W oczekiwaniu na nową wersję FF3, proponuję jeszcze usprawnienia do obecnej wersji FF1.
Najważniejsze w tym wydaniu to:
Jeśli oczywiście ktoś trafi na jakiś błąd czy problem a działało mu to lepiej w poprzedniej wersji, to przypominam, że można śmiało wersje zamieniać na tą, która nam lepiej działała. Proszę tylko pamiętać o instalowaniu jednocześnie obu plików zip tej samej wersji, czyli i FF i PTW.
Aktualizacja:
21-11-2024: poprawka ze względu na błąd uniemożliwiający ustawianie widoków dla poszczególnych kategorii (filmów, seriali, sezonów, odcinków, źródeł) w danej skórce. Błąd wykrył użytkownik @manieKMP. Dzięki.
Podziękowali: Toov, arkady1964, bkc2, Pitero, manieKMP, Jmno, Croton, machinee, viader80, wajnert, AMIGAnTOMEK
Najważniejsze w tym wydaniu to:
- możliwość pobierania źródeł (jeśli oczywiście serwer na to pozwala) dla osób, które korzystają z wyświetlania źródeł w okienku (do tej pory można było tylko pobierać dla źródeł wyświetlanych w katalogu)
![[Obrazek: 9xaPiGVl.jpeg]](https://i.imgur.com/9xaPiGVl.jpeg)
Nowy menadżer pobierania był już dostępny w poprzednim wydaniu, więc niektórzy już pewnie go widzieli. Mogę tylko dodać, że jeśli na przycisku w kolumnie Akcja wywołamy menu kontekstowe, to czynność może zmienić się na inną (zależną od sytuacji pobieranego pliku). Można chyba do 5 plików na raz pobierać. Jeśli serwer wspiera wznawianie (np. CDA), to przy awarii Kodi, po ponownym jego uruchomieniu, pobieranie może być kontynuowane od przerwanego miejsca.
- przebudowany scraper pobranych plików, w którym zmieniłem mechanizm rozpoznawania nazw oraz dostosowałem do podłączenia innego dowolnego folderu, który także może być przeszukiwany w celu znalezenia źródeł - można np. podpiąć sobie pendriva czy inny dysk zewnętrzny czy sieciowy, który będzie w trakcie szukanie źródeł przez FanFilm także przeszukiwany.
- możliwość wyświetlania sezonów specjalnych
- obsługa clearloga oraz keyart'u pobieranych z TMDB oraz pozostałych grafik jak clearart, discart, banner, characterart z serwisu FanartTV.
Tu duże podziękowania dla użytkownika @Toov , który zmotywował mnie i wyedukował w tych nazewnictwach oraz czuwał nad prawidłowym ich zastosowaniem. Najbardziej spodobała mi się grafika characterart, która przedstawia postacie na przeźroczystym tle. Niestety, jest to grafika prawie niewspierana przez skórki, a szkoda, bo naprawdę to fajnie wygląda. Poniżej przykład dla serialu Yellowstone oraz Dragon Ball:
![[Obrazek: e8Ct9Jxl.jpeg]](https://i.imgur.com/e8Ct9Jxl.jpeg)
![[Obrazek: cQPJoVYl.jpeg]](https://i.imgur.com/cQPJoVYl.jpeg)
Dla Dragon Balla, to nawet 10 postaci po kolei jest wyświetlanych - fajny efekt.
Skórka, która to wyświetla to Aeon Tanjo, dostępna w oficjalnym repozytorium Kodi
Przy okazji grafik, to jeszcze nadmienię, że zmieniło się kilka Ustawień (zajrzyjcie) m. in. jak ktoś wykorzystywał już serwis FanartTV, to musi teraz włączyć takie ustawienie w opcjach wtyczki.
- inne drobniejsze poprawki, wyłapane w czasie pracy i testów a także zgłoszone przez innych użytkowników.
Jeśli oczywiście ktoś trafi na jakiś błąd czy problem a działało mu to lepiej w poprzedniej wersji, to przypominam, że można śmiało wersje zamieniać na tą, która nam lepiej działała. Proszę tylko pamiętać o instalowaniu jednocześnie obu plików zip tej samej wersji, czyli i FF i PTW.
Aktualizacja:
21-11-2024: poprawka ze względu na błąd uniemożliwiający ustawianie widoków dla poszczególnych kategorii (filmów, seriali, sezonów, odcinków, źródeł) w danej skórce. Błąd wykrył użytkownik @manieKMP. Dzięki.
Podziękowali: Toov, arkady1964, bkc2, Pitero, manieKMP, Jmno, Croton, machinee, viader80, wajnert, AMIGAnTOMEK