Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepsze bezpłatne przeglądarki na Android TV
Fajnie, że rozwiązałeś problem.  Smile   Myślę, że przez przeglądarkę też by ruszyło, ale już nie szukam przyczyny "mulenia" Orange TV GO w przeglądarce JioSphere - Web Browser for TV.   Zresztą i tak używam obecnie na Android TV przeglądarkę ZEUS TV Browser, nie jest to idealna przeglądarka na Android TV, ale jak na moje potrzeby działa bardzo dobrze.

Pozdrawiam

Podziękowali: krisdee
Odpowiedz
REKLAMA:

(15-06-2024, 11:05 AM)krisdee napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dlatego szukałem opcji oglądania przez przeglądarkę. Dzisiaj jednak odkryłem, że na Kodi 19.5 wszystko działa wyśmienicie.
Kwestia ustawień input stream afaptive.

Podziękowali: arkady1964, krisdee
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda

Nie odpowiadam na PW
1
Odpowiedz
(15-06-2024, 03:20 PM)Tomek napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Dlatego szukałem opcji oglądania przez przeglądarkę. Dzisiaj jednak odkryłem, że na Kodi 19.5 wszystko działa wyśmienicie.
Kwestia ustawień input stream afaptive.Próbowałem różnych ustawień InputStream Adaptive, ale nie pomagało. Wszystkie inne wtyczki działały idealnie u mnie na 20.5 i 21.0.
Odpowiedz
Star 
Przed chwilą na mój sprzęt Android TV "weszła" kolejna aktualizacja ZEUS TV Browser.

Zmiany po aktualizacji dotyczą głównie wideo.

1. Na stronie startowej dodano folder "Videos"

2  W Ustawieniach:
Extensions (Rozszerzenia) > Video player (Odtwarzacz wideo):
- Video finder (Wyszukiwarka wideo)
- Video found popup (Wyskakujące okienko znalezione wideo)

Oraz kilka innych niewielkich poprawek.

Powyższe zmiany dokonane w przeglądarce ZEUS TV Browser, nie mają wielkiego wpływu na jej funkcjonowanie, ale świadczą o dbanie przez producenta  o jej nieustanny rozwój.

Moim zdaniem ZEUS TV Browser jest z pewnością jedną z najlepszych przeglądarek na Android TV.  Smile  

Polecam tę przeglądarkę na Android TV.

Pozdrawiam

Edycja.  Szersze info o przeglądarce internetowej ZEUS TV Browser:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.&pid=49710#pid49710

Podziękowali: krisdee
Odpowiedz
Star 
Przeglądarka Browser dostała kolejne aktualizację. W aktualizacjach poprawiono blokowanie reklam.

Przeglądarkę Browser na Android TV instaluje się bezpłatnie z oficjalnego Sklepu Google Play:
Google Play Store > Aplikacje > Kategorie aplikacji > Narzędzia > Browser

Podstawowe info o aplikacji:
Najnowsza wersja - 1.52.3
Wymaga Androida - 6.0 lub nowszego

Szersze informacje o aplikacji:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Po wyrywkowym przetestowaniu, wygląda na to. że najnowsza wersja Browser działa dobrze np. w obsłudze serwisów internetowych, w tym strims.in (strims.top)

Przeglądarka Browser nieustannie się rozwija, aby jednak korzystać z niej bez problemów trzeba koniecznie wprowadzić w ustawieniach 2 konfiguracje:

1. Na stałe wyłączyć wbudowany zewnętrzny odtwarzacz wideo przeglądarki Browser:
Ustawienia > Add-ons > Smart video player (WYŁĄCZONY - kropka po lewej stronie niepodświetlona)

2. Na stałe załączenie trybu proporcji obrazu DESKTOP:
Ustawienia > Domyślny widok > Widok na pulpicie  tj. DESKTOP (ZAŁĄCZONY - po prawej stronie parafka)

Przeglądarka znakomicie  działa np. na cda.pl z włączonym w ustawieniach przeglądarki "Widokiem na pulpicie" (DESKTOP), jeżeli nie załączymy DESKTOP filmy w serwisie cda.pl nie będą się wyświetlać prawidłowo np. mogą być złe proporcje obrazu.

Te dwie powyższe konfiguracje bardzo polecam stosować na wszystkich stronach internetowych przeglądarki Browser. Szczególnie na tych, gdzie są strony z wideo, te ustawienia zapewniają poprawne odtwarzanie filmów. Zaznaczam, że  bez tych dwóch ustawień w przeglądarce, korzystanie z Browser na Android TV może być znacznie utrudnione, a w niektórych serwisach internetowych wręcz niemożliwe.

Browser jako przeglądarka jest dedykowana na Android TV, dlatego ma pełne sterowanie pilotem od Android TV. Posiada bardzo intuicyjny interfejs w języku polskim (podobny do tego z przeglądarek na Windows), co ważne obsługa aplikacji kursorem jest wygodna i można w ustawieniach zmniejszyć lub zwiększyć szybkość przesuwu kursora.
W przeglądarce Browser warto zmniejszyć prędkość poruszania się kursora, ponieważ daje to znacznie bardziej precyzyjne sterowanie.  Wchodzimy w:
Ustawienia > Kursor >  Ultra wolne (ULTRA SLOW)

W ustawieniach kursora można też zmienić styl wyświetlenia kursora ze strzałki na okrąg oraz oraz wybrać rozmiar kursora.

Zauważyłem, że jest problem z logowaniem na Google, można wybrać inną wyszukiwarkę internetową:
Ustawienia > Domyślna wyszukiwarka > DuckDuckGo lub np. Bing lub Brave

Pozdrawiam

Edycja.  Kiedyś liderem wśród przeglądarek na Android TV była przeglądarka TV-Browser Internet, w dniu 23 czerwca 2024 wyszła aktualizacja tej przeglądarki, dla chcących ją przetestować najnowsza wersja bezpłatnie dostępna do instalacji z:
Google Play Store > Aplikacje > Kategorie aplikacji > Narzędzia > Komunikacja

Jednak moim zdaniem wszystko się zmieniło, obecnie do grona najlepszych przeglądarek internetowych na Android TV należą 2 przeglądarki tj. Zeus TV Browser i opisana powyżej Bowser.
Odpowiedz
Star 
Przeglądarka internetowa TV znana też pod nazwą  BrowseHere, obsługująca język polski, działająca na Android TV.

Instalacja:
Google Play > Kategorie aplikacji > Narzędzia > PRZEGLADARKA TV  INTERNET I SIEĆ   BrowseHere 

Jest to znana przeglądarka przeznaczona dla sprzętu z systemem Android/Google TV, jednak dopiero po lipcowych aktualizacjach poprawiła się obsługa reklam.

Wprowadzono powiadomienie o blokadzie wyskakujących okienek (Pop Up blocker notification), wystarczy kliknąć "Anuluj", aby pominąć przekierowanie na niechcianą stronę.

Obsługa też jest prosta, nie wymagająca większych ustawień, poza jednym, jak już jesteśmy na stronie internetowej:

Przycisk wstecz > wysuwa się niżej menu nawigacyjne i funkcji > Agent użytkownika > Chrome(Desktop) >  Przycisk wstecz zamykamy menu

Przydatne może być powiększenie strony internetowej przyciskiem "+" funkcja dostępna w menu

Przeglądarka radzi sobie z reklamami w serwisie internetowym strims.in  Na większości stron internetowych działa bardzo szybko, obsługa jest wygodna i intuicyjna.

Polecam wypróbować tę przeglądarkę na Android/Google TV, po ostatnich aktualizacjach jest ona warta uwagi...

Pozdrawiam
Odpowiedz
REKLAMA:

Star 
W tym wątku jest wymienionych wiele przeglądarek działających na Android/Google TV. Zaznaczam, że cały czas następują duże zmiany poprawiające funkcjonalność w niektórych przeglądarkach, dlatego jeżeli chodzi o możliwość blokady reklam obecnie najbardziej polecam 4 przeglądarki:

Zdecydowanie najlepsze przeglądarki na Android/Google TV:

1. ZEUS TV Browser  (obsługuje język polski)
2. Browser  (obsługuje język polski)

Dobre przeglądarki na Android/Google TV:

3. BrowseHere znana też pod nazwą Przeglądarka internetowa TV  (obsługuje język polski)  
4. Open TV Browser

Szerszy opis tych przeglądarek w wątku. Zaznaczam, że inne przeglądarki opisane w wątku pomimo gorszego blokowania reklam mogą mieć inne bardzo przydatne funkcje...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Star 
W większości przeglądarek można ustawić wyszukiwarkę internetowa np. Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo.

Wyszukiwarki są stosowane w przeglądarkach przeznaczonych na Android TV np. ZEUS TV Browser oraz Browser, te przeglądarki mają możliwość wyboru wyszukiwarki w ustawieniach. Ja polecam wyszukiwarkę DuckDuckGo.  Poniżej przedstawiam powód:

"DuckDuckGo jest wyszukiwarką internetową, skupiającą się na prywatności użytkowników. Założona w 2008 roku przez Gabriela Weinberga, gwarantuje, że nie śledzi wyszukiwania użytkowników ani nie gromadzi ich danych osobowych. Zyskała na popularności wśród osób dbających o prywatność w Internecie.

Źródło: DuckDuckGo

Chociaż DuckDuckGo może zapewnić większą prywatność w Internecie niż inne popularne wyszukiwarki, ma też swoje ograniczenia. Podobnie jak większość wyszukiwarek, DuckDuckGo próbuje odfiltrować potencjalnie niebezpieczne witryny z wyników wyszukiwania, ale nie może zagwarantować całkowitej ochrony przed witrynami lub treściami zainfekowanymi złośliwym oprogramowaniem."

Uwaga!!!  Podkreślam, że na żadnej przeglądarce (i użytej wyszukiwarce) dedykowanej i używanej na Android TV, nie należy wykonywać operacji wymagających dużego bezpieczeństwa np. bankowość elektroniczna i używać ważnych dla nas danych.  O tym szerzej napisałem w wątku:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Pozdrawiam
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości