Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
@totomasz
Masz zepsutą instalację, więc tylko wersja instalacyjna może pomóc, bo tylko ona zawiera wszystkie pliki (ta uaktualniająca, do ręcznego przekopiowywania, nie zawiera wszystkich). Poza tym to będzie nawet najprostsza opcja.
Druga opcja, to zainstalowanie wtyczki z repozytorium, i po tym naniesienie zmian.

@Jmno
Może i to niegłupie - teraz to sensownie opisałeś. W wolnej chwili postaram się dorobić.

Podziękowali: Jmno
REKLAMA:

Czy przed ponowną instalacją z repozytorium należy usunąć FF ??
@totomasz
Nie trzeba.

Ale spróbuj najpierw z załączników instalacyjnych, bo kombinujesz dłuższą drogą niepotrzebnie.

I daj znać jaki efekt.
Ok i jeszcze raz dziękuję .
@tele oto efekty :
Wgrałem dwa pliki instalacyjne ,aktualizacja przebiegła bez problemów, restart i FF bardzo długo (10min.) się otwiera.
Nie zawsze jest to ekran startowy FF, a zamiast tego mam do wyboru pliki,listy,wtyczki wideo.
Sprawdzam dostępność źródeł (FF znajduje) i wyskakuje : "Błąd. Brak danych logowania. Sprawdź ustawienia wtyczki."
Jeśli chodzi o TB7 i Rapideo jestem zalogowany.
Klik na plik (: i okienko " FF Brak dostępnego źródła".
Obecna wersja wtyczki i PTW to : 2023.13.03.240514
Przygotowana przez FF wersja do aktualizacji to : 2023.13.01.0

Logi : By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
@totomasz
Miało być TURBO a wyszło SLOW MOTION x 10

Masz bardzo dużo pluginow - może któryś gryzie się.
Najlepiej jakbyś zrobił czystą instalację samego Kodi i po kolei wgrywać sobie potrzebne wtyczki , bo może z wielu już nie potrzebujesz korzystać.
Ale to się wiąże z ustawianiem wszystkiego od nowa, więc trochę zabawy będzie.
Albo możesz próbować wyłączać wtyczki, bez ich odinstalowywania - wtedy nie tracisz danych i jak włączysz ponownie, to zapisane wcześniej dane zostaną przywrócone.

Wtyczka na pewno działa, więc musisz sam zdecydować co jest dla ciebie priorytetem.

Ewentualnie zainstaluj sobie Kodi na laptopie i zacznij od zainstalowania wtyczki FanFilm z repozytorium. Potem zainstaluj aktualizacje z załączników. I zobaczysz czy warto robić porządek na swoim boxie z Androidem.
Tylko jeśli miałeś na laptopie wcześniej Kodi, to możesz też mieć problem z profilem, więc dobrze byłoby, abyś zmienił nazwę lub usunął folder profilu Kodiego - w Windowsie znajdziesz go w lokalizacji %appdata%

@totomasz 
Jeszcze raz popatrzyłem w logi i:
  • komunikat ""Błąd. Brak danych logowania. Sprawdź ustawienia wtyczki." - to od [nopremium.py] wystąpił błąd: No authtoken provided - ale nie wiem dlaczego.
  • źródło, które chciałeś odtworzyć mogło mieć niektywny link - sprawdziłem i nie wszystkie się odpalają dla tego tytułu
  • nie wiem dlaczego tak długa, bo aż 5 minutowa, przerwa nastąpiła przy próbie uruchomienia wtyczki - kiedyś miałem coś dziwnego na Android TV jak miałem zaznaczone, aby czyścił Cache co ileś tam godzin i chyba musiałem dać na 0 bo mi często coś się Kodi zawieszało przy wyjściu. Ale nie wiem, czy to dobry trop.
Jak zależy Ci na sortowaniu, to zainstaluj wersję NIE turbo (bo może to turbo w twojej konfiguracji sprawia problemy)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Podziękowali: arkady1964, totomasz
REKLAMA:

Wróciłem do proponowanej przez FF wersji wtyczki i PTW : 2023.13.01.0
Opisywane wcześniej efekty już nie występują.
Masz racje, coś widocznie się gryzie z wersją 2023.13.03.240514 .
Teraz jakoś to wszystko chodzi i zostanę przy tej wersji.

Dla porównania zamieszczam logi :
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Zainstalowałem wesję NIE turbo :FanFilm_2023_SP2_(2024-05-02)_not-installer.zip
Po restarcie : "Błąd FF "
Próba uruchomienia FF i tak jak wcześniej okno z wyborem pliki,listy,wtyczki wideo .
Logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Właśnie przetestowałem wersję turbo najnowsza ogólnie wtyczka działa zalogowany jestem premium linki wyszukuje ale nie odtwarza. Wersja poprawki z 26.04 działa mi bez problemu. Do tele czy możesz do wersji z 26.04 dodać opcję limitu gb czy można przecisnąć fragment kodu z opcją gb z wersji turbo?
Wszystkie linki, czy niektore? Podaj chociaż 1 przykład (nazwa, serwer i rozmiar) Sprawdzę wieczorem.
Jak możesz to daj log, aby zobaczyć co się dzieje w takiej chwili.
Tak wszystkie linki w pracy jestem ale poprawka z 26.04 działa normalnie

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości