Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV Box 2 - dylemat dotyczący użytkowania
(10-08-2025, 04:58 PM)kerad77 napisał(a): @Magnas czyli mówisz że można aktualizować, bo ja miałem przez Adb wyłączona aktualizacje i przyznam że już na A9 niektóre apki nie chodziły...
Tylko ja mam launcher wolfa i ten play też mam wywalony, to nie wiem co aktywować żeby się zaktualizował, bo konta na Play nie mam stąd decyzja o Wolfie...
Ja nigdy nie korzystałem z usługi TV od Play, więc to nie problem. Ich launcher także wywaliłem. Z tym, że nigdy nie chciało mi się grzebać aż tak by używać ADB, a żadnych blokad tego sprzętu przez ostatnie lata nie wykonano. Jak jest w przypadku WOLF-a niestety nie powiem, bo nie używałem.

Natomiast samą aktualizację mogę polecić, bo dzięki niej pełna funkcjonalność tego BOX-a została przywrócona.
Odpowiedz
REKLAMA:

Czy ktoś ma problem z uruchomieniem Kodi 21.2 na Play Tv Box 2 po aktualizacji do Andka 12?

Przy próbie uruchomiena Kodi pojawia się jedynie czarny ekran i tyle.

Próbowałem juz po kolei  - czyszczenie pamieci podrecznej, czyszczenie danych i ostatecznie usunięcie Kodi i ponowna instalacja - bez efektu, cały czas czarny ekran. 

Jakiś pomysł?
Odpowiedz
A spróbuj zainstalować jakiś fork kodi i zobacz czy wtedy działa.

Wysłane z mojego 2409BRN2CY przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Witam...Mam nakładkę Wolfa. Aktualizacja do 12 przebiegła bez problemu. Ekran startowy pod Wolfa , zachowany. Kodi najnowszy działa.
Odpowiedz
Czy ktoś z was miał podobny problem z zablokowaniem aktualizacji od dostawcy? Jest jakiś inny sposób żeby to zrobić?
PS. Debugowanie USB włączone, ADB łączy się poprawnie z boxem (Play Tv Box v2) przez shell, Android 12.

[Obrazek: sWiPDRVl.png]
Odpowiedz
Reasumując warto odblokować usługę aktualizacji i zrobić update do A12, czy siedzieć grzecznie na A9?
Odpowiedz
REKLAMA:

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości