Liczba postów: 4,330
Liczba wątków: 42
Reputacja:
599
Wersja Kodi: 20.0
System operacyjny:
22-11-2024, 03:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 03:47 PM przez Tomek.)
(22-11-2024, 12:47 PM)tele napisał(a): @lukaknw
Dzięki za komentarz.
Akurat ostatnio, jeden z użytkowników zwrócił mi uwagę, że ta lista generuje bardzo dziwne wyniki, niektóre filmy (czy filmiki chyba) trwające po kilka minut tylko , tytuły z całego świata. Więc po krótkim przyjrzeniu się temu, na razie to ukryłem. Oczywiście, jeśli jest taka potrzeba, to przywrócę.
Napisz jeszcze jak sobie radzisz z takimi dziwolongami na tej liście?
A nie lepiej wybierać z listy "W kinach"?
Tak pytam, bo sam nie za bardzo korzystam z tego. Zmieniłeś domyślne ustawienia w settings - vote_count z 100 na 0 więc znajdował absolutnie wszystko. Przy 100 wyniki były w stable akceptowalne. Wystarczy przywrócić w menu i poprawić domyślne settingi (bo tam raczej mało kto zagląda)
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
3
REKLAMA:
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 31
Reputacja:
93
Wersja Kodi: 19.4
System operacyjny:
Urządzenie: Boxtv
Witam wiem że pewnie się nie da ale zapytam czy developerzy ff lub tele mogą stworzyć kategorie filmów
Mianowicie kategorie Filmy z lektorem lub dubbing pl
Aby w tej kategorii był tylko oficjalny dźwięk pl bez żadnych ai,md, hdts, z możliwością segregacji od najnowszych ze wszystkich gatunków filmowych
1
Reputacja:
599
System operacyjny:
22-11-2024, 06:24 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 06:41 PM przez Tomek.)
Żeby taką kategorie stworzyć to przed wyświetleniem listy filmów fanfilm musiałby odpytać wszystkie serwery żeby mu zwróciły linki i na ich podstawie ustalić jaki jest dźwięk. Licząc ok. 20-30 a przy tb7 nawet 100 sekund na pobór źródeł dla jednego filmu wychodziłoby jakieś 5 minut do 20 na wyświetlenie jednej strony + na bank blokada na serwerach za zbyt dużą ilość zapytań.
Gdyby na tmdb lub trakt istniała taka lista możnaby ja dopiąć (nawet indywidualnie przez użytkownika). Niestety listy dostępne na trakt są mocno nieaktualne - sprzed 4-5 lat.
(22-11-2024, 01:49 PM)lukaknw napisał(a): (22-11-2024, 01:43 PM)tele napisał(a): @lukaknw
FanFilm ma nam wszystkim służyć jak najbardziej szeroko, więc jak ktoś z czegoś korzysta, a innym to nie przeszkadza, to nie widzę problemu.
Poza tym, coś tam poprawiłem.
Proszę potestuj i daj znać. Dziękuję bardzo w weekend przetestujemy i dam znać czy coś dziwnego czy nie
W ustawieniach FF w zakładce Filmy i seriale zmień Minimalna liczba głosów na 100 - poprawi to jakość wyświetlanej listy - bez dokumentów i różnych dziwnych
Widziałem rzeczy, którym wy, ludzie, nie dalibyście wiary. Statki szturmowe w ogniu sunące nieopodal Pasu Oriona. Oglądałem promieniowanie skrzące się w ciemnościach blisko wrót Tannhausera. Wszystkie te chwile znikną w czasie jak łzy w deszczu. Pora umierać...
1
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 15.
System operacyjny:
Urządzenie: pc
(22-11-2024, 06:24 PM)Tomek napisał(a): Żeby taką kategorie stworzyć to przed wyświetleniem listy filmów fanfilm musiałby odpytać wszystkie serwery żeby mu zwróciły linki i na ich podstawie ustalić jaki jest dźwięk. Licząc ok. 20-30 a przy tb7 nawet 100 sekund na pobór źródeł dla jednego filmu wychodziłoby jakieś 5 minut do 20 na wyświetlenie jednej strony + na bank blokada na serwerach za zbyt dużą ilość zapytań.
Gdyby na tmdb lub trakt istniała taka lista możnaby ja dopiąć (nawet indywidualnie przez użytkownika). Niestety listy dostępne na trakt są mocno nieaktualne - sprzed 4-5 lat.
(22-11-2024, 01:49 PM)lukaknw napisał(a): (22-11-2024, 01:43 PM)tele napisał(a): @lukaknw
FanFilm ma nam wszystkim służyć jak najbardziej szeroko, więc jak ktoś z czegoś korzysta, a innym to nie przeszkadza, to nie widzę problemu.
Poza tym, coś tam poprawiłem.
Proszę potestuj i daj znać. Dziękuję bardzo w weekend przetestujemy i dam znać czy coś dziwnego czy nie
W ustawieniach FF w zakładce Filmy i seriale zmień Minimalna liczba głosów na 100 - poprawi to jakość wyświetlanej listy - bez dokumentów i różnych dziwnych Widzę ,że od razu było ustawione na 100 minimalnie . Narazie wszystko pokazuje dobrze .
1
Reputacja:
599
System operacyjny:
Czyli zaczytał ci z starych ustawień. Jeśli nie miałbyś odpalanego FF stable wcześniej to domyślnie miałby 0
Podziękowali: arkady1964
1
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 17.0
Urządzenie: XBO
22-11-2024, 11:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2024, 11:44 PM przez serwer123.)
