Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania
(30-09-2024, 10:15 PM)477112 napisał(a): 1. Nie ma sensu abyś zamazywał S/N pozostawiając kod kreskowy z którego bez problemu odczyta się numerki.
2. Było wspomniane, że z Kaona niczego nie zeskanujesz bez launchera play. Skanowanie jest zespawane z launcherem play.
Jak w boxie SDMC play gasi dostęp do usługi to też nie da się zeskanować mux8 - dlatego kupując te nowe pudełka nie nastawiajcie się na naziemną.
Czyli zero szans? Podobnie miałem w Vectra TV Box DV 8891 (ten z dyskiem)tam nie miałem nawet dostępu do usługi Vectra TV - wystarczyło przeskanować DVBT na wyłączonym internecie i poszło - a tu - mam możliwość skanowania i dostęp do usługi Play TV - znajduje mi 20 kanałów ale w żaden sposób nie da się tego otworzyć w Live TV czy Mochi.
Odpowiedz
REKLAMA:

Odpowiedz
Witam. Nie da się podnieść jakoś wersji androida z A9 do wyższej, bo niektóre aplikacje już na nim nie działają, a na boxie z Vectra 8988 z A11 bez problemu idą, także to wina wersji androida?
Odpowiedz
@kerad77 Da się, pobierasz z internetu custom rom do swojego sprzętu (konkretnego modelu i/lub chipsetu, jeśli chodzi o tv box) i przechodzisz procedurę instalacji (instrukcje tego są czasem długie i skomplikowane), oczywiście jeśli takowy rom istnieje. Wink Wiąże się to z ryzykiem uśmiercenia urządzenia, więc odradzam taką "zabawę".

A jeśli chodzi Tobie o podbicie numerka, by andek 9 udawał 10, czy 11, to dałoby to na 99% tyle samo co obniżenie "min sdk" w manifeście danego pliku apk (a to jest prostrze), czyli w zasadzie nic, prócz może przejścia procesu instalacji apki, ale z "rozkraczaniem" się jej zaraz po próbie uruchomienia. Widełki "min/target sdk", określające najniższą i najwyższą wersję androida na jaką daną apkę mozna zainstalować, nie wzięły się z "wesołej twórczości pijanego planisty"... Wink
Odpowiedz
Czy ktoś orientuje się w jakiej ostatniej wersji launchera play była możliwość ręcznego logowania?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości