Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
epg tivimate nie działa
Korzystam z IPTV na telewizorze Samsung z przystawką Android Box. Zainstalowałem aplikację TIVIMATE . Mam problem z updatem EPG (elektronicznego przewodnika programów), który pokazuje program stacji TV. Korzystam z linka dostarczanego przez providera z Chin , w ustawieniach mam update co 24 godziny, ale niestety wiele razy ,mimo updatu gdy sprawdzam status (pokazuje się update dla 10.000 kanałów TV), to nie zapisuje się on tak aby cokolwiek wyświetlać przy liście kanałów TV. Pokazuje sie jedynie: Brak Informacji o programie.

Zastanawiam się czy to problem z samą aplikacją , czy z providerem IPTV z Chin. W sieci są linki do EPG podstawowych kanałów , ale nie obejmują one wielu nowych kanałów premium typu Canal+ Film, Premium, Polsaty Sport Premium itp.

Czasem pomaga ręczne dodanie żródła EPG i przełączenie na to źródło jako domyślne. Czasem wtedy powrót na linka EPG z IPTV pomaga, ale reguły chyba nie ma. Raz przy wymuszeniu updateu EPG pokazuje że zaktualizował EPG dla 0 programów ,innym razem że dla ponad 10.000 kanałów TV bez skutku w postaci 24-godzinnego programu.
Ktoś zaproponuje jakiś alternatywny link do EPG do użycia dla polskich kanałów z IPTV w TREX do użycia w aplikacji Tivimate?
Odpowiedz
REKLAMA:

(24-10-2025, 07:31 PM)marlod napisał(a): Korzystam z IPTV na telewizorze Samsung z przystawką Android Box. Zainstalowałem aplikację TIVIMATE . Mam problem z updatem EPG (elektronicznego przewodnika programów), który pokazuje program stacji TV. Korzystam z linka dostarczanego przez providera z Chin , w ustawieniach mam update co 24 godziny, ale niestety wiele razy ,mimo updatu gdy sprawdzam status (pokazuje się update dla 10.000 kanałów TV), to nie zapisuje się on tak aby cokolwiek wyświetlać przy liście kanałów TV. Pokazuje sie jedynie: Brak Informacji o programie.

Zastanawiam się czy to problem z samą aplikacją , czy z providerem IPTV z Chin. W sieci są linki do EPG podstawowych kanałów , ale nie obejmują one wielu nowych kanałów premium typu Canal+ Film, Premium, Polsaty Sport Premium itp.

Czasem pomaga ręczne dodanie żródła EPG i przełączenie na to źródło jako domyślne. Czasem wtedy powrót na linka EPG z IPTV pomaga, ale reguły chyba nie ma. Raz przy wymuszeniu updateu EPG pokazuje że zaktualizował EPG dla 0 programów ,innym razem że dla ponad 10.000 kanałów TV bez skutku w postaci 24-godzinnego programu.
Ktoś zaproponuje jakiś alternatywny link do EPG do użycia dla polskich kanałów z IPTV w TREX do użycia w aplikacji Tivimate?
działa prawidłowo tak jak należy. doprowadź swoją listę do porządku i tivimate i się wyświetli wszystko

Podziękowali: sky02
Odpowiedz
marlod napisał(a):czy to problem

Nie ogarniasz, TiviMate Premium+trex+wiadome EPG działa wzorcowo.

[Obrazek: cSbUUfV.jpg]

Zrób konkretną edycję listy, usuń prefiksy/surfiksy z nazw kanałów. przypisz raz a dobrze EPG do poszczególnych kanałów.

Podziękowali: sky02
Odpowiedz
(24-10-2025, 08:59 PM)Łonogrzmot napisał(a):
marlod napisał(a):czy to problem

Nie ogarniasz, TiviMate Premium+trex+wiadome EPG działa wzorcowo.

[Obrazek: cSbUUfV.jpg]

Zrób konkretną edycję listy, usuń prefiksy/surfiksy z nazw kanałów. przypisz raz a dobrze EPG do poszczególnych kanałów.

OK, udało mi się przypisać adres z listy EPG.OVH jako domyślny. Szkoda że automatem nie wskakuje przewodnik po wszystkich kanałów TV z listy polskich stacji. Trzeba ręcznie mimo wszystko do wielu ,choć nie wszystkich kanałów, przypisać EPG wybierając z listy która się tam wyświetla w Tivimate.
Odpowiedz
Przykro mi, ale nie mam szklanej kuli. Nie znam kreatywności dostawcy w nazwach kanałów. Podeślij listę tych kanałów, które nie zostały automatycznie przypisane. Tylko nazwy kropka w kropę, bez :pl itp...
Wielkość liter także ma znaczenie.
Pozdrawiam Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości