Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chromecast 4 instalowanie dowolnej aplikacji
Tu masz linka By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
REKLAMA:

Odpowiedz
(05-03-2023, 05:26 PM)TomaszGrand1980 napisał(a): Jak X-Plore lub Downloaderze włączyć instalowanie z nieznanych źródeł?

Przy pierwszej próbie instalacji apk. z nieznanych źródeł, za pośrednictwem wymienionych aplikacji, powinno Ci wyskoczyć okno z wyborem/zapytaniem, o nadanie takiego uprawnienia.
Odpowiedz
Dziękuję. Spróbuję i dam znać, jak poszło. 

Pozdrawiam,
Odpowiedz
Zainstalowałem na Chromecast 4.0 aplikację X-Plore. Wczoraj idąc za radą wyżej wszedłem w przeglądarce (też na Chromecast) na kilka losowo wybranych stron z plikami instalacyjnymi apek (z rozszerzeniem apk). Po kliknięciu nic się niestety nie dzieje. Pliki instalacyjne nawet się chyba nie pobrały.
Czy ktoś mógłby doradzić jak na Chromecast zainstalować apki spoza tego nieszczęsnego sklepu Play?
Odpowiedz
Przejdź do Ustawienia > Aplikacje > Bezpieczeństwo i ograniczenia
Odpowiedz
REKLAMA:

(08-03-2023, 04:34 PM)TomaszGrand1980 napisał(a): Wczoraj idąc za radą wyżej wszedłem w przeglądarce (też na Chromecast)

Gdzie miałeś taką "radę", aby skorzystać z przeglądarki? [Obrazek: a035.gif]

Najprościej/najszybciej/wygodnie posłuż się aplikacją Downloader, za pośrednictwem jej "wbudowanego narzędzia" w oknie Enter a URL or Search Term wpisz adres/ściągnij wybrany plik apk. następnie instaluj z "automatu" wymienioną aplikacją, po uprzednim wyrażeniu/wybraniu zgody w wyskakującym oknie na "nieznane źródła", zagadnienie do ogarnięcia w pół minuty.

W sieci mnóstwo poradników/tutoriali...

bigdamian napisał(a):Przejdź do Ustawienia > Aplikacje > Bezpieczeństwo i ograniczenia

Co Ty piszesz, spróbuj "znaleźć" wymienioną opcję na urządzeniu Chromecast 4 4K, pod aktualnym Google/Android TV 12 [Obrazek: k045.gif]
Odpowiedz
Witam ma ktoś zainstalowaną apke Play NOW .Zainstalowałem z apkpure ale tnie mocno na kanałach tv
Odpowiedz
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Od kolegi dostałem tego linka.
Chromecast 4 4k z google android tv 12 działa dobrze.
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedzi i rady. W Ustawieniach nie mam opcji wspomnianej przez kolegę powyżej. 
Z kolei skorzystam w wolnej chwili z rady drugiego kolegi i zamiast przeglądarki zajmę się aplikacją. 

Pozdrawiam i Dziękuję
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości