Liczba postów: 4,317
Liczba wątków: 42
Reputacja:
598
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
11-12-2024, 06:24 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2024, 06:52 AM przez Tomek.)
(10-12-2024, 03:18 PM)wyborca napisał(a): mam wrażenie jakby był poważny kryzys w kodi świecie
fanfilm umiera, real debrid i pewnie ad też skoro jest również we francji, tikipeter odchodzi FanFilm nie umiera - słyszę to od 8 lat i jakoś ciągle żyje...
Nowa wersja jest całkowicie od podstaw napisaną wtyczką - całkiem nieźle sobie radzi już obecnie, ale brak jej kilku elementów do "pełnej funkcjonalności". Poprawki idą swoim tempem, pewnie by mogły być szybsze, ale te zmiany są naprawdę duże, zaś developerów mało. Wersja Alpha która była tu dostępna jest w 99% używalną wersją dla zwykłego użytkownika.
To że developerzy nie zdecydowali się na wieczne łatanie kodu który miał naleciałości jeszcze z exodusa i innych wtyczek, który pamięta czasy kodi 14-16, który miał pełno plastrów pisanych przez różne osoby na zasadzie "żeby jakoś działało" - to ich decyzja. To że okazało się że ilość rzeczy które trzeba ogarnąć jest zbyt duża na dość wąskie grono - to inna sprawa...
To że tele społecznie tu poprawia tę wersję - to jego decyzja. Tak samo jak jego decyzją jest nieumieszczanie tego w żadnym repo.
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
REKLAMA:
Liczba postów: 309
Liczba wątków: 31
Reputacja:
88
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Boxtv
Lepiej niech tak zostanie jak jest Dev od ff aby robili nowy ff a tele jak może coś poprawić to zostanie poprawione lub na prośbę użytkowników tele może coś dodać np. nową funkcję i jakoś to idzie.
Może tak że oficjalną wersja ff z repo dla każdego.
Wersja od tele dla bardziej wymagających użytkowników.
1
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: box
11-12-2024, 04:49 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2024, 04:52 PM przez wyborca.)
(11-12-2024, 05:11 AM)Tomek napisał(a): Ale prosił (i ja także) żeby pytać w tamtym wątku a nie w tym!
Przeniosłem - we właściwe miejsce.
tak coś czułem, że to niby będzie argumentem  ale to ma się nie jak do pierniczenia od czapy tamtego gościa  w ogóle pominął kwestię, że gdzie indziej ona chciał
(11-12-2024, 06:24 AM)Tomek napisał(a): (10-12-2024, 03:18 PM)wyborca napisał(a): mam wrażenie jakby był poważny kryzys w kodi świecie
fanfilm umiera, real debrid i pewnie ad też skoro jest również we francji, tikipeter odchodzi FanFilm nie umiera - słyszę to od 8 lat i jakoś ciągle żyje...
Nowa wersja jest całkowicie od podstaw napisaną wtyczką - całkiem nieźle sobie radzi już obecnie, ale brak jej kilku elementów do "pełnej funkcjonalności". Poprawki idą swoim tempem, pewnie by mogły być szybsze, ale te zmiany są naprawdę duże, zaś developerów mało. Wersja Alpha która była tu dostępna jest w 99% używalną wersją dla zwykłego użytkownika.
To że developerzy nie zdecydowali się na wieczne łatanie kodu który miał naleciałości jeszcze z exodusa i innych wtyczek, który pamięta czasy kodi 14-16, który miał pełno plastrów pisanych przez różne osoby na zasadzie "żeby jakoś działało" - to ich decyzja. To że okazało się że ilość rzeczy które trzeba ogarnąć jest zbyt duża na dość wąskie grono - to inna sprawa...
To że tele społecznie tu poprawia tę wersję - to jego decyzja. Tak samo jak jego decyzją jest nieumieszczanie tego w żadnym repo.
ale już nie da się tam obejrzeć z darmowych źródeł jak kiedyś, nie? bo już od dłuższego czasu, o ile znajdzie jakieś biedne dwa źródła (czasem widzę filman), to nic się nie odpali. Może jakiś rok temu miał więcej darmowych wyników i dało się coś obejrzeć, ale już nie.
Liczba postów: 567
Liczba wątków: 3
Reputacja:
695
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
(11-12-2024, 04:49 PM)wyborca napisał(a): ale już nie da się tam obejrzeć z darmowych źródeł jak kiedyś, nie? bo już od dłuższego czasu, o ile znajdzie jakieś biedne dwa źródła (czasem widzę filman), to nic się nie odpali. Może jakiś rok temu miał więcej darmowych wyników i dało się coś obejrzeć, ale już nie.
Jesteś w błędzie.
Napisz na jakiej wersji FanFilm operujesz.
Podziękowali: arkady1964
2
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: box
11-12-2024, 08:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2024, 08:22 PM przez wyborca.)
(11-12-2024, 05:05 PM)tele napisał(a): (11-12-2024, 04:49 PM)wyborca napisał(a): ale już nie da się tam obejrzeć z darmowych źródeł jak kiedyś, nie? bo już od dłuższego czasu, o ile znajdzie jakieś biedne dwa źródła (czasem widzę filman), to nic się nie odpali. Może jakiś rok temu miał więcej darmowych wyników i dało się coś obejrzeć, ale już nie.
Jesteś w błędzie.
Napisz na jakiej wersji FanFilm operujesz.
Nie powiem, zdziwiłem się widząc w informacjach wtyczki wersję "2023.13.01.0"
bo instalowałem na czysto, brałem repozytorium z wątku SPIS WTYCZEK DO KODI, z listy na samym początku (bo niby skąd?), i to było ze trzy miesiące temu więc skąd tu taka stara wersja? jak teraz zainstaluję z tego repo, to dalej wciąż jest ta wersja
Reputacja:
598
System operacyjny:
11-12-2024, 08:27 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2024, 08:30 PM przez Tomek.)
Nowszej oficjalnej wersji nie ma i nie będzie w repo. Więc możesz ją i 10x instalować i to będzie wciąż ta sama wersja. Już to ci tłumaczyliśmy 1000x. Do czasu aż nie wyjdzie FF3 nie będzie żadnych nowych wersji w repozytorium (przynajmniej w tym oficjalnym - jak ktoś sobie chce to może tworzyć sobie swoje repozytoria przecież z innymi wersjami)
Wersja od tele ma inny identyfikator ''2023.13.03.241201''. Jak widać z jakimś uporem nie chcesz jej zainstalować żeby sprawdzić, mimo że kilka osób ci już mówiło że oficjalna z repo nie działa z darmowymi źródłami. W ten sposób będziemy sobie pisać bez sensu przez najbliższe 2 tygodnie.
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
1
REKLAMA:
Liczba postów: 176
Liczba wątków: 2
Reputacja:
53
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(11-12-2024, 08:27 PM)Tomek napisał(a): Nowszej oficjalnej wersji nie ma i nie będzie w repo. Więc możesz ją i 10x instalować i to będzie wciąż ta sama wersja. Już to ci tłumaczyliśmy 1000x. Do czasu aż nie wyjdzie FF3 nie będzie żadnych nowych wersji w repozytorium (przynajmniej w tym oficjalnym - jak ktoś sobie chce to może tworzyć sobie swoje repozytoria przecież z innymi wersjami)
Wersja od tele ma inny identyfikator ''2023.13.03.241201''. Jak widać z jakimś uporem nie chcesz jej zainstalować żeby sprawdzić, mimo że kilka osób ci już mówiło że oficjalna z repo nie działa z darmowymi źródłami. W ten sposób będziemy sobie pisać bez sensu przez najbliższe 2 tygodnie. Tomek, podziwiam Cię...
1
Reputacja:
598
System operacyjny:
(11-12-2024, 08:47 PM)Toov napisał(a): Tomek, podziwiam Cię...  Sam się sobie dziwię....
1
1
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
System operacyjny:
Urządzenie: Laptop z syst. Batocera
Witam wszystkich.
W kwestii źródeł... czy jest opcja, ażeby FF wyszukiwał tytuły w Disney+, Netflix itp.?
Kiedyś tak było.
Pozdrawiam.
Liczba postów: 567
Liczba wątków: 3
Reputacja:
695
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
12-12-2024, 06:00 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2024, 06:00 PM przez tele.)
@ Sierafin
Tak, tylko musisz mieć zainstalowane i aktywne odpowiednie wtyczki w swoim Kodi.
Odpowiednie znaczy które obsługują te serwisy.
1
|