Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YouTube - generowanie własnego klucza API
Ty @DenDy znasz się na skórkach nie wiem jak to działa. Nie od dziś korzystam z wtyczek SlyGuy i wiem że chciało wymusić aktualizację. Owszem teraz tego nie ma, przynajmniej ja tego już nie widzę u siebie. Ale jest ryzyko kiedy nie masz wyłączonej auto aktualizacji.
Jeszcze 3 miesiące temu wisiała mi aktualizacja YouTube z dziwnymi nr od SlyGuy
Odpowiedz
REKLAMA:

(23-02-2025, 06:24 PM)DenDy napisał(a): @Adek89 na pewno dobrze to zrobiłeś?
1. Instalujesz repozytorium
2. Wchodzisz w repozytorium, następnie w dział "Programy" i instalujesz "SlyGuy Common"
3. Cofasz się, wchodzisz w "Repozytorium dodatków" i instalujesz "SlyGuy YouTube Repository"
4. Przechodzisz do zainstalowanego repozytorium i wchodzisz we "Wtyczki wideo"
5. Instalujesz "YouTube for Trailers"

Albo zrób tak jak tele, usuń całkowicie i dopiero instaluj. Skoro działa u tele to i u ciebie musi.
Znów będzie, zabawa, xD [Obrazek: jtms7fIl.jpeg] serio muszę je usunąć? Mam, tam, tego od, groma...

Dobra, udało, się uff, ale, jakość 360p to jakiś, żart ?. Jest, tam, opcja innej natywnej aplikacji ale trzeba podać jej id. Pytanie skąd to od wziąć? Chce dać np smarttube, w najgorszym wypadku po prostu wrócę do klepania nazwy, filmów, w, tablet albo nie wiem xD
Odpowiedz
Jeśli chodzi o jakość to spróbuj zmienić ustawienia InputStreama.
Ustawienia -> Dodatki -> Moje Dodatki -> Wtyczki strumieniowe -> InputStream Adaptive
"Stream Selection type" ustaw na "fixed resolution".

Natomiast ID to po prostu nazwa pakietu aplikacji którą android pokazuje w informacjach o aplikacji.
Czyli dla SmartTube spróbuj: com.teamsmart.videomanager.tv
Odpowiedz
(24-02-2025, 07:36 AM)DenDy napisał(a): Jeśli chodzi o jakość to spróbuj zmienić ustawienia InputStreama.
Ustawienia -> Dodatki -> Moje Dodatki -> Wtyczki strumieniowe -> InputStream Adaptive
"Stream Selection type" ustaw na "fixed resolution".

Natomiast ID to po prostu nazwa pakietu aplikacji którą android pokazuje w informacjach o aplikacji.
Czyli dla SmartTube spróbuj: com.teamsmart.videomanager.tv
O widzisz, teraz, jakość jest super. Dzięki wielkie. Brakuje mi jednej opcji, możliwości, włączenia trailera prosto z, menu kontekstowego kodi. Typu jestem na jakimś filmie i mam do wyboru opcje pokaż, zwiastun np. Jest to do zrobienia w, skinie czy to już samo kodi w sobie.?
Odpowiedz
Skórka daje skrót w Menu Kontekstowe -> Informacje.
Jeśli miałby być skrót krok wcześniej to jest to już po stronie wtyczki.
No ale zaczynamy mocno odbiegać od tematu.
Odpowiedz
(24-02-2025, 10:49 AM)DenDy napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Trailery z menu kontekstowego można mieć instalując wtyczkę Context Trailer Play
----> .zip instalacyjny tu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Wtyczka potrzebuje do działania dodatku Youtube - nie wiem, jak będzie współpracować z wersją od SlyGuy'a.
Odpowiedz
REKLAMA:

(24-02-2025, 12:30 PM)Toov napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Trailery z menu kontekstowego można mieć instalując wtyczkę Context Trailer Play
----> .zip instalacyjny tu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.Wtyczka potrzebuje do działania dodatku Youtube - nie wiem, jak będzie współpracować z wersją od SlyGuy'a.
Nie mogę go zainstalować, ale, żeby tu nie robić śmietnika, gdzie mogę o tym napisać?
Odpowiedz
(24-02-2025, 02:35 PM)Adek89 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Nie mogę go zainstalować, ale, żeby tu nie robić śmietnika, gdzie mogę o tym napisać?To dodatek jak każdy inny i instaluje się jak każdy... Tu już koniec o tym.
Odpowiedz
(23-02-2025, 06:24 PM)DenDy napisał(a): @Adek89 na pewno dobrze to zrobiłeś?
1. Instalujesz repozytorium
2. Wchodzisz w repozytorium, następnie w dział "Programy" i instalujesz "SlyGuy Common"
3. Cofasz się, wchodzisz w "Repozytorium dodatków" i instalujesz "SlyGuy YouTube Repository"
4. Przechodzisz do zainstalowanego repozytorium i wchodzisz we "Wtyczki wideo"
5. Instalujesz "YouTube for Trailers"

Albo zrób tak jak tele, usuń całkowicie i dopiero instaluj. Skoro działa u tele to i u ciebie musi.
Cześć,
Zainstalowałem repozytorium ale
po zainstalowaniu "SlyGuy Common"
w "Repozytorium dodatków" nie ma "SlyGuy YouTube Repository"
Coś się zmieniło od lutego?
Odpowiedz
Tak, pozmieniało się.
Wtyczka zmieniła się w "SlyGuy Trailers" i jest dostępna w dziale "Programy" w głównym repozytorium SlyGuy (czyli tam gdzie "SlyGuy Common").

Dodatkowo w "Repozytorium dodatków" pojawiło się "SlyGuy Trailers Redirects Repository", następnie w tym repo w "Usługi" jest wtyczka "YouTube -> SlyGuy Trailers" która odpowiada za przekierowanie linków z YT (z różnych wtyczek) do właśnie tej nowej wtyczki "SlyGuy Trailers".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości