Liczba postów: 45
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
Urządzenie: s box
Nie mam możliwości sprawdzenia innego dostawcy.
Odtwarzanie z innych źródeł nie generuje takich problemów jak z TB7 .
Jeśli chodzi o sieć, to nie zauważyłem problemów na innych sprzętach typu laptop , radio .
Wszystko działa płynnie i bez zrywania .
REKLAMA:
Liczba postów: 4,369
Liczba wątków: 42
Reputacja:
610
System operacyjny:
28-01-2024, 07:32 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2024, 07:33 AM przez Tomek.)
Bo najwyraźniej inne urządzenia albo nie zdążą odczytać problemu z połączeniem, albo lepiej się łączą z siecią/serwerami tb7. Ewidentnie jest problem z odczytam danych - i stąd ten eof mimo że w rzeczywistości go nie ma. Mógłbyś jeszcze spróbować pobawić się ustawieniami buforu w kodi. łatwo to zrobisz dzięki Wtyczce EZManitance z repozytorium kodiwpigulce - zakładka AdvancedSettings i tam szukaj ustawień bufora - ustaw na optymalne - sam ustawi najlepsze dla ciebie.
BTW - przez telefon nie możesz wifi hostu odpalić i sprawdzić?
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
0
System operacyjny:
Przeszedłem z ethernetu (kabel odłączony) z powrotem na wifi. Brak efektów .
Oczywiście Filser i Rapideo odtwarzają bez zająknięcia .
Odpaliłem z wifi telefonu .... i niestety to samo .
Sprawdziłem też na innych plikach z TB7 i za każdym razem to samo ,
wyświetla się tytuł odcinka , 3-4sek. kręcioły kółeczkiem... i tyle .
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Tuner android
28-01-2024, 08:50 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2024, 09:06 AM przez Iptv-owiec.)
@ totomasz Nie działa to Tobie ponieważ źródła z Pobieraj nie działają. Musisz zamienić plik tb7.py tak jak to opisał użytkownik tele stronę wcześniej i wtedy właśnie włączyć na wyszukiwanie na wiele źródeł i powinno działać. Wyszukuje wtedy z wrzucaj i pliki z tb7 odpalają.
(20-01-2024, 07:46 PM)tele napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - szuka chyba tylko na serwerach "pobieraj" (długo szuka)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - zwraca wyniki z serwerów "wrzucaj" (bardzo szybko wyszukuje)
Sprawdzałem na tytule "Star Trek Picard s03e01"
Problemem stało się też na tą chwilę to, że teraz wyszukiwana fraza nie powinna zawierać podkreślenia, tylko spację (choć przedtem było inaczej, bo dawało to więcej źródeł), dlatego FanFilm może nic nie znajdować, chyba że przełączy że w opcjach "wiele źródeł" na "nie", bo wówczas FF szuka wg wyszukiwarki "szukajka" i tam te podkreślenia są dozwolone. Ale wg mnie tam jest mniej wyników.
Także zrobił się bałagan.
Na ten moment, to albo wyszukać źródło na stronie www i odtwarzać przez dodatek "tb7 player" w Kodi.
Albo spróbować podmienić plik, który załączam - (ścieżka "folderKodi"\addons\plugin.video.fanfilm\resources\lib\sources\pl\) (aby wgrać na TV zobacz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
Jeśli ktoś pobrał plik "tb7.py.zip" tu proszę usunąć mu rozszerzenie "zip", bo tak naprawdę to plik .py, tylko na forum nie można bezpośrednio takich plików załączać, dlatego dopisałem takie rozszerzenie, choć nie spakowałem go zipem.
Zrzut ekranu po zaaplikowaniu tej poprawki:
![[Obrazek: raeaULJl.jpg]](https://i.imgur.com/raeaULJl.jpg)
(21-01-2024, 12:10 AM)Iptv-owiec napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - szuka chyba tylko na serwerach "pobieraj" (długo szuka)
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. - zwraca wyniki z serwerów "wrzucaj" (bardzo szybko wyszukuje)
Sprawdzałem na tytule "Star Trek Picard s03e01"
Problemem stało się też na tą chwilę to, że teraz wyszukiwana fraza nie powinna zawierać podkreślenia, tylko spację (choć przedtem było inaczej, bo dawało to więcej źródeł), dlatego FanFilm może nic nie znajdować, chyba że przełączy że w opcjach "wiele źródeł" na "nie", bo wówczas FF szuka wg wyszukiwarki "szukajka" i tam te podkreślenia są dozwolone. Ale wg mnie tam jest mniej wyników.
Także zrobił się bałagan.
Na ten moment, to albo wyszukać źródło na stronie www i odtwarzać przez dodatek "tb7 player" w Kodi.
Albo spróbować podmienić plik, który załączam - (ścieżka "folderKodi"\addons\plugin.video.fanfilm\resources\lib\sources\pl\) (aby wgrać na TV zobacz By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. )
Jeśli ktoś pobrał plik "tb7.py.zip" tu proszę usunąć mu rozszerzenie "zip", bo tak naprawdę to plik .py, tylko na forum nie można bezpośrednio takich plików załączać, dlatego dopisałem takie rozszerzenie, choć nie spakowałem go zipem.
Zrzut ekranu po zaaplikowaniu tej poprawki:
![[Obrazek: raeaULJl.jpg]](https://i.imgur.com/raeaULJl.jpg) Dzięki za rozwiązanie problemu  Możesz stworzyć podobny plik ale dla bliźniaczego serwisu xt7? Będę wdzięczny.
Reputacja:
0
System operacyjny:
(21-01-2024, 12:28 AM)tele napisał(a): Pliki dla tb7 i xt7 różnią się tylko nazwą oraz tym, że w środku zmieniona jest fraza: albo jest "tb7" albo "xt7"
Także zwykły edytor tekstowy, operacja "Znajdź i zamień" załatwi sprawę.
Czyli:
1. zrobić kopię pliku "tb7.py"
2. zmienić nazwę na "xt7.py"
3. otworzyć go w jakimś edytorze tekstowym, może to być nawet Notatnik Windowsowy, i wówczas skrót klawiszowy CTRL+H, fraza "tb7" na "xt7", i klikamy "Zamień wszystko".
Ok. tylko jak sobie z tym poradzić na androidzie tv ???
Podpowiesz ?
Reputacja:
2
System operacyjny:
Instrukcja jest w zaktualizowanym przeze mnie wcześniejszym poście.
REKLAMA:
Reputacja:
610
System operacyjny:
28-01-2024, 09:36 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2024, 09:55 AM przez Tomek.)
Ta porada bardziej dotyczy zmiany wyszukiwania plików z pobieraj na wrzucaj. Nie rozwiązuje natomiast problemu z zrywaniem pliku (eof bo za to nie odpowiada fanfilm). Owszem. Ta poprawka załatwi problem z tb7 na jakiś czas.
Widziałem rzeczy, o których wam ludziom nawet się nie śniło. Płonące okręty szturmowe w konstelacji Oriona. Strumienie elektronów jarzące się w ciemności przy wrotach Tannhausera. Pamięć o wszystkich tych chwilach zniknie w otchłani czasu, jak łzy w deszczu. Pora umierać...
Reputacja:
0
System operacyjny:
Ok. Dziękuję i przepraszam za zrobiony (niechcący) wyżej bajzel w cytatach
Reputacja:
2
System operacyjny:
(28-01-2024, 09:36 AM)Tomek napisał(a): Ta porada bardziej dotyczy zmiany wyszukiwania plików z pobieraj na wplik. Nie rozwiązuje natomiast problemu z zrywaniem pliku (eof bo za to nie odpowiada fanfilm). Owszem. Ta poprawka załatwi problem z tb7 na jakiś czas.
Tomek chodzi zmianę pobieraj na wrzucaj - wplik padł jakiś czas temu.
Reputacja:
610
System operacyjny:
28-01-2024, 09:55 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2024, 09:56 AM przez Tomek.)
Moja pomyłka przy pisaniu. Czeski błąd. Co dalej nie zmienia faktu że to poprawką na coś innego - na wyszukiwanie a nie na eof
|