Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
Heart 
(07-10-2024, 05:32 PM)DenDy napisał(a): (...)
Przemyśle to...

Fajnie by było, pośpiechu nie ma. Chociaż FF i FF3 rządzą i to zasłużenie, to ludzie z różnych powodów korzystają też np. uzupełniająco, z przyzwyczajenia, układu filmów w wtyczce lub z innych indywidualnych dla każdego przyczyn z innych wtyczek. Moim skromnym zdaniem warto przemyśleć zmiany w widokach w skórce AZ2:R dające większe możliwości w widokach przy innych wtyczkach (nawet tych, które maja "ułomne" dane o widokach, ale skórka maksymalnie wykorzysta te dane, aby przekazać informacje graficzne i tekstowe np. zdjęcie okładki z informacją o fabule filmu w choć 1 widoku podobnym w stylu do Media Info/Media Info 2 lub Tri-Panel.

Pozdrawiam
1
Odpowiedz
REKLAMA:

Ale wiesz że wtedy pojawią się kolejne problemy że gdzieś się coś nie wyświetla, że gdzieś się coś wyświetla podwójnie, że coś na siebie nachodzi? Trzeba będzie robić kolejne warunki i obniżać wydajność skórki tylko dlatego że autor jakiejś wtyczki nie chce stosować się do dokumentacji kodi.
A tele już udostępnił paczkę do instalacji...
Odpowiedz
Heart 
Myślę, że aż tak źle to nie będzie, jeżeli jest ewentualnie możliwe zrobienie widoków w skórce Arctic: Zephyr 2 - Resurrection  (AZ2:R) podobnych do takich jak w skórce Arctic: Zephyr - Reloaded, przecież obie skórki wywodzą się z jednego pnia i być może choć jeden widok udałoby się przenieść z Arctic: Zephyr - Reloaded lub ze skórki systemowej Kodi tj. Estuary.

Jednak jeżeli zrobienie tego widoku stanowi problem, to można to zostawić, ale gdyby była taka możliwość to moim zdaniem warto to zrobić.

Pozdrawiam.
Odpowiedz

Podziękowali: leszekgd
Odpowiedz
Heart 
@Tomek, na siłę nic nie każę robić, to tylko propozycja i @DenDy zrobi jak będzie chciał...

Pozdrawiam
Odpowiedz
@Tomek mam takie samo zdanie jak Ty. Pewnie każdy z nas używa innej wtyczki a @DenDy będzie tylko siedział i modyfikował skórkę pod wszystkie możliwe. Z szybkiej i responsywnej zrobi się muł!
@arkady1964 czy oprócz testowania skórek, oglądasz czasami filmy? Wink
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
@leszekgd  Aż się uśmiechnąłem Smile , tak, oglądam filmy w tym na FF3 ze źródeł filman. W FF3, to źródło wymaga logowania nawet dla wersji bezpłatnej, natomiast w FF... 
Wtyczka od mbebe wymaga rejestracji, aby działała wersja bezpłatna. Oglądam z tych dodatków filmy przesyłane strumieniowo.  Z torrentów nie korzystam wcale.

Wracając do tematu.
Każdy ma prawo do swego zdania, ja szanuję wszystkie opinie. 
Jedno jest pewne @DenDy oceni i przemyśli to czy można zrobić określone zmiany w widokach i szybkość skórki na tym nie ucierpi.
Oczywistym jest fakt, że @DenDy jest opiekunem skórki AZ2:R i tylko od niego zależy czy dokona wprowadzenia nowego widoku w tej skórce.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Tak informacyjnie, najbliższa wersja będzie prawdopodobnie ostatnią dla K20.
Nie chce mi się już skakać po K20 i K21 i sprawdzać czy na obu wszystko działa Tongue

Podziękowali: arkady1964
2
Odpowiedz
Heart 
Wydana została najnowsza wersja skórki AZ2:R v1.0.24 dla Kodi 20 (Nexus) i Kodi 21 (Omega).  Smile

Dzięki @DenDy
Odpowiedz
Heart 
Potestowałem nową wersję AZ2:R nie zauważyłem żadnych problemów i skórka jak zawsze działa wyjątkowo szybko...

W filman.cc autorstwa mbebe w widoku Tri-Panel jest grafika w postaci okładki oraz info tekstowe o filmie z rokiem produkcji  Smile (zrobiłem blokadę tego widoku na wszystkie dodatki), o to prosiłem i wielkie podziękowania dla @DenDy za jego pracę oraz wszystkim, którzy mu pomagają w pracy nad tą wspaniałą skórką.

Pozdrawiam

Podziękowali: krecik71
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości