Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki.
Tivimate premium (jak nagrywać) - Wersja do druku

+- Forum społeczności kodiwpigulce.pl - wszystko o Kodi! Polskie wtyczki, dodatki, poradniki. (https://forum.kodiwpigulce.pl)
+-- Dział: Android/AndroidTV (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Dział: Pomoc & Poradniki (https://forum.kodiwpigulce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Tivimate premium (jak nagrywać) (/showthread.php?tid=3419)

Strony: 1 2 3 4

Tivimate premium (jak nagrywać) - MrBlu - 24-02-2021

Cześć wam. Jestem nowy w iptv ale robię już małe postępy Wink Mam tivimate premium. Podpowiecie czy mogę w tej aplikacji zaplanonywać programy do nagrywania? Czy mogę ustawić pen drive jako dysk do zapisywania? Na chwilę obecną jak próbuję to mogę zapisywać tylko na małej pamięci mojego mi box'a i to też raz nagrywa 10 s raz minutę.
Macie jakieś lepsze doświadczenia z tą aplikacją niż ja ? Wink

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - mjw - 24-02-2021

Ja nagrywam na serwer w domu ale jak skonfigurujesz ten pendrive jako pamięć wewnętrzną to będziesz mógł na nim nagrywać.

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - MrBlu - 24-02-2021

(24-02-2021, 11:01 AM)mjw napisał(a): Ja nagrywam na serwer w domu ale jak skonfigurujesz ten pendrive jako pamięć wewnętrzną to będziesz mógł na nim nagrywać.
Podpowiesz jak to zrobić ? Smile

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - mjw - 24-02-2021

Nie mam teraz pod ręką mi boxa bo nie ma mnie w domu ale jak dobrze pamiętam to wchodzisz w ustawienia urządzenia, pamięć i tam wybierasz pendrive i dajesz formatuj jako pamięć wewnętrzna czy coś takiego. Tongue

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - MrBlu - 24-02-2021

(24-02-2021, 11:57 AM)mjw napisał(a): Nie mam teraz pod ręką mi boxa bo nie ma mnie w domu ale jak dobrze pamiętam to wchodzisz w ustawienia urządzenia, pamięć i tam wybierasz pendrive i dajesz formatuj jako pamięć wewnętrzna czy coś takiego. Tongue
Dzięki. Znalazłem. Smile
Zeby się nagrywało to wystarczy mieć włączonego boxa, a apka sama w tle bedzie działać ?

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - adrt8v - 24-02-2021

A jeśli chce aby nagrywanie szło na dysk podpięty pod router? Adres serwera gdzie znajdę? Staram się skonfigurować źródło LAN/SMB, ale jakoś nie widzi żadnego folderu w środku.

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - Zyziu195 - 25-02-2021

Czy w owej aplikacji jest opcja nagrywania serii/serialu? Ewentualnie inna aplikacja na system android, która pozwala tak nagrywać z iptv.

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - mjw - 25-02-2021

@adrt8v nie wiem jaki masz router ale u mnie są widoczne zasoby SMB z poziomu TiVi Mate i mogę nagrywać na serwer.
@Zyziu195 możesz zaplanować nagrywania więc serial też możesz nagrać.

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - Zyziu195 - 25-02-2021

@mjw tak ale pojedynczo musze je wrzucać w planowanie, a mi chodzi że klikam np. serial LAB i aby z automatu nagrywało wszystkie odc.

RE: Tivimate premium (jak nagrywać) - mjw - 25-02-2021

To mógłbyś postawić serwer tvheadend i tam z tego co pamiętam dało się planować wszystko do przodu.