Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór tv boxa
(01-06-2024, 10:46 AM)arkady1964 napisał(a): @Koderz  Wiem, że chińczyk, ale może NOKIA Android Box 8010 4K   @RebA, posiada, używa i jest zadowolony... 

Pozdrawiam
 Dzięki za sugestie, przyjrzę się, studiuję temat z przystawkami i doczytałem że w ciągu kilku tygodni ma mieć premierę Chromecast od googla wiec może zaczekam

Podziękowali: arkady1964
Odpowiedz
REKLAMA:

(01-06-2024, 10:46 AM)arkady1964 napisał(a): może NOKIA Android Box 8010 4K   @RebA, posiada, używa i jest zadowolony... 

Z "zadowoleniem" bywa różnie, przytoczę fragmentarycznie z forum...

[Obrazek: DcoYioE.jpg]

Również u mnie zwrot...

[Obrazek: uQG7uB3.jpg]

[Obrazek: ul6W64r.jpg]

Koderz napisał(a):doczytałem że w ciągu kilku tygodni ma mieć premierę Chromecast od googla

Spekulacje medialne powielane w sieci, totalny brak potwierdzenia z oficjalnych źródeł.
Odpowiedz
Przez Downloadera ładujesz aptoid tv i masz więcej apek niż w Google Play.
Odpowiedz
(01-06-2024, 12:46 PM)Łonogrzmot napisał(a):
(01-06-2024, 10:46 AM)arkady1964 napisał(a): może NOKIA Android Box 8010 4K   @RebA, posiada, używa i jest zadowolony... 

Z "zadowoleniem" bywa różnie, przytoczę fragmentarycznie z forum...

[Obrazek: DcoYioE.jpg]

Również u mnie zwrot...

[Obrazek: uQG7uB3.jpg]

[Obrazek: ul6W64r.jpg]

Koderz napisał(a):doczytałem że w ciągu kilku tygodni ma mieć premierę Chromecast od googla

Spekulacje medialne powielane w sieci, totalny brak potwierdzenia z oficjalnych źródeł.
Włączyć w tivimate tunelowanie.

Wysłane z mojego SM-S711B przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Andrewko napisał(a):Włączyć

W byłym "moim" egzemplarzu Nokia 8010 IPTV działało idealnie.

Natomiast nie do przyjęcia było odtwarzanie dużych plików mkv*, ściślej próby odtwarzania /Kodi wtyczki/ z niemiłosiernym zacinaniem buforowaniem, brak płynności wymienionego zagadnienia dla mnie totalnie zdyskwalifikowało to urządzenie, które relatywnie ma bardzo dobrą specyfikację.

Nie byłem z tym "felerem" sprzętowym Nokia 8010 odosobniony, w sieci napotkałem tożsame historie zakończone również zwrotami.

*grafika ilustracyjna

[Obrazek: Z3XjVkw.jpg]
Odpowiedz
Napisze o swoich doswiadczeniach, bez modow.

Shield Pro (2019), brak HDR10+ mega szybka puszka , OS 64bit, jedyny w tej kategorii i tylko wersja PRO.
CUBE 3 , szybki , nic mu nie brakuje, tylko FIRE OS mnie nie "kreci".
AZFTV Stick Max i MAX 2 gen, fajne szybkie i tanie w promocji.
Nokia 8010 A12, low cost , na papierze super sie prezentuje, ale szybkoscia nie "powala" jezeli chcesz porownac z CUBE3 czy Shield Pro.

RCU:
nie do zaorania Shield, najgorszy jest trzeszczacy od AZ i to po paru godzinach uzytkowania, Nokia rowniez wypadla tu dobrze.

wiadomo Shield byl i bedzie wspierany, AZ rowniez, chodz te modele sa tanie dlatego kupujemy zawsze aktualne jak wychodza na rynek.
Nokia i wspolka, wydali A12 na 8000 i 8010, czy na tym koniec, nie wiem , ale nie liczyl bym na porzadne wsparcie.

Shield jest "stary" i nadal jest krolem tej kategorii.

Chinczyk u mnie nie gosci, jesli nie ma pelnych licencji Google.

Xiaomi 4K, sprzet po jakims tam czasie sam padake zalicza, nawet jak nie korzystasz z niego, wiec odradzam zakupy tutaj.

Czekam na google chromecast 2024, i Shield Pro 2025.

Co masz dzis kupic: AZ Stick MAX gen2 w promocji za 40€, a "jutro" gen3 jak wyjdzie, jezeli nie uzywasz "30" aplikacji.

Test : Strong Leap S3 + (cena 44€), wszystko bylo by dobrze jak by nie bylo problemow z glosem, czekam co odpisze support.
Support odpisal po 7 dniach i udaje ze nic na ten temat im nie wiadomo, liczylem na taka odpowiedz, no coz tylko czekanie na "update", ciekawe czy wypuszcza GooleTV 12.

Narazie Adas

Podziękowali: arkady1964
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam

Zastanawiam się czy w budżecie 200/250 zł znajde coś lepszego niż smart w TCL C725 na Androidzie ? Bo jeśli nie i szkoda kasy to narazie sobie odpuszcze więcej niż 250 zł MAKS 300 zł nie dam za przystawkę do TV . No chyba żeby miała na przykład pełnego Linuksa obsługe przeglądarki normalnej i rozszerzeń wtedy bym się zastanowił .

Co myślicie o Mecool KM2 ?
Odpowiedz
(24-06-2024, 10:54 AM)Cobros napisał(a): 200/250 zł znajde coś lepszego niż smart w TCL C725 na Androidzie ?

Cobros" napisał(a):nie

Cobros napisał(a):szkoda kasy

Cobros napisał(a):narazie sobie odpuszcze

[Obrazek: 89uqUdX.jpg]
Odpowiedz
Kumam aluzje ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości