Liczba postów: 101
Liczba wątków: 11
Reputacja:
7
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
- Windows
- Android
- Android TV
Urządzenie: Sony
Wtam
Mam pytanie, jak wyłączy "drugie" okno FanFilm z lista serwerów.Chodzi mi o to że jak wybieram film z okna fanfilm (przygotowanie źródeł) obejrzę film i po zakończeniu lub jak kliknę stop ponownie wyskakuje okno fanfilm (przygotowanie źródeł) ,przysłania wtedy okno oceny Trakt.Jest w ustawieniach fanfilm jakaś opcja która wyłączy ponowne pojawianie sie okna ?
REKLAMA:
Liczba postów: 4,369
Liczba wątków: 42
Reputacja:
610
System operacyjny:
19-01-2024, 01:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2024, 01:49 PM przez Tomek.)
Dziwne zachowanie - nigdy nie spotkałem się z tym żeby ponownie wyskakiwało okno wyszukiwania źródeł. Musiałbyś logi pokazać żebym wyśledził co wywołuje ponownie okno źródeł. Ale nigdy się z czymś takim nie spotkaliśmy
Ok - zainstalowałem dodatek trakt do ocen.
Czyste kodi, czysty FanFilm na domyślnych ustawieniach - nie otwiera okna wyszukiwania źródeł po ocenie filmu. Zmiana wyświetlania źródeł w oknie czy w folderze też nic nie zmienia, odświeżanie kontenera też nie. No testując różne opcje nie udaje mi się tego błędu wywołać.
Może za szybko klikasz? (żart oczywiście)
Wrzuć logi - ale błagam na czysto - odpal film, przewiń, zamknij, oceń.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
7
System operacyjny:
- Windows
- Android
- Android TV
19-01-2024, 02:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2024, 04:16 PM przez Kasio.)
Nie dopisałem wcześniej ale tak się dzieje jeśli odpalam film dodany do wtyczki AutoWidget,więc tu chyba będzie problem.
Reputacja:
610
System operacyjny:
19-01-2024, 03:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2024, 04:37 PM przez Tomek.)
No to masz winowajcę. Ta wtyczka jest stosunkowo dziwna i stosuje różne triki żeby działać. Najwyraźniej tutaj też. U mnie robiła mega cyrki przy korzystaniu z upnext - porzuciłem ją bo była w stanie zapętlić się i całe kodi przy okazji.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
7
System operacyjny:
- Windows
- Android
- Android TV
Tymczasowo zmieniłem w ustawieniach FanFilm Domyślna Akcja: z "Okno ze źródłami" na "Katalog ze źródłami" i problem znikł.
Liczba postów: 595
Liczba wątków: 3
Reputacja:
733
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
20-01-2024, 07:46 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2024, 09:41 PM przez tele.)
(15-01-2024, 05:27 PM)Iptv-owiec napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - szuka chyba tylko na serwerach "pobieraj" (długo szuka)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - zwraca wyniki z serwerów "wrzucaj" (bardzo szybko wyszukuje)
Sprawdzałem na tytule "Star Trek Picard s03e01"
Problemem stało się też na tą chwilę to, że teraz wyszukiwana fraza nie powinna zawierać podkreślenia, tylko spację (choć przedtem było inaczej, bo dawało to więcej źródeł), dlatego FanFilm może nic nie znajdować, chyba że przełączy że w opcjach "wiele źródeł" na "nie", bo wówczas FF szuka wg wyszukiwarki "szukajka" i tam te podkreślenia są dozwolone. Ale wg mnie tam jest mniej wyników.
Także zrobił się bałagan.
Na ten moment, to albo wyszukać źródło na stronie www i odtwarzać przez dodatek "tb7 player" w Kodi.
Albo spróbować podmienić plik, który załączam - [attachment=435] (ścieżka "folderKodi"\addons\plugin.video.fanfilm\resources\lib\sources\pl\) (aby wgrać na TV zobacz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
Jeśli ktoś pobrał plik "tb7.py.zip" tu proszę usunąć mu rozszerzenie "zip", bo tak naprawdę to plik .py, tylko na forum nie można bezpośrednio takich plików załączać, dlatego dopisałem takie rozszerzenie, choć nie spakowałem go zipem.
Zrzut ekranu po zaaplikowaniu tej poprawki:
REKLAMA:
Reputacja:
610
System operacyjny:
No  Co fachowiec to fachowiec
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Tuner android
(20-01-2024, 07:46 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - szuka chyba tylko na serwerach "pobieraj" (długo szuka)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - zwraca wyniki z serwerów "wrzucaj" (bardzo szybko wyszukuje)
Sprawdzałem na tytule "Star Trek Picard s03e01"
Problemem stało się też na tą chwilę to, że teraz wyszukiwana fraza nie powinna zawierać podkreślenia, tylko spację (choć przedtem było inaczej, bo dawało to więcej źródeł), dlatego FanFilm może nic nie znajdować, chyba że przełączy że w opcjach "wiele źródeł" na "nie", bo wówczas FF szuka wg wyszukiwarki "szukajka" i tam te podkreślenia są dozwolone. Ale wg mnie tam jest mniej wyników.
Także zrobił się bałagan.
Na ten moment, to albo wyszukać źródło na stronie www i odtwarzać przez dodatek "tb7 player" w Kodi.
Albo spróbować podmienić plik, który załączam - (ścieżka "folderKodi"\addons\plugin.video.fanfilm\resources\lib\sources\pl\) (aby wgrać na TV zobacz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
Jeśli ktoś pobrał plik "tb7.py.zip" tu proszę usunąć mu rozszerzenie "zip", bo tak naprawdę to plik .py, tylko na forum nie można bezpośrednio takich plików załączać, dlatego dopisałem takie rozszerzenie, choć nie spakowałem go zipem.
Zrzut ekranu po zaaplikowaniu tej poprawki:
![[Obrazek: raeaULJl.jpg]](https://i.imgur.com/raeaULJl.jpg) Dzięki za rozwiązanie problemu  Możesz stworzyć podobny plik ale dla bliźniaczego serwisu xt7? Będę wdzięczny.
Liczba postów: 595
Liczba wątków: 3
Reputacja:
733
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
Pliki dla tb7 i xt7 różnią się tylko nazwą oraz tym, że w środku zmieniona jest fraza: albo jest "tb7" albo "xt7"
Także zwykły edytor tekstowy, operacja "Znajdź i zamień" załatwi sprawę.
Czyli:
1. zrobić kopię pliku "tb7.py"
2. zmienić nazwę na "xt7.py"
3. otworzyć go w jakimś edytorze tekstowym, może to być nawet Notatnik Windowsowy, i wówczas skrót klawiszowy CTRL+H, fraza "tb7" na "xt7", i klikamy "Zamień wszystko".
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Tuner android
@ tele Dzięki podziałało. Wszystko teraz śmiga.
|