4gb RAM) teraz masz pewność jakiego device tree musisz użyć.
Ja mam TranSpeed 4/64, starałem się uruchomić coreelec, bezskutecznie, bo kombinowałem tylko z device tree z 4g. Pierwsze zaskoczenie, komenda pokazała 2gb RAM-u, a drugie Coreelec uruchomił się.


RE: X88 Pro X3 - nie potrafię ruszyć z Coreelec - qqlek - 04-04-2020

udało się już odpalić
dzięki za rady