20-04-2021, 04:54 AM
Wywalił bym ten librespot, nawet ręcznie i sprawdził. Na forum coreelec był zgłaszany jako jeden z dodatków mocno oddziałujących na system
19 Matrix - zmiana systemu
|
20-04-2021, 04:54 AM
Wywalił bym ten librespot, nawet ręcznie i sprawdził. Na forum coreelec był zgłaszany jako jeden z dodatków mocno oddziałujących na system
REKLAMA:
20-04-2021, 03:06 PM
20-04-2021, 03:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2021, 03:47 PM przez ScatMan91.)
@enefem fanfilm pobierasz z oficjalnego repozytorium??
W konsoli wpisz locale i prześlij to co Ci wyskoczyło w terminalu.
20-04-2021, 04:27 PM
Dziwne - u mnie bez problemu się instaluje na coreelec i wszystko działa.
ten fragment:
Wskazuje na błędne odczytywanie wersji dodatku, co wskazywałoby na problemy z plikiem bazy danych dodatków - bądź z tym co poniżej (dziwnym zbiegiem okoliczności rozwiązanie tego drugiego spowodowało że większość problemów u mnie zniknęła...) Idąc dalej:
To miałem przy pierwszej wersji Coreelec z k19 (zresztą nie tylko ja: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.) - rozwiązanie jakie zastosowałem pomogło: 1. instalujemy normalnie Coreelec, zostajemy na języku EN! 2. instalujemy co tam używamy, skórki itp itd (przy okazji - co kilka instalacji dodatków robię restart bo kodi 19 ma problemy z odczytywaniem zainstalowanych ledwo co dodatków) Ja doinstalowałem jeszcze Locale z repo coreelec (ciężko mi powiedzieć czy to miało wpływ). NIE ZMIENIAŁEM JĘZYKA W KODI! 3. WYŁĄCZAMY i WŁĄCZAMY cały system (nie reboot, tylko pełne wyłączenie i pełne włączenie) 4. za pomocą SSH usunąłem katalog z ustawieniami coreelec: /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.coreelec.settings/ 5. Restart boxa 6. Wyskoczyły ustawienia Coreelec jak przy nowej instalacji - przeszedłem i od tego czasu działa, przeszło kilka aktualizacji i ciągle mam dostęp. 7. Instalujemy język PL w Kodi Podziękowali: adrt8v REKLAMA:
21-04-2021, 10:42 AM
(20-04-2021, 05:11 PM)Tomek napisał(a): Ja doinstalowałem jeszcze Locale z repo coreelec (ciężko mi powiedzieć czy to miało wpływ). Przetestowałem to u siebie. Bez tego dodatku komenda "locale" zwracała wynik z "POSIX", a samo "LANG" było puste. Zainstalowałem więc ten dodatek "Locale" z repo CE, zrobiłem restart. Komenda "locale" pokazuje teraz "UTF-8". Następnie w skórce odpaliłem opcje która powodowała błąd ustawień CE na języku polskim. No i ku mojemu zaskoczeniu problem zniknął. Nie przypominam sobie by na 18.9 było to instalowane Podziękowali: adrt8v
21-04-2021, 12:06 PM
No to mamy winowajcę Jak już mówiłem nie byłem pewien czy to w tym tkwił kłopot (w tym czasie ostro testowałem pewne wtyczki i ich zależności)
21-04-2021, 04:34 PM
(21-04-2021, 12:06 PM)Tomek napisał(a): No to mamy winowajcę Jak już mówiłem nie byłem pewien czy to w tym tkwił kłopot (w tym czasie ostro testowałem pewne wtyczki i ich zależności)Faktycznie po zainstalowaniu dodatku Locale z repo CE wszystko wydaje się działać ok. Szacuneczek za ogarnięcie tematu |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|