Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tivimate i teleelevidenie
(02-02-2025, 11:47 AM)glibo napisał(a): mam problem z iptv , bardzo często obraz się przycina ,a dźwięk działa prawidłowo, nawet jak cofne to w tym samym miejscu będzie zacięcie , czasem tez zatnie się całkiem i trzeba przewinąć. tez tak macie ? wina teleelevidenie?

Tak. To prawdopodobnie wina exoplayera z którego korzysta dana wersja tivimate bo wykopki pisały, że na innych aplikacjach też się krzaczy to samo.

Obstawiam, że starsze wersje exo inaczej reagowały na błędy w streamie - czyli np. jak w odbiorze satelitarnym masz pixelizacje związaną z niedoborem sygnału czy opóźnione dw z karty to obraz lekko przytnie lub pojawią się makrobloki na obrazie. W starszych wersjach exo obraz na ułamek sekundy stanął i sam ruszyił dalej/przeskoczył na następny segment. W nowszych obraz staje i jest kaplica zostaje dźwięk, trzeba przewinąć kawałek lub zmienić kanał.

Możesz spróbować starszej wersji tivimate, pisano o 4.7 - możesz napisać do telelele aby podmienił kanały które przycinają na wersje z serwisów ott. Ale znając jego temperament napisze, że to problem z twoim device...
Odpowiedz
REKLAMA:

(02-02-2025, 12:47 PM)477112 napisał(a):
(02-02-2025, 11:47 AM)glibo napisał(a): mam problem z iptv , bardzo często obraz się przycina ,a dźwięk działa prawidłowo, nawet jak cofne to w tym samym miejscu będzie zacięcie , czasem tez zatnie się całkiem i trzeba przewinąć. tez tak macie ? wina teleelevidenie?

Tak. To prawdopodobnie wina exoplayera z którego korzysta dana wersja tivimate bo wykopki pisały, że na innych aplikacjach też się krzaczy to samo.

Obstawiam, że starsze wersje exo inaczej reagowały na błędy w streamie - czyli np. jak w odbiorze satelitarnym masz pixelizacje związaną z niedoborem sygnału czy opóźnione dw z karty to obraz lekko przytnie lub pojawią się makrobloki na obrazie. W starszych wersjach exo obraz na ułamek sekundy stanął i sam ruszyił dalej/przeskoczył na następny segment. W nowszych obraz staje i jest kaplica zostaje dźwięk, trzeba przewinąć kawałek lub zmienić kanał.

Możesz spróbować starszej wersji tivimate, pisano o 4.7 - możesz napisać do telelele aby podmienił kanały które przycinają na wersje z serwisów ott. Ale znając jego temperament napisze, że to problem z twoim device...
ok sprobuje na wersji 4.7 .
dziekuje za pomoc
Odpowiedz
Daj znać czy pomogło bo sam jestem ciekaw.
Z tego co patrzyłem to lubi stanąć na tvn i tvn24 - aż z ciekawości sprawdzę wieczorem czy nadal bierze sygnał tych kanałów w 1080i z sat czy jednak przerzucił się na ott.
Na ott tego problemu nie ma, bo nie ma zakłóceń spowodowanych czynnikami takimi jak pogoda czy opóźnione dw z karty/proxy.
Odpowiedz
(02-02-2025, 12:24 PM)Łonogrzmot napisał(a):
(02-02-2025, 11:47 AM)glibo napisał(a): tez tak macie ? 

Nie.

Odinstalować aplikację/ponowne uruchomienie urządzenia/czysta instalacja aplikacji/logowanie/konfiguracja/zwiększyć bufor/włączyć odtwarzanie tunelowane/dodać listę/EPG/korzystać.
na dwoch innych urzadzeniach mam to samo wiec wina leży bardziej po stronie teleele tak jak napisała 477112.
dla sprawdzenia mozesz zobaczyc u siebie program na discovey sciene hd program ok godziny 13:04 o +/-2min  pokazywali karoserie i wtedy sie ucina
Odpowiedz
glibo napisał(a):dla sprawdzenia mozesz zobaczyc u siebie program na discovey sciene hd program ok godziny 13:04 o +/-2min  pokazywali karoserie

Prawie cały materiał tego odcinka zaliczony, Shield Pro TivMate Premium 5.1.6, wszystko w porządku z przekazem obrazu/dźwięku.

[Obrazek: cKULWTu.jpg]

Nie wnikam czy to przypadkowe "szczęście" w odtwarzaniu równie losowego wycinka z programu, nie umiem Ci pomóc, szkoda niedzieli na jałowe testy, czas wyskoczyć z wnukami na basen, 3maj się zdrowo.
Odpowiedz
Odpowiedz
REKLAMA:

@glibo

I jak miałeś czas sprawdzić na 4.7

Ja mogę potwierdzić, że np. wczoraj 20:30 tnv24 czarno na białym 7 minuta 15-16 sekunda wywiad z jakimowiczem i freez.
I teraz mam chwilę to nad tym posiedziałem, wnioski takie jak sądziłem:
- tivimate poprawka amlgoci on/off - bez zmian
- tivimate odtwarzanie sprzętowe/software - bez zmian
- tivimate tunelowanie on/off - bez zmian
- odtwarzanie w vlc z hw - bez zmian
- odtwarzaniem w vlc bez hw - bez zmian
- odtwarzanie w mxplayer hw - brak zacięcia.

źródło sygnału tlele: interlaced czyli satka.

Ściągnąłem materiał na PC i tak jak sądziłem w momencie freezu jest zniekształcenie obrazu. Przyczyna jak pisałem: opóźnione DW z karty/proxy lub słaba pogoda.

Tutaj macie materiał surówke jak ktoś nie wierzy:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Wniosek:
Exo player w wersji z której korzysta tivimate jest popsuty, we wcześniejszych wersjach przy opóźnionym dw lub słabym sygnale następował mikrofreez i obraz leciał dalej, w obecnej wersji wiesza się cały strumień video, audio leci dalej.

Rozwiązania są 3 2:

- tlelele zmieni źródła sygnału aby był czysty bez zakłóceń.
- Pisać tutaj do google i zgłaszać jako bug do poprawy By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
- Autor tivimate zrobi downgrade exo playera do starszej wersji
nie zrobi:
[Obrazek: Zrzut-ekranu-2025-02-05-090002.png]
Odpowiedz
Ja też miałem m.in. problemy z zacinaniem u kilku dostawców IPTV. Ale na szczęście znalazłem dostawcę IPTV, z którego korzystam już 3 rok i wszystko gra. Kontakt przez LiveChat po PL. Płatność BLIK w PLN.
Jeśli ktoś szuka, mogę podać namiary w wiadomości prywatnej.
Odpowiedz
Potwierdzam zacinanie. Dotyczy przede wszystkim kanałów TVN z tele na programie tivimate. Obraz staje a dźwięk działa prawidłowo. Pomaga cofnięcie lub przeskok do przodu. Ale jest to denerwujące. Dzieje się tak na pudełkach Nokii 8000, Mibox, c+

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości