Liczba postów: 14
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 19
System operacyjny:
Urządzenie: różne
Cześć!
Znalazłem na forum wpisy chwalące tego boxa. Nie chcę odkopywać wątku a mam 2 pytania:
1. Czy CE ruszy z karty pamięci? Box jest certyfikowany, więc mam wątpliwości a zależałoby mi na korzystaniu nie tylko z Androida.
2. Który dtb będzie najlepszy? Pobawiłem się trochę starszym urządzeniem, z S905, i dobór pliku po parametrach urządzenia nie okazał się niestety oczywisty Jeśli ktoś miał doświadczenie z tym boxem, to będę wdzięczny za info.
REKLAMA:
Liczba postów: 3,953
Liczba wątków: 40
Reputacja:
466
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: King
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Nie odpowiadam na PW
Reputacja:
0
System operacyjny:
Liczba postów: 2,574
Liczba wątków: 21
Reputacja:
140
System operacyjny:
Urządzenie: Wszystkie wypasione :)
(03-12-2021, 02:23 PM)IronMan napisał(a): Z Mi Boxem pewnie to samo? Bo to mój wybór nr 2.
Bóg Cię broń przed tym szrotem...zadziwiające że nie CANAL+ BOX 4K
Liczba postów: 816
Liczba wątków: 15
Reputacja:
56
System operacyjny:
Urządzenie: Raspberry pi 4b
Nokia niby fajny box ale z tego co wygooglowałem przez rok na rynku dostał tylko jedną aktualizację, nie wróży to zbyt dobrze i pewnie nie ma szansa na nowego Androida v12
Reputacja:
0
System operacyjny:
(03-12-2021, 03:01 PM)Łonogrzmot napisał(a): (03-12-2021, 02:23 PM)IronMan napisał(a): Z Mi Boxem pewnie to samo? Bo to mój wybór nr 2.
Bóg Cię broń przed tym szrotem...zadziwiające że nie CANAL+ BOX 4K
To ma służyć wszystkim domownikom, więc musi być proste w obsłudze (bez konieczności podłączana klawiatury/myszki) i bez "a u Agaty jest inaczej i ja chcę tak samo" Wierz mi, doświadczenie z kompem na linuxie, gdzie np. mimo wywalenia internetu przez dostawcę i tak było "to przez tego twojego linuxa" odebrało mi chęć przekonywania Założenie było: dla mnie CE, dla reszty ATV z obsługą Netflixa i Amazon Prime (odpalanie podpisanym przyciskiem pilota - duży plus). Wychodzi, że będę musiał siedzieć na KODI pod Androidem. No chyba, że jest jakieś legitne pudełko, które jednak idzie zmusić do odpalenia CE z karty pamięci i ma ATV z Amazonem i Netflixem (które nie zdechną po aktualizacji apki za miesiąc, dwa, pięć, bo nie ma certyfikatu).
REKLAMA:
Reputacja:
140
System operacyjny:
(04-12-2021, 10:22 AM)IronMan napisał(a): No chyba, że jest jakieś legitne pudełko, które jednak idzie zmusić do odpalenia CE z karty pamięci i ma ATV z Amazonem i Netflixem (które nie zdechną po aktualizacji apki za miesiąc, dwa, pięć, bo nie ma certyfikatu).
Ty nie rozumiesz, o jakim BOX-ie się pisało do Ciebie?
Reputacja:
0
System operacyjny:
(04-12-2021, 10:33 AM)Łonogrzmot napisał(a): (04-12-2021, 10:22 AM)IronMan napisał(a): No chyba, że jest jakieś legitne pudełko, które jednak idzie zmusić do odpalenia CE z karty pamięci i ma ATV z Amazonem i Netflixem (które nie zdechną po aktualizacji apki za miesiąc, dwa, pięć, bo nie ma certyfikatu).
Ty nie rozumiesz, o jakim BOX-ie się pisało do Ciebie? A umiesz napisać coś konstruktywnego? Nie chcesz pomóc, to nie.
Reputacja:
140
System operacyjny:
(04-12-2021, 12:44 PM)IronMan napisał(a): A umiesz napisać coś konstruktywnego?
Przecież już napisałem, 3/4 ostatnich wpisów na forum odnosi się do tego urządzenia
Reputacja:
0
System operacyjny:
(04-12-2021, 12:59 PM)Łonogrzmot napisał(a): (04-12-2021, 12:44 PM)IronMan napisał(a): A umiesz napisać coś konstruktywnego?
Przecież już napisałem, 3/4 ostatnich wpisów na forum odnosi się do tego urządzenia Napisz pliz pełnym zdaniem Czy "zadziwiające że nie CANAL+ BOX 4K" to była ironia czy propozycja? Brałem tego boxa pod uwagę wcześniej, jako numer 1, ale AFAIK na tym boxie Amazon Prime działa tylko po zainstalowaniu z .apk, co oznacza że w każdej chwili może przestać działać a zabawy z tabletową wersją mnie nie interesują (z podanych powodów). Do tego wtyczka KODI, którą sprawdzałem, nie obsługiwała dźwięku z polską ścieżką. Czyli ten box _raczej_ odpada, a przynajmniej spada na dalszą pozycję.
|