Ktoś podpowie, czy da się zainstalować FF1 od @ tele na Kodi (xbox)? Wystawiłem sobie po http zip, widzę go na xboxie, ale przy próbie "Install from zip" wyrzuca całe kodi :/
REKLAMA:
Liczba postów: 113
Liczba wątków: 3
Reputacja:
66
System operacyjny:
Urządzenie: MiBox/Tablety
@ serwer123 Do instalacji FF od tele potrzebujesz mieć zainstalowany orginalny FanFilm (z repozytorium, dla wymaganych zależności) i dwóch zipów z postu tele, z fanfilm i ptw w nazwie (z tą samą datą). Potem w pierwszej kolejności instalujesz ten z ptw, a następnie z fanfilm. Odwrotna kolejność (na androidzie) wywołuje monit błędu instalacji, być może na konsoli wysypuje się kodi. Więc jeśli nie masz problemów z instalacją jakichkolwiek innych dodatków do kodi na xbox, to jedyną różnicą w tym przypadku jest "rękoczyn". 
Podziękowali: arkady1964
1
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Wersja Kodi: 18
System operacyjny:
Urządzenie: PHILIPS PUS43/7303
23-11-2024, 08:40 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2024, 08:54 AM przez medivh29.)
@ tele wpisałem film DZIKI ROBOT i niestety wyszukuje tylko 4 źródła z Ekino, które nie działają.
Brak jest też ZALUKNIJCC tak jak na Twoim screenie.
Zainstalowałem wpierw PTW a następnie FF, jak sprawdzić czy jest to dobrze zainstalowane ?
TV PHILIPS PUS43 7303/12
Liczba postów: 574
Liczba wątków: 3
Reputacja:
698
System operacyjny:
Urządzenie: telewizor TCL C70
23-11-2024, 09:35 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2024, 09:44 AM przez tele.)
@ medivh29
Zainstalowaną wersję sprawdzisz w Ustawieniach wtyczki, w sekcji "Konserwacja"
Możesz też sprawdzić w logu
Python Version: 3.8.15 (default, Oct 17 2022, 02:39:57) [MSC v.1929 64 bit (AMD64)]
[FanFilm] ######################### FANFILM ############################
[FanFilm] ####### CURRENT FANFILM VERSIONS REPORT ######################
[FanFilm] ### FANFILM PLUGIN VERSION: 2023.13.03.241123 ###
[FanFilm] ### FANFILM MEDIA VERSION: 2024.05.24.0 ###
[FanFilm] ### PTW VERSION: 2023.13.03.241123 ###
[FanFilm] ###############################################################
Co do filmu Dziki Robot, to sprawdziłem u siebie i faktycznie wyszukuje 4 źródła, ale tylko SSTREAM nie działa, a pozostałe odtwarzają się.
Co do Zaluknij, to już pisałem poprzedniemu użytkownikowi, aby pokazał log - może mieć kod błędu 403, co oznacza, że jego adres IP został przez serwer zaluknij zablokowany przed dostępem. Ja mam internet od Orange, ze zmiennym IP i u mnie działa. Rozwiązaniem może być, przynajmniej na próbę, udostępnienie internetu z telefonu, aby IP był inny niż z Twojej sieci domowej i wtedy sprawdzić - innemu użytkownikowi to zadziałało ( i to nawet chyba na tym filmie testował z tego co pamiętam)
Więc ponownie odsyłam do logu.
Możesz także sprawdzić, czy te źródła działają jak wchodzisz na stronę internetową przez przeglądarkę (na komputerze, laptopie, na TV to @ arkady1964 poleca konkretne przeglądarki) oraz też w aplikacji od mbebe, albo jak masz konto na ekino, to w ich aplikacji (niedługo zintegruje sparowanie konta ekino do FanFilm)
Tworzę logi takie, że czasami wystarczy po prostu zerknąć aby dowiedzieć się co jest przyczyną.
Ewentualnie pokazać tu na forum.
Rozumiem, że na TV jest trudniej niż na laptopie, ale wówczas trzeba doinstalować sobie wtyczki - w Kodi jest możliwość instalacji "Kodi Logfile Uploader", albo z repozytorium Kodi "Log Viewer for Kodi".
Jak nic Twoje śledztwo nie wykaże, to pisz, będziemy próbować Ci w jakiś sposób pomóc.
(23-11-2024, 02:54 AM)manieKMP napisał(a): Potem w pierwszej kolejności instalujesz ten z ptw, a następnie z fanfilm.
Odwrotna kolejność (na androidzie) wywołuje monit błędu instalacji, być może na konsoli wysypuje się Kodi.
Nie wiedziałem, że kolejność ma znaczenie. Ja akurat na swoim telefonie z Androidem 11 zawsze instalowałem najpierw FF a potem PTW i restart Kodi i nigdy nie miałem problemów. Ale pewnie są różne konfiguracje sprzętu, więc rzeczywiście na pewno nie zaszkodzi najpierw PTW a potem FF. Trzeba czasami kombinować. Zatem dzięki za tą radę - może innym się przyda.
Podziękowali: medivh29
1
Liczba postów: 176
Liczba wątków: 2
Reputacja:
53
System operacyjny:
Urządzenie: ATV Philips
(23-11-2024, 08:40 AM)medivh29 napisał(a): @tele wpisałem film DZIKI ROBOT i niestety wyszukuje tylko 4 źródła z Ekino, które nie działają.
Brak jest też ZALUKNIJCC tak jak na Twoim screenie.
Zainstalowałem wpierw PTW a następnie FF, jak sprawdzić czy jest to dobrze zainstalowane ?
TV PHILIPS PUS43 7303/12
Zrób taki test: połącz tymczasowo telewizor z internetem poprzez sieć komórkową (udostępnij neta z telefonu) i wtedy spróbuj wyszukać Dzikiego robota.
Tylko upewnij się, że na pewno zmieniłeś dostawcę... I daj znać, jaki efekt.
Podziękowali: medivh29
1
|