Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Aktualizacje softu do vectra/play
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem dekodera 8988, kupionego z lombardu na allegro. Po włączeniu okazało się że jeszcze było podpięte jakieś konto googla. Nakładka vectry pokazuje brak połączenia z serwerem, podpięty jest w panelu klienta były uzytkownik. Przywróciłem fabryczne i wskoczyła najnowsza aktualizacja. Wgrałem inny launcher Leanback on Fire ale po kliknięciu na pilocie klawiszy TV czy Kids launcher wraca do tego vectry i znów komunikat o braku łączności z serwerem. Jak można go całkowicie wyłączyć? Coś da się zrobić żeby pozbyć się tego vectrowego. Pytałem w wektrze, nie ma możliwości "odłączenia" byłego użytkownika od dekodera więc oryginalny launcher jest średnio do użytku.
Odpowiedz
REKLAMA:

zmiana domyślnego launchera po zainstalowaniu np. Wolf Launcher jest dostępna z procesu systemowego.
Instalujemy Activity Launcher
Kontroler uprawnień
com.android.permissioncontroller.role.ui.HomeSettingsActivity

Domyślny ekran główny na starcie
[] TV Smart
[+] Wolf Launcher
Odpowiedz
po przywróceniu ustawień internet ponownie działa, pytanie jak wyłączyć aktualizacje automatyczne ? oraz połączenie z serwerem ( com.sdmc.tms )
Odpowiedz
Witam,
Dekoder dv8988 po ostatnie aktualizacji systemu [oprogramowanie 11.6.128, poprawki z 5 lipca 2024] nie mogę usuwać wbudowanych aplikacji przez shell'a.

Komenda:
pm uninstall -k --user 0 [nazwa pakietu]
Zwraca błąd:
Failure [DELETE_FAILED_INTERNAL_ERROR]
Poprzez aplikację ADBAppControl też brak możliwości (taki sam błąd)

Jakieś pomysły????
Odpowiedz
Staruszek DV8519 dostał aktualizacje do Androida 12. Firmware 12.1.50
Odpowiedz
Witam.
Może ktoś mi pomoże. Posiadam DV8519 zakupiony na alegro weszystko było dobrze dopuki nie było jakiś zaników napięcia . Teraz tylko się odpala odrazu przewrucony Android.
[Obrazek: AG8PPmcl.jpeg]
Może ktoś coś pomoże.
Pozdrawiam,
Odpowiedz
REKLAMA:

(17-11-2024, 11:37 AM)szyberpt napisał(a): Witam,
Dekoder dv8988 po ostatnie aktualizacji systemu [oprogramowanie 11.6.128, poprawki z 5 lipca 2024] nie mogę usuwać wbudowanych aplikacji przez shell'a.

Komenda:
pm uninstall -k --user 0 [nazwa pakietu]
Zwraca błąd:
Failure [DELETE_FAILED_INTERNAL_ERROR]
Poprzez aplikację ADBAppControl też brak możliwości (taki sam błąd)

Jakieś pomysły????
U mnie to samo, ale można apki dalej wyłączać przez ADB TV bez problemu.
Odpowiedz
Wie ktoś jak na DV8519 zmienić aplikacje w trybie czuwania na nieaktywna? klikam i nic się nie dzieje. Na poprzednim sofcie wydaje mi się, ze to działało. To jest opcja z ustawien programisty
[Obrazek: 4JmmGIDl.jpeg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości