Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
(23-10-2024, 07:34 PM)tele napisał(a): Dzielę się swoimi poprawkami do obecnej wersji FanFilm.
Dzięki @tele za pracę...
Duży kolejny krok naprzód - a za odblokowanie możliwości wychodzenia z programu (zamykania Kodi) należy Ci się medal Smile
Na Androidzie TV od dawna był z tym problem, pomagało dopiero wymuszenie zamknięcia.
Z zauważonych błędów zgłaszam zniknięcie treści z trzech zakładek Trakt.tv: Historia, Postęp i Odcinki (są teraz puste).
1
REKLAMA:

Dzięki tele jak zawsze na propsie nie to co "nowa wersja xD"
(24-10-2024, 02:37 PM)Toov napisał(a): Z zauważonych błędów zgłaszam zniknięcie treści z trzech zakładek Trakt.tv: Historia, Postęp i Odcinki (są teraz puste).

Kurcze, filmy pobieżnie sprawdziłem, a seriali nie.
Dobrze, że piszesz o tym.
Co prawda już wiem dlaczego (drobny błędzik Wink, ale jeszcze przy okazji zapytam:
 - czy "Listy seriali" oraz "Listy odcinków" działają? Założyłem sobie konto na testy i nie wiem, czy muszę coś w trakt jeszcze dodać, bo mi w tych opcjach w FanFilm nic nie pokazuje. To samo mam w filmach, czyli "Lista filmów" też nic nie pokazuje. Nigdy nie zapuszczałem się w te rejony, więc nie wiem jak to dokładnie ma działać. Chyba, że to błąd we wtyczce.
(24-10-2024, 05:57 PM)tele napisał(a):
(24-10-2024, 02:37 PM)Toov napisał(a): Z zauważonych błędów zgłaszam zniknięcie treści z trzech zakładek Trakt.tv: Historia, Postęp i Odcinki (są teraz puste).

Kurcze, filmy pobieżnie sprawdziłem, a seriali nie.
Dobrze, że piszesz o tym.
Co prawda już wiem dlaczego (drobny błędzik Wink, ale jeszcze przy okazji zapytam:
 - czy "Listy seriali" oraz "Listy odcinków" działają? Założyłem sobie konto na testy i nie wiem, czy muszę coś w trakt jeszcze dodać, bo mi w tych opcjach w FanFilm nic nie pokazuje. To samo mam w filmach, czyli "Lista filmów" też nic nie pokazuje. Nigdy nie zapuszczałem się w te rejony, więc nie wiem jak to dokładnie ma działać. Chyba, że to błąd we wtyczce.
Listy filmów działają. Listy seriali i Listy odcinków chyba nie... Piszę "chyba", bo akurat listy seriali i odcinków nigdy mnie za bardzo nie interesowały, więc nie wiem jak było przed aktualizacją.
Ogólnie zasada jest taka:  aby Listy filmów (seriali, odcinków) były widoczne w FF, to najpierw trzeba je stworzyć lub polubić na swoim koncie Trakt.tv.
@Toov
Dzięki za naprowadzenie.
Przy okazji trafiłem na coś, czego nie mogłem wcześniej namierzyć.
Będzie oczywiście poprawka.
@Toov
Mam jeszcze 1 pytanie: czy w FanFilm działa synchronizacja między urządzeniami w przypadku wznawiania oglądania na innym urządzeniu od momentu, w którym oglądanie zostało przerwane na poprzednim?
Oczywiście dotyczy synchronizacji przez konto Trakt.
Bo jak patrzę w kod, to wg mnie to nie działa od dłuższego czasu. Nie wiem, czy to w ogóle kiedyś działało. (Być może było coś takiego planowane.) A może się mylę.
REKLAMA:

Kiedyś działało. Teraz już nie. W alphie dziala
1
@tele
To i ja przy okazji zgłoszę zniknięcie, ale związane ze źródłami filman. Wink
Aktualnie przerabiam serial "Supernatural" i o ile w wersji 2024-08-09 są zawsze dwa źródła z wymienionego miejsca (jako "ciekawostka", jedno z nazwą pliku buforuje się, drugie bez nazwy jest chyba adaptacyjne, a przy takich bufor mi się nie zapełnia, ale oba działają), o tyle w wersji 2024-10-23 jest tylko jedno źródło (bez nazwy pliku).
@manieKMP
No właśnie nie wiedziałem czy jest sens 2 źródła pokazywać, dlatego 1 wyeliminowałem. Może źle?
To które powinno zostać?

Bo dla mnie te bez nazwy lepiej działało, ale może dla Ciebie jest odwrotnie? Może zależy to od dostawcy neta?
Może ktoś inny się jeszcze wypowie?
@tele 

W moim przypadku akurat te z nazwą odpalają szybciej jak i potrafią się normalnie buforować... więc może zostawić oba typy, skoro -na próbie dwóch osób Wink- dla jednych lepsze jest pierwsze, a dla innych drugie, wespół z możliwością wyświetlania nazw plików jest możliwość wyboru odpowiedniego dla "siebie" źródła bez zgadywania. Chyba że stwarza to jakieś problemy.

I tak przy okazji, dzięki za Twoją pracę nad tym dodatkiem.
1

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości