Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FanFilm - temat zbiorczy - błędy, problemy, zgłoszenia
Uprzejmie donoszę, że FanFilm od @tele w wersji z dnia 2024-11-06 działa bardzo dobrze. Wiele funkcjonalności związanych z Trakt i TMDB ożyło (i nie tylko one...).
Tu link dla poszukujących: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Słabiej zorientowanym zwracam uwagę, że należy zainstalować OBA pliki aktualizacyjne (tj. zarówno FanFilm jak i PTW).

Podziękowali: arkady1964
1
REKLAMA:

Dokładnie też sobie chwalę dużo źródeł nawet filman zaczął coś działać. Brawo dla kolegi za bardzo dobrą robotę!

1
Potwierdzam w 100% opinie wyrażone przez użytkowników dotyczące ostatniej poprawionej przez @tele wersji FF1: 
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

@tele wykonał dobrą robotę, FF1 z jego ostatnią poprawką działa bardzo dobrze na Windows i Android TV.  Smile  Szacun dla niego.

Pozdrawiam
2
Do dzisiaj wszystko śmigało. Od rana nie mogę oberjrzeć cd. serialu, który dotychczas oglądałem bez żadnych problemów (54 odcinki). Pokazuje dotychczasowe 2 źródła z Filmana, ale ich nie odtwarza - skórka Titan Mod). Próbowałem odtworzyć na tablecie, który mam z inną skórką (Titan Vanilia), ale skutek ten sam. Mam wgrane najnowsze pliki od @tele.
Drugi problem - to nie mogę wyłączyć Kodi. Ktoś, coś podpowie?
(09-11-2024, 02:20 PM)Croton napisał(a): Do dzisiaj wszystko śmigało. Od rana nie mogę oberjrzeć cd. serialu, który dotychczas oglądałem bez żadnych problemów (54 odcinki). Pokazuje dotychczasowe 2 źródła z Filmana, ale ich nie odtwarza - skórka Titan Mod). Próbowałem odtworzyć na tablecie, który mam z inną skórką (Titan Vanilia), ale skutek ten sam. Mam wgrane najnowsze pliki od @tele.
Drugi problem - to nie mogę wyłączyć Kodi. Ktoś, coś podpowie?
U mnie podobnie. Od rana nie działa fanfilm i błąd wywala.
Fanfilm działa (ekino, tb7, rapideo i inne działają), niestety scraper od filman padł. Nie wiadomo czy to tymczasowe czy będzie wymagało poprawy scrapera

Podziękowali: arkady1964, Toov
REKLAMA:

@Croton  Tak jak napisał powyżej @Tomek, nie wszystkie źródła zawsze działają...
Dodatek FF1 z poprawkami od @tele to naprawdę świetna sprawa  Smile , ale to nie perpetuum mobile i niestety, ale nie zawsze wszystko działa. Nim zacznie  działać tj. do tego czasu "czy to będzie tymczasowe czy będzie wymagało poprawy scrapera" to możesz skorzystać z przeglądarki internetowej BrowseHere. Zaznaczam, że nie jest to żadne zastępstwo dla FF, FF1 czy FF3, ponieważ obsługa tj. sterowanie przeglądarką jest trochę niewygodne, ale w ramach uzupełnienia multimediów nie jest to złe rozwiązanie. Jak zawsze możesz mi zaufać, gdy chodzi o info, tylko jedna uwaga tj. obsługa przeglądarki BrowseHere wymaga pewnej wprawy.  Info o przeglądarce:

Oczywiście, że przeglądarka BrowseHere stanowi tylko ewentualne, awaryjne rozwiązanie do czasu nim nie zaczną działać interesujące Ciebie treści na FF, FF1, FF3. Zaznaczam, że i przez przeglądarkę nie wszystko zawsze działa. Spróbuj może się uda, gwarancji nie ma. ale zawsze można sprawdzić, czy zadziała.

Nie wiem czy pierwsza sprawa zostanie rozwiązana, do czasu nim będzie działać w FF, gdyż nie oglądam seriali. 

Co do drugiej sprawy, pewne i sprawdzone rozwiązanie dla Android TV:
Wyłącz urządzenie (niekiedy trzeba z prądu) i zainstaluj Kodi ponownie, na nakładkę, oczywiście KONIECZNIE musi to być odpowiednia wersja. Instalacja nastąpi jako aktualizacja. Po zawieszeniu Kodi zrobiłem to dziesiątki razy i zawsze działa oraz nic nie usuwa. Polecam tę prostą metodę przy zawieszeniu się Kodi.

Plik ZIP dla Android TV do pobrania z oficjalnej strony Kodi, do instalacji musi być odpowiedni system operacyjny i wersja Kodi:

Pozdrawiam

Podziękowali: Toov
(09-11-2024, 02:20 PM)Croton napisał(a): Drugi problem - to nie mogę wyłączyć Kodi. Ktoś, coś podpowie?

Hmmm... a wymuszenie zamknięcia aplikacji nie działa? Smile
Wymuś zatrzymanie Kodi + dla świętego spokoju usuń pamięć podręczną Kodi + uruchom Kodi.
...(zakładam, że mówimy o Androidzie)...

1
Tak wyczyszczenie pamięci podręcznej i restart na Android TV, często pomaga. Jednak od czasu, gdy przez pomyłkę (pośpiech) kliknąłem powyżej w menu Aplikacje na "wyczyść dane" aplikacji...  I usunąłem wszystko Sad ,  oprócz Kodi, to obecnie najczęściej po zawieszeniu się Kodi stosuję tę prostą i praktycznie zawsze skuteczną metodę, którą podałem. Instaluje się jako aktualizacja, żadnych problemów nie zauważyłem, a stosuję ją od wielu lat.

Pozdrawiam
1
(09-11-2024, 03:44 PM)arkady1964 napisał(a): Tak wyczyszczenie pamięci podręcznej i restart na Android TV, często pomaga. Jednak od czasu, gdy przez pomyłkę kliknąłem powyżej w menu Aplikacje na "wyczyść dane" aplikacji...  I usunąłem wszystko Sad ,  oprócz Kodi, to obecnie najczęściej po zawieszeniu się Kodi stosuję tę prostą i praktycznie zawsze skuteczną metodę, którą podałem. 

Pozdrawiam

"Kto przez przypadek nie usunął danych Kodi, ten przegrał życie".
Chińskie przysłowie  Big Grin

1

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości