Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Launcher Manager-wyłącz domyślny launchera na tv boxie
Czyli jest to celowo zablokowane przez producenta. Potrzeba wyższych uprawnień niż te uzyskiwane poprzez ADB. Nie dziwne, że Launcher Manager nie działa. On sie opiera na komendach ADB. Małe szanse na wyłączenie launchera na stałe. Jedyna opcja to teraz podpiąć alternatywny launcher pod klawisz HOME na pilocie.

Podziękowali: hdmi
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam jestem nowy ale mam problem tzn. nie wiem jak podejść do przeinstalowania play box v2 > chcę użyć: Wolf Launcher 0.1.9 wszystko wydaje się być jasne ale już na dzień dobry jest takie dziwne pytanie które nie jest rozwinięte i nie wiem co z tym zrobić tzn.: Uwaga. Przed uruchomieniem Launcher Managera zainstaluj alternatywny launcher inaczej będziesz mieć czarny ekran i będzie potrzebny reset przez recovery, co nie jest takie proste w tv boxach od operatora.

Czyli jaki i jak go zainstalować? Trochę ten opis jest nie do końca jasny > ja robiąc instrukcje w firmie (jestem analitykiem) robię tak, że nawet sekretarka zrozumie punkt po punkcie jak dla głąba... a tu widocznie głąbem jestem ja Smile pomoże ktoś opisać procedurę konrketnie w punktach ?
Odpowiedz
Musisz mieć 2 aplikacje.
1. Launcher - polecany Wolf
2. Launcher Manager - w twoim przypadku wersja pod PLAY.
Alternatywny Launcher musisz mieć po to, aby przy wyłączeniu oryginalnego tv box miał alternatywę. Gdybyś wyłączył oryginalny launcher nie mając zainstalowanego innego, zobaczyłbyś czarny ekran. Da się to naprawić jeśli wyszukiwanie głosowe działa na boxie poprawnie, ewentualnie reset oprogramowania.

Metod przerzucenia plików między komputerem/ smartfonem a boxe jest bardzo dużo. Najprostsze to wykorzystanie karty pamięci, pendrive'a i wrzucenie plików apk. Na boxie otwieramy przez menadżer plików np. Xplore i instalujemy.
Odpowiedz
Czyli jednak nie czaje co jak i w jakiej kolejności instalować ... Dzięki za pomoc ale to za skomplikowane fajnie jakby ktoś zrobił krok po kroku instalacje ze zdjęciami to by miało mega sens i byłoby pomocne... A tak to tłumaczenie przez kogoś to rozumie komuś nie rozumie, to tak jakbym ci tłumaczył tajniki filmowania - też byś nie rozumiał 80% a dla mnie byłoby to proste.

Ps z chęcią zrobię taka instrukcje dla ,,dump user,, jak się kiedyś nauczę tego. Krok po kroku od włączenia dekodera po wyłączenie.
Odpowiedz
kolega Matheusz wyraźnie napisał co musisz mieć zainstalowane, kolejność instalacji nie ma znaczenia, ma znaczenie kolejność uruchomienia
Odpowiedz
(13-08-2024, 05:01 PM)stevenlong napisał(a): Witam wszystkich użytkowników
Mam problem z instalacją wolfa na Play Box TV (Chyba to jest wersja 4 HW=1.0), otóż przy próbie instalacji "LM_PLAY_TVBOX" wyskakuje komunikat "Podczas analizowania pakietu wystąpił błąd" i nie mam pojęcia co jest tego problemem. Wolf Launcher 0.1.9 się poprawnie instaluje.

Mam dokładnie ten sam problem lecz na Play Box TV v. 3.
@Matheusz odpisałeś wczesniej, że dla Play Box Tv nie jest potrzebny Launcher Manager. Jak więc ustawić, aby Wolf Launcher był domyślnym i odpalał się automatycznie zamaist Play Launchera?

PS. Wolf Launcher już zainstalowałem, działa. Ale wymaga wejścia do Aplikacje, aby go uruchomić.
Odpowiedz
REKLAMA:

@Luc3k spróbuj wejść w ustawienia > aplikacje > znajdź aplikację launchera Play (nie pamiętam, jaką ma nazwę, może PLAY NOW) i wyczyść domyślne.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości