Liczba postów: 4,328
Liczba wątków: 42
Reputacja:
599
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
(10-12-2024, 06:31 AM)wyborca napisał(a): "Oficjalna wersja alpha na życzenie użytkowników została usunięta z testów i jej testy są obecnie zamknięte." dlaczego? to oznacza, że fanfilm jest jaki jest i lepiej/więcej updatów już nie będzie? Tak - oficjalny FF do czasu aż nie wyjdzie nowa wersja (kompletnie przepisana od nowa) nie będzie miał żadnych więcej aktualizacji - informowaliśmy o tym już dawno.
Na forum była dostępna wersja do testów, ale ze względu na to że większość nie rozumiała na czym polegają testy, developerzy poprosili nas o jej usunięcie i obecnie prace nad nową wersją są zamknięte dla osób spoza ich grona. A kiedy wyjdzie? Nie wiadomo... jeśli w ogóle wyjdzie...
(10-12-2024, 06:31 AM)wyborca napisał(a): - ta wersja od tele, to obie instalki trzeba dodać, czy tylko pierwszą? Obie - wpierw PTW a potem FF - ale to już pytaj tele w tamtym wątku - on udziela wsparcia dla tej modyfikacji. Ja nawet nie do końca wiem co tam już siedzi .
Podziękowali: arkady1964
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
REKLAMA:
Liczba postów: 573
Liczba wątków: 3
Reputacja:
696
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
@ wyborca
Śmiało pytaj, tylko najlepiej w tamtym wątku,
ja oraz inni postarają się pomóc
Wkrótce, jak czas pozwoli, scraper do Zeriun.cc.
Podziękowali: szopns
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: box
10-12-2024, 03:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2024, 03:25 PM przez wyborca.)
mam wrażenie jakby był poważny kryzys w kodi świecie
fanfilm umiera, real debrid i pewnie ad też skoro jest również we francji, tikipeter odchodzi
(10-12-2024, 09:09 AM)tele napisał(a): @wyborca
Śmiało pytaj, tylko najlepiej w tamtym wątku,
ja oraz inni postarają się pomóc
Wkrótce, jak czas pozwoli, scraper do Zeriun.cc. to jak będziesz miał chwilę to mi napisz o co chodzi z tymi dwoma plikami, i co z tym zrobić
Reputacja:
696
System operacyjny:
@ wyborca
W Kodi wybierz opcję "Zainstaluj z pliku ZIP" - dla 1 pliku, i potem dla 2-go tak samo. Potem zrestartuje Kodi. Prościej się już nie da.
Poczytaj trochę forum aby się "wdrożyć".
1
Reputacja:
0
System operacyjny:
(10-12-2024, 04:16 PM)tele napisał(a): @wyborca
W Kodi wybierz opcję "Zainstaluj z pliku ZIP" - dla 1 pliku, i potem dla 2-go tak samo. Potem zrestartuje Kodi. Prościej się już nie da.
Nie da nie da  ale do czego są te apki i co robią, zwykle ściągasz repo i z niego wtyczkę. Tu instalujesz dwa cosie
Reputacja:
599
System operacyjny:
Jedna apka to fanfilm, druga to zależność. Wersja od tele nie trafi do oficjalnego repo bo developerzy podjęli decyzję o nie kontynuowaniu tej wersji. Tele robi poprawki ale udostępnia je tylko w tej formie. Nie chcesz, nie instaluj.
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
REKLAMA:
Liczba postów: 176
Liczba wątków: 2
Reputacja:
53
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(10-12-2024, 07:02 PM)wyborca napisał(a): (10-12-2024, 04:16 PM)tele napisał(a): @wyborca
Nie da nie da ale do czego są te apki i co robią, zwykle ściągasz repo i z niego wtyczkę. Tu instalujesz dwa cosie
Moja rada jest taka: nic nie ściągaj, nic nie instaluj - pod żadnym pozorem! Jeśli 'problem' instalacji wtyczki cię przerasta, a co więcej nie posiadasz zdolności pozyskania informacji z wykorzystaniem narzędzia przeszukiwania forum, oraz nie odczuwasz potrzeby samodzielnego czytania ze zrozumieniem, to zdecydowanie odpuść sobie.
2
Reputacja:
696
System operacyjny:
10-12-2024, 07:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2024, 07:26 PM przez tele.)
To nie są oddzielne apki, tylko 2 pliki aktualizacyjne na istniejącą wersję. Muszą być 2, bo jest potrzeba zaktualizowania 2 rzeczy: głównej wtyczki i dodatkowego modułu, który jest wykorzystywany przez FF.
Instalując jakąkolwiek wtyczkę z repozytorium zazwyczaj ściągane są jeszcze dodatkowe wtyczki / skrypty / moduły - proces zazwyczaj odbywa się w tle, więc nie zdajemy sobie sprawy ile przy okazji instalacji wybranej przez nas wtyczki, np. FanFilm, zainstalowało się dodatkowych wtyczek / modułów / skryptów. Można sobie podejrzeć folder "packages", aby przekonać się ile dodatkowo rzeczy się pobrało.
1
Reputacja:
0
System operacyjny:
(10-12-2024, 07:18 PM)Toov napisał(a): (10-12-2024, 07:02 PM)wyborca napisał(a): (10-12-2024, 04:16 PM)tele napisał(a): @wyborca
Nie da nie da ale do czego są te apki i co robią, zwykle ściągasz repo i z niego wtyczkę. Tu instalujesz dwa cosie
Moja rada jest taka: nic nie ściągaj, nic nie instaluj - pod żadnym pozorem! Jeśli 'problem' instalacji wtyczki cię przerasta, a co więcej nie posiadasz zdolności pozyskania informacji z wykorzystaniem narzędzia przeszukiwania forum, oraz nie odczuwasz potrzeby samodzielnego czytania ze zrozumieniem, to zdecydowanie odpuść sobie. A ty z czym masz problem? bo chcę wiedzieć co jest do czego i zadaję bardzo proste pytanie, skoro brak opisu?  widziałeś ile stron ma wątek Fanfilmowy? nie mam czasu na czytanie wszystkiego tym bardziej, że zainteresowany sam napisał, żeby śmiało pytać, więc się tam nie rzucaj jak bożena na promocji
Reputacja:
599
System operacyjny:
11-12-2024, 05:11 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2024, 06:25 AM przez Tomek.)
Ale prosił (i ja także) żeby pytać w tamtym wątku a nie w tym!
Przeniosłem - we właściwe miejsce.
Podziękowali: arkady1964
1
|