29-08-2022, 10:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2022, 10:03 PM przez Lantash77.)
Wtrącę swoje 3 grosze w ten wątek.
Niestety w Fanfilm wyszukiwanie anime jest bardzo powierzchownie traktowane.
Głównie z powodu opisania tytułów.
Ten konkretny przypadek "Hoshi o ou kodomo" - jest opisane jako "Children Who Chase Lost Voices" en i "Dzieci, które ścigają zagubione głosy" pl w bazie TMDB.
Skrypt źródła tb7 używa tytułów en i pl do zapytania. Niestety wyżyłowany czas odpowiedzi nie pozwala na sprawdzenie wszystkich aliasów z TMDB,
których w tym przypadku jest 6. Timeout źródeł pominie je.
To z kolei spowoduje zablokowanie źródła dla innych tytułów, które mają o wiele więcej aliasów.
Ogólnie zamieszki i larum, że tb7 nie działa.
Niewiele z tym na chwilę obecną można zrobić, brakuje korelacji miedzy TMDB a AniDB, czy MAL.
TMDB nie bardzo chce dodać pole w bazie dla tych ID, co bardzo by pomogło.
Jeżeli to Twoja wstawka na hostingu opisz ja tytułem en z bazy TMDB czyli "Children Who Chase Lost Voices" - wtedy powinna pojawić się w wynikach w tb7.
Natomiast jeżeli prowadzisz stronę podeślij mi na priv więcej szczegółów - może osobne źródło się skleci.
Pod anime z polskich grup stworzona została wtyczka anime-otaku - ostatnio dodana została obsługa FrixySubs i DESU.
Może cache nie wyczyszczony i wyświetla stary tytuł
U mnie jest z przecinkiem
Pozdrawiam
Niestety w Fanfilm wyszukiwanie anime jest bardzo powierzchownie traktowane.
Głównie z powodu opisania tytułów.
Ten konkretny przypadek "Hoshi o ou kodomo" - jest opisane jako "Children Who Chase Lost Voices" en i "Dzieci, które ścigają zagubione głosy" pl w bazie TMDB.
Skrypt źródła tb7 używa tytułów en i pl do zapytania. Niestety wyżyłowany czas odpowiedzi nie pozwala na sprawdzenie wszystkich aliasów z TMDB,
których w tym przypadku jest 6. Timeout źródeł pominie je.
To z kolei spowoduje zablokowanie źródła dla innych tytułów, które mają o wiele więcej aliasów.
Ogólnie zamieszki i larum, że tb7 nie działa.
Niewiele z tym na chwilę obecną można zrobić, brakuje korelacji miedzy TMDB a AniDB, czy MAL.
TMDB nie bardzo chce dodać pole w bazie dla tych ID, co bardzo by pomogło.
Jeżeli to Twoja wstawka na hostingu opisz ja tytułem en z bazy TMDB czyli "Children Who Chase Lost Voices" - wtedy powinna pojawić się w wynikach w tb7.
Natomiast jeżeli prowadzisz stronę podeślij mi na priv więcej szczegółów - może osobne źródło się skleci.
Pod anime z polskich grup stworzona została wtyczka anime-otaku - ostatnio dodana została obsługa FrixySubs i DESU.
Cytat:ps2.
Odnoście wcześniejszego screena, u mnie nadal wyświetla ten tytuł bez przecinka. Już trochę zgłupiałem, o co chodzi.
Może cache nie wyczyszczony i wyświetla stary tytuł
U mnie jest z przecinkiem

Pozdrawiam