Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
1. Darmowe źródła usunęły z udostępniania lub

2. Źródła były na filman który się zablokował dla kodi lub

3. Były na innym serwisie który przestał działać.
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:

(25-10-2022, 02:29 PM)Tomek napisał(a): 1. Darmowe źródła usunęły z udostępniania lub

2. Źródła były na filman który się zablokował dla kodi lub

3. Były na innym serwisie który przestał działać.

Ok, Dzieki
A ja mam problem z fanfilm najnowsza wersja nie szuka linków premium zainstalowałem starszą wersję fanfilm i tam działa wiem że problem jest z resolveurl ale jak go skonfigurować w nowej wersji fanfilm?
Ale jakich linków premium? Na którym serwisie? tb7/xt7/rapideo/nopremium/twojlimit/hdseans działają. Wyszukiwanie nie ma nic wspólnego z resolverem - i nie wiemy skąd masz informację że problem jest z resolverem.
Pomiędzy ostatnimi wersjami FF nie było zmian dotyczących linków - ostatnia zmiana była 2022.07.22 i dotyczyła tb7/xt7
Tradycyjnie zaś olanie mojej prośby z pierwszego postu:
(05-05-2022, 05:41 AM)Tomek napisał(a): Wymagania jakie stawiam
  • podanie wersji FanFilm, wersji modułu PTW + logi jeśli występuje jakiś błąd. 
    (dopisek - nie na zasadzie najnowsza, aktualna - należy podać konkretną wersję obu wtyczek)
    Wszystkie wymagane informacje - wersje, logi - znajdziecie w najnowszej wersji FanFilm (od 2022.05.03.1) w jednym miejscu: FanFilm-Ustawienia-Konserwacja:
     [Obrazek: MFZkCLLl.png]
  • Oznaczenie w pierwszym zdaniu zgłoszenia: [BŁĄD] [PROPOZYCJA] [NIE RADZĘ SOBIE] [W SUMIE NIE WIEM]
  • przed zgłoszeniem błędu - proszę sprawdzić połączenie sieciowe, połączenie z następującymi stronami: trakt.tv themoviedb.org imdb.org
  • w przypadku błędów z serwisami premium - proszę sprawdzić czy na pewno podało się właściwe hasło/login, czy ma się aktywne konto z wykupionym transferem.
  • przed zgłoszeniem błędu należy wyczyścić cały cache (Fanfilm-Ustawienia-Konserwacja-Wyczyść cały cache) i ponownie uruchomić Kodi
  • zaktualizować FanFilm i moduł PTW do najnowszych wersji - nie udzielamy pomocy dla nieaktualnych wersji.
Posty niespełniające tych warunków mogą pozostać bez odpowiedzi.

a więc odpowiedź jest jedna - u mnie działa.(btw - w opisie masz kodi 18 - tego już nie obsługujemy)
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
[BLAD] Nie działa źródło tb7. Błąd w logach u mnie polega na tym że URL jest None.
Fan film 2022.10.06
PTW 2022.09.30.1
Hasło login działa z wtyczką tb7 i odtwarza poprawnie.
Cache czyszczone w resolverze i w fan film.
Logi pastebin.pl/view/5839cb5e
Pewnie ciasteczko tb7 znowu padło - zdarza się czasem - nie ma możliwości odświeżenia jego.
Rozwiązanie:
1. Zmień hasło na stronie tb7 - nie zmieniaj w FanFilm
2. Wyszukaj cokolwiek na fanfilm
3. uruchom ponownie kodi
4. przywróć na stronie tb7 stare hasło
5. powinno działać.
Czasem z tb7 jest problem z ciasteczkiem które nie aktualizuje się prawidłowo. W momencie kiedy nie będzie się moglo zalogować na stronie, zostanie zmienione (pkt 2) a następnie jak się będzie mogło zalogować (pkt 4) to się odświeży
REKLAMA:

We wtyczce przestał działać Vizjer pewnie coś pozmieniali bo strona działa normalnie.Szkoda że w ustawieniach wtyczki nie ma możliwości zalogowania się na tę stronę.
Vizjer schował się za cloudflare - więc nie będzie działać.
(30-10-2022, 06:06 PM)michav765 napisał(a): We wtyczce przestał działać Vizjer pewnie coś pozmieniali bo strona działa normalnie.Szkoda że w ustawieniach wtyczki nie ma możliwości zalogowania się na tę stronę.
Schowali się za jakims Cloudflare wiec w kodi dzialac nie będzie. I po co się logować tam? I w ogole po co premka u nich skoro sami na stronie napisali, że jedyne co to daje, to brak reklam.[Obrazek: tfMSyA3l.jpg]
Wygląda na to że to była tymczasowa blokada bo wszystko wróciło do normy

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości