19-12-2022, 01:05 PM
Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Promocje na androidowe boxy
|
19-12-2022, 01:05 PM
Jak uzyskać logi: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. REKLAMA:
19-12-2022, 01:32 PM
19-12-2022, 03:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2022, 05:29 PM przez arkady1964.)
(19-12-2022, 11:21 AM)fenek napisał(a):(19-12-2022, 04:26 AM)arkady1964 napisał(a): sporo innych Box-ów lepszych od Xiaomi Mi Box S. Przecież na tym Forum nie brakuje przykładów np. Nokia Android TV Streaming Box 8000, play box now 3, Mecool KM2 Plus Amlogic 905X4-B Widevine L1, jest to sprzęt lepszy od Xiaomi Mi Box S... Z pewnością lepszy jest też Box od Canal+, jak pisałem mam oba urządzenia już dłuższy czas i moim zdaniem Box Canal+ jest lepszy pod każdym względem od Xiaomi Mi Box S. Pozdrawiam Edit. Podane powyżej Box-y to są przykłady, ale z mej strony polecić mogę tylko ten Box Android TV, który użytkowałem i bez problemów dalej użytkuje tj. Canal+ Box. Oczywiście nie zmienia to faktu, że inne Box-y polecane przez użytkowników Forum również są godne uwagi.
Czytam właśnie że aktualizacją boxa zabrano możliwość odbioru DVB-T2 a to był główny powód wymiany MiBox S 4K na coś innego.
19-12-2022, 07:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2022, 11:31 PM przez arkady1964.)
(19-12-2022, 06:49 PM)fenek napisał(a): Czytam właśnie że aktualizacją boxa zabrano możliwość odbioru DVB-T2 a to był główny powód wymiany MiBox S 4K na coś innego. Nie daję wiary w to info, nie mogę tego jednak sprawdzić. Co prawda mam Canal+ Box z DVB-T2, ale telewizję, w tym sygnał antenowy mam tylko z kablowej Vectry... Może na Forum w tej sprawie, użytkownicy telewizji naziemnej DVB-T2 z Box-a Canal+ udzielą Ci sprawdzonych informacji. (18-12-2022, 02:55 PM)fenek napisał(a):(18-12-2022, 01:53 PM)woland357 napisał(a): Box od Xiaomi nie spełnia oczekiwań? To chyba najlepszy w tej chwili sprzed tej firmy na rynku przystawek. Xiaomi Mi Box S nie ma wbudowanego dekodera DVB-T2... Oczywiście, że niemożliwy jest odbiór telewizji naziemnej z sygnału antenowego. Box musi mieć wbudowany tuner DVB-T2 oraz wejście antenowe dla anteny naziemnej. Pozdrawiam
Nie musi tak koniecznie mieć głowicy własnej , sam mam odbiór DVB-T2 na Shield ze streamu z tunera naziemnej i satelitarnej. Można też skorzystać z SAT>IP jeśli ma się dostawce czy odpowiedni tuner.
To najprostsza opcja mieć naziemną w każdym dowolnym boxie bez głowicy. Nic nie zablokowano bo tego trzeba aktualizacji systemu a nie aplikacji. Nie ma tylko osobnej zakładki dla TV naziemnej i tyle tych blokad. Podziękowali: arkady1964 REKLAMA:
19-12-2022, 07:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2022, 08:20 PM przez arkady1964.)
(19-12-2022, 07:33 PM)Ktosi napisał(a): Nie musi tak koniecznie mieć głowicy własnej , sam mam odbiór DVB-T2 na Shield ze streamu z tunera naziemnej i satelitarnej. Można też skorzystać z SAT>IP jeśli ma się dostawce czy odpowiedni tuner. Tak, ale jest to po prostu stream z internetu np. tak jak Canal+ stream z internetu, a nie bezpośrednio z satelity. Tak też myślałem, to info o blokadzie DVB-T2 jest pomyłką, gdyż jest bardzo nieścisłe w informacji. Praktycznie telewizja naziemna w Box-ach Canal+ dalej działa... Ktosi, dzięki za wyjaśnienie w sprawie działania DVB-T2 w Box-ach Canal+ Pozdrawiam
19-12-2022, 08:27 PM
Akurat mam wszystko streamowane z tunera SAT + naziemna , nie korzystam z serwisów internetowych online. Obraz identyczny jak na boxie z głowicą. Po prostu mogę podłączyć box gdzie chce w domu i odbierać TV bez potrzeby ciągnięcia kabla od anteny wystarczy LAN czy WiFi.
Z SAT>IP jest prościej, bierzesz boxa i działa wszędzie na świecie gdzie masz internet polska TV naziemna z Polski, znajomy ma zainstalowany pensjonacie Octopus NET M8 ( 12 klientów DVB-T2 ) to czasami korzystam. W sumie mało korzystam bo dublują się kanały z satelity. Jedyne co lepsze to ostrzejszy i trochę lepszy jakościowo obraz naziemnej niż w transmisji z SAT na programach z wysokim bitrate.
19-12-2022, 08:29 PM
(19-12-2022, 06:49 PM)fenek napisał(a): Czytam właśnie że aktualizacją boxa zabrano możliwość odbioru DVB-T2 a to był główny powód wymiany MiBox S 4K na coś innego.Mam canal+ Boxa nic nie zostało ubite ! Po prostu zlikwidowali zakładkę "Kanały telewizji naziemnej " i wrzucili kanały z naziemnej do "Live TV " tam gdzie są też satelitarne to dvb-t macie na samym dole ( trzeba zjechać ) W sumie nie wiem po co to zrobili . Żeby bardziej ukryć możliwość odbierania dvb-t w każdym razie kanały tam są trzeba tylko pogrzebać . Ludzie nawet nie sprawdzili i sieją dezinformacje poprostu . Aktualizację robiłem jakiś tydzień temu jak coś chyba świeższej nie było . Podziękowali: arkady1964 (19-12-2022, 08:27 PM)Ktosi napisał(a): Akurat mam wszystko streamowane z tunera SAT + naziemna I to masz na czym na H9s se który posiadasz? (19-12-2022, 07:05 PM)arkady1964 napisał(a): Oczywiście, że niemożliwy jest odbiór telewizji naziemnej z sygnału antenowego. Box musi mieć wbudowany tuner DVB-T2 oraz wejście antenowe dla anteny naziemnej. Wiem, pytałem pod kątem jak mieć kanały naziemnej nie mając wbudowanego DVB-T2, za pomocą streamingu itp. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|