Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
@serwer123
nie czytałeś dzisiejszego wpisu
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
1
REKLAMA:

(24-11-2024, 09:35 AM)Shaoo napisał(a): Cześć. Czy problem ze źródłami filman premium w fanfilm, to błąd nowej wersji, czy już zabezpieczyli też premium? Wcześniej dobrze działało, a teraz wyskakuje nieudane odtwarzanie. Przez stronę i aplikację filman działa.
Dzięki za odpowiedź

Wysłane z mojego 5028Y_EEA przy użyciu Tapatalka

Sprawdzałem przed chwilą i według mnie po stronie Filman (premium) jest problem.
Nie działa od nich aplikacja na android tv , a na stronie filman'a - odtwarzacz premium też nie otwiera video. Jest komunikat typu "Could not play video"
@ffmeg To nie problem filmana, a hostingu z którego korzysta (tele już o tym pisał). Jako ciekawostkę mogę napisać, że u mnie na FF filman dalej (jeszcze) działa. Przypuszczam że serwer pośredniczący jeszcze nie dostał informacji o zawieszeniu domeny, albo Kodi odczynia "czary i magię przez gumisiowy sok". Wink
(22-11-2024, 01:33 PM)tele napisał(a): @Sylwestri

[Obrazek: zh7JRf6l.jpeg]
Wyszukiwałem film "Dziki Robot" z tego roku.

Zajrzyj w swój log.
U mnie np. wygląda on tak (fragment):
 [external.py] scraper_init=False
 Provider loading Error - "zerion" : 'dict' object is not callable
 [sources.py] [play] potrzeba wyszukiwania źródeł
 [sources.py] title='The Wild Robot' localtitle='Dziki robot' year='2024' imdb='tt29623480' tvdb=None tmdb='1184918' season=None episode=None tvshowtitle=None premiered='20.09.2024' originalname='The Wild Robot'
 [zaluknijcc.py][do_search] search_title: 'dziki robot' type_='movie'
 [library.py] przekazano źródeł: 0
 [cdahd.py][do_search] strona schowana obecnie za Cloudflare
 [pobrane.py][sources] przekazano źródeł: 0
 [zaluknijcc.py][do_search] out_url='https://zaluknij.cc/film/dziki-robot-2024'
 [zaluknijcc.py][sources] przekazano źródeł: 8
 [cdapl.py][search] nie znaleziono pasujących
 [ekinotv.py][do_search]   pasuje link='/movie/show/dziki-robot-hd-the-wild-robot-2024-dubbing/35054'
 [ekinotv.py][sources] odrzucono źródło od UPZONE (nic z tego nigdy nie działa)
 [ekinotv.py][sources] przekazano źródeł: 4
 [filman.py][search] brak wyników
 [sources.py] Filtrowanie
 [sources.py] Removed 0 duplicate sources from list
 [sources.py] disallowed_words=['oboom']
 [sources.py] Sortuję wg dostawców
 [sources.py] open dialog select
Zobacz, jakie wpisy masz przy pozycjach oznaczonych [zaluknijcc.py]
Czesc. sprawdzilem logi i przy zaluknij jest kod bledu 403. uzywan neta mobilnego od PLAY. tel kom tez mam z PLAY zatem weryfikacja i podmiana dostawcy niemozliwa.
@Koda77 - temat już jest zamknięty w tej kwestii: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:

(25-11-2024, 04:03 PM)luki_luk napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Potrzebna będzie aktualizacja w Kodi, następnie może być potrzebny restart Kodi.

Trochę może być problem z nazewnictwem, nie jest to sformalizowane, ogólnie to jest tak.
- FF , oficjalny FanFilm.
- FF1 ,  tak ostatnio najczęściej określa @tele swoją wersję z poprawkami tj. poprawiony FF.
- FF3 , nowa wersja testowa FF, wersja finalna jest w pracach (testy otwarte są już zamknięte, ale jest dostępna na Forum ostatnia testowa wersja  - edytowane).

Pozdrawiam

mordeczki a jak zainstalować dodatek od tele na tv z appka Kodi?

FanFilm wyrzuca od wczoraj od okolo 14 bledy przy probie odtworzenia czegokolwiek, kazdy link konczy sie nieudana proba odtworzenia pozycjiWrzucasz pliki od Tele na pendrive. Podpinasz do telewizora. Odpalasz Kodi i reszta tak jak na kompie, czy telefonie, tylko plików szukaj ma pendrive. Pamiętaj o kolejności instalacji plików

Wysłane z mojego 5028Y_EEA przy użyciu Tapatalka

Podziękowali: arkady1964
1
Ja wysyłam pliki do urządzeń bez problemu przez Bluetooth. Reszta wiadoma. Pozdrawiam

1
A ja polecam zainstalować x-plore file manager, póżniej wyświetl->dysk sieciowy i podłączyć google drive, dropbox lub onedrive. Ja tak mam skonfigurowany, telewizor z andkiem, canalbox, miboxa. Na telefonie ściągam wrzucam w katalog i mam dostępne na każdym urządzeniu.

1
Ja też od początku zabawy z baxami tv mam xplore i ostatnio bawiłem się podczas intensywnego przewijania w ff treści 4k HDR wywala mnie z filmu i też zacina się film ale tylko jak intensywnie przewijam. Więc porównałem pliki z kodi na pc i google tv i zauważyłem że kodi na boxe nie generuje GUI settings a na pc jest właśnie dlatego korzystam z xplore chmury do przesyłania plików wgrałem z pc sobie do boksa userdata i już przewijanie wysokich treści nie laguje i nie wywala do testów użyłem w ruterze tylko jednego kanału 20 MHz zyby obniżyć prędkość ok 50 mb

1

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości