30-03-2024, 05:39 PM
(30-03-2024, 02:29 PM)tele napisał(a):Czy ta poprawka będzie działać na innych serwerach premium?(30-03-2024, 01:09 PM)pcela napisał(a): Sam pisałeś w swoim poście z Service Packiem, że dodałeś wyszukiwanie po tytułach alternatywnych. Jak widać do szukajki idzie tylko tytuł polski lub angielski.
To prawda, ale nie zawsze
- Nie idzie, jeśli tytuł oryginalny nie jest zapisany znakami romańskimi czy łacińskimi, tylko , ja to nazywam żartobliwie "krzaczkami". Nie ma sensu szukać frazy "コードギアス 反逆のルルーシュ"
- Wyszukiwarka zwróci jakikolwiek wynik. W tym przypadku jest tak, że wyszukiwarka zwraca coś, i to nawet pierwszy odcinek z serii. A pozostałe maja nietypową numerację, dlatego są odrzucane. Mogę spróbować douczyć wtyczkę, aby i takowe rozpoznawała. "Douczyłem".
Także każdy przypadek może być indywidualny. Nie da się przewidzieć wszystkich wariantów. A anime są szczególnie trudne. Po to jest też właśnie forum, aby wymieniać się pomysłami, spostrzeżeniami.
Poprawka już jest.
Tak naprawdę, to już wcześniej przewidziałem możliwość wysyłania "krótszej" frazy do wyszukiwarki, ale z jakiegoś powodu zablokowałem ją dla seriali - nie pamiętam czemu - czy nie była potrzebna, czy tez obawiałem się jakiegoś ujemnego skutku. Można zatem testować.

![[Obrazek: 5DpZfStl.jpeg]](https://i.imgur.com/5DpZfStl.jpeg)