![]() |
|
Kodi + Enigma2 - Wersja do druku +- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl) +-- Dział: Pomoc z Kodi (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kodi dla początkujących (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Kodi + Enigma2 (/showthread.php?tid=28) Strony:
1
2
|
Kodi + Enigma2 - Adamkowski20 - 30-08-2017 Witam Posiadam dekoder z Enigma2 i chciał bym się dowiedziec czy można zrobić coś abym mugl połączyć się z kodi w telefonie i ogladac tv np w parku wiem że można to zrobić w domu pod te same wifi ale nie wiem czy mogę coś zrobić na odleglosc z góry dziękuję za odpowiedź RE: Kodi + Enigma2 - mjw - 30-08-2017 @Adamkowski20 aby tak zrobić musiałbyś na routerze ustawić pewnie jakieś porty aby z zewnątrz móc połączyć się z Enigmą. Ale doświadczenia w tym temacie nie mam... RE: Kodi + Enigma2 - robgee - 30-08-2017 Jest odpowiednia wtyczka do tego , bodajże vu+/enigma , ale tak jak zauważył kolega wyżej musisz mieć najlepiej stale zewnętrzne ip i odblokowane porty No i oczywiście spory uplaud ![]() Chyba zainwestujesz w droższy dekoder na enigmie z opcją transcodingu Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka RE: Kodi + Enigma2 - Kamil00s - 30-08-2017 (30-08-2017, 07:27 PM)robgee napisał(a): Jest odpowiednia wtyczka do tego , bodajże vu+/enigma , ale tak jak zauważył kolega wyżej musisz mieć najlepiej stale zewnętrzne ip i odblokowane porty vu+/enigma - nie udało mi się w niej odpalić streamu (pobrał listę i tyle) ... Ale może to wina tego że mam jedną głowicę a "klikanie" w kanały nie przełączało mi kanałów na dekoderze ... mam VU+ solo2 ... co do transcodingu to moim zdaniem odpowiedni kierunek ... po co w komunikację pomiędzy dekoderem a komórką "wsadzać" jeszcze kodi ![]() wystawisz 3 porty na routerze albo robisz VPN-a, konfigurujesz odpowiednio transcoding na dekodzerze ... kompromis pomiędzy jakością a uploud-em i przed siebie ![]() wchodzisz na dekoder po porcie 80 i wybierasz co chcesz
RE: Kodi + Enigma2 - robgee - 31-08-2017 Testy robiłem na starym nboxie sąsiada, nie twierdzę że trzeba użyć kodi ale i tak wolę to niż obsługę przez www Pozatym jest wiele apek na androida które podolaja temu zadaniu , nie pamiętam dokładnie nazwy ale wystarczy wyszukać w sklepie enigma U siebie mam htpc z libreelec i tvheadent i przy uplaud 5mbps idzie czasem nawet fhd ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka RE: Kodi + Enigma2 - xianixTJE - 31-08-2017 podepnę się z innym tematem... gdzie w Kodi można skonfigurować HDD podłączone do tunera z enigma2 ? chodzi o podanie ścieżki do pobierania treści z Kodi na dysk hdd. MB RE: Kodi + Enigma2 - Adamkowski20 - 01-09-2017 Dziękuję za pomoc postaram się coś wykombinować ze sklepu Play RE: Kodi + Enigma2 - Kamil00s - 02-09-2017 (31-08-2017, 08:25 AM)xianixTJE napisał(a): podepnę się z innym tematem... Niezbyt rozumiem Twoje pytanie ale jeśli chcesz dostać się do plików na dekoderze to musisz mieć uruchomioną na nim usługę samby a w kodi podpinasz dysk w ustawieniach - manager plików w ustawieniach media w kodi możesz expotrować bibliotekę ... np RE: Kodi + Enigma2 - xianixTJE - 02-09-2017 (02-09-2017, 01:09 PM)Kamil00s napisał(a):... połączyłem się poprzez FTP port 21 przez IP tunera...(31-08-2017, 08:25 AM)xianixTJE napisał(a): podepnę się z innym tematem... ale faktycznie plugin samba... spróbuje... sprostuje... ja chce docelowo zapisywać pliki pobierane z KODI na dysk HDD w tunerze.. RE: Kodi + Enigma2 - Kamil00s - 02-09-2017 (02-09-2017, 03:54 PM)xianixTJE napisał(a):(02-09-2017, 01:09 PM)Kamil00s napisał(a):... połączyłem się poprzez FTP port 21 przez IP tunera...(31-08-2017, 08:25 AM)xianixTJE napisał(a): podepnę się z innym tematem... samba jest w większości dystrybucjach uruchomiona domyślnie (openpli,PKT etc ...), najłatwiej to sprawdzić wpisując w wierszu poleceń np IP dekodera to - 192.168.1.1 wpisujemy \\192.168.1.1\ i jeśli się otworzy to znaczy że mamy sambę ;P potem dodajemy w managerze plików w kodi nowy udział a jak pisałem w konfiguracji kodi (media) zmieniamy ścieżkę |