Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arctic: Zephyr 2 - Resurrection
(09-11-2024, 10:20 AM)stasiu12 napisał(a): Mam pytanie odnośnie tej skórki, czy możliwe jest wyświetlenie opisu oglądanego aktualnie filmu, gdy film ten nie jest dodany do biblioteki a jest odtwarzany np z dysku usb. U mnie po wybraniu opcji "i" wyświetla się tylko nazwa odtwarzanego pliku.

@stasiu12  Może jeszcze tylko kilka zdań precyzujących kwestię wyświetlania rozszerzonych informacji w skórce AZ2:R

Rozszerzone informacje działają w skórce AZ2:R tylko we wtyczkach wideo, a nie będą działać z pamięci zewnętrznych np. z dysku usb (dokładnie jest tak jak napisał Ci @Tomek).
Co do wtyczki wideo, tak w skrócie, oczywiście, że zawsze warunkiem wstępnym jest, aby wtyczka wideo dostarczała właściwych danych, które funkcja rozszerzonych informacji będzie mogła użyć do wyświetlenia informacji po wciśnięciu przycisku "i".

Pozdrawiam

Podziękowali: stasiu12
Odpowiedz
REKLAMA:

Heart 
Skórka AZ2:R cały czas się rozwija oraz zastosowane są poprawki, jest OK!  Smile
Najnowsza wersja skórki AZ2:R v1.0.27 dla Kodi 21 (Omega) jest dostępna w repozytorium i Github.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
Pisałem o wtyczkach wideo, że wtyczka wideo musi dostarczyć właściwych danych, które funkcja rozszerzonych informacji w skórce AZ2:R będzie mogła użyć do wyświetlenia informacji po wciśnięciu przycisku "i".

Świetnym przykładem tutaj jest wtyczka ekino-tv po ostatnich poprawkach zrobionych przez @tele w tej wtyczce. Na wielu filmach obecnie w tej poprawionej wtyczce działa funkcja rozszerzonych informacji (wcześniej nie działało prawie nic). Na Android TV we wtyczce ekino-tv poprawionej przez @tele ze źródeł przesyłanych strumieniowo obecnie najlepiej działają np. MIX, VOA i DOOD.

Oczywiście, to że wtyczka daje dane o rozszerzonych informacjach, to tylko połowa potrzebnych składowych, ponieważ w skórce do wyświetlenia tych danych (rozszerzonych informacji) potrzeba jest jeszcze funkcja obsługi tej funkcji. Skórka AZ2:R obsługuje rozszerzone informacje (gdy są dostępne we wtyczce) oraz ma opcję przezroczystości i pauzy/odtwarzania w czasie przeglądania rozszerzonych informacji po kliknięciu kontrolki "i" (przezroczystość i pauza/odtwarzanie opcjonalnie w ustawieniach skórki AZ2:R).

Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
Jest dostępna najnowsza wersja skórki AZ2:R  v1.0.28 dla Kodi 21 (Omega). 
Opiekun skórki @DenDy nieustannie dba o skórkę.  Szacun dla Niego!

Pozdrawiam
Odpowiedz
Nie wiem czy tylko u mnie ale czasem przydarza mi się dziwny bug... tzn po obejrzeniu filmy i raczej właśnie długim czyli jakaś godzina z rozpędu wyłączam mój htpc od razu z przycisku power i wyskakuje napis : menu zamykania ...i nic więcej :-) żadnego pod menu z : zamknij / zrestartuj etc. cofam się do folderu niższego i dalej to samo dopiero w menu głównym następuje jakby samoczynny restart skina i potem znowu jest OK
Mój htpc oparty jest na LibreElec (ostatni stable) / Asrock J5040
Odpowiedz
Heart 
@DenDy  Zauważyłem bardzo fajną funkcję, która mi się niesamowicie podoba w skórce AZ2:R.

O co chodzi, przy wyświetlanych rozszerzonych informacjach są 2 poziome rzędy wyświetlanych grafik (w formie pionowych prostokątów). Po wybraniu grafiki z jednego rzędu np. zdjęcia, to cały drugi rząd dostaje przezroczystość. Tak się dzieje na każdej planszy wyświetlanych rozszerzonych informacji.

Uwaga.  Wszędzie w ustawieniach skórki AZ:2R mam ustawioną pełną przezroczystość.

Opisana wyżej funkcja jest to bardzo fajna, nie wiem, czy nie zauważyłem tego wcześniej (wątpliwe, ale wszystko możliwe), czy zrobiłeś ten super efekt. Może jest inna przyczyna...

Co o tym sądzisz, jestem bardzo ciekawy.  Proszę o feedback.

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Tak, to doszło w ostatniej aktualizacji na wzór nowszych skórek.
Dodałem też opcję umożliwiającą wyświetlanie clearlogo zamiast tekstu w oknie rozszerzonych informacji.
Jest to powiązane z opcją "Pokazuj clearlogo zamiast tytułu tekstowego", ale nadal się zastanawiam czy tego nie rozdzielić.

Podziękowali: arkady1964
1
1
Odpowiedz
Heart 
@DenDy  Co do funkcji przezroczystość, brak słów zadowolenia, tak się ucieszyłem.   Smile

Wielkie dzięki!
Pozdrawiam

Edycja. Co do drugiej kwestii po chwilach zawahania, przemyślałem to, jednak zdecydowanie lepiej rozdzielić na 2 opcje w ustawieniach skórki AZ2:R, to jest:

Pokazuj clearlogo zamiast tytułu tekstowego
- Pokazuj clearlogo zamiast tytułu tekstowego w oknie rozszerzonych informacji

Daje to większy wybór i informacja jest bardziej przejrzysta w ustawieniach skórki...  Nie wiem tylko czy tak można zrobić.
Odpowiedz
Heart 
Najnowsza wersja AZ2:R v1.0.29 wydana dla Kodi 21 (Omega). Sporo korzystnych zmian i poprawek.  Smile  Między innymi @DenDy uwzględnił moją prośbę Zrzut ekranu link:  By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. , opisaną powyżej.

Dzięki @DenDy
Pozdrawiam
Odpowiedz
Heart 
Dla początkujących miłośników Kodi, a zainteresowanych skórką AZ2:R polecam oficjalny wątek skórki AZ2:R:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Oczywiście, przede wszystkim na Forum Kodiwpigulce jest dostępnych dużo wszelkich informacji o Kodi, w tym skórce AZ2:R, jest to zdecydowanie najlepsze Forum o Kodi w Polsce.   Smile

Pozdrawiam
1
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości