25-04-2023, 06:30 PM
Witam, gdy włączam film z kodekiem av1 zwiesza mi aplikacje, a może ktoś używa też na xbox kodi i napisze czy ma to samo? Może wersja na xbox jest wybrakowana i nie ogarnia? VP9 działa bez problemu
KODI na Xbox Series X nie odtwarza AV1
|
25-04-2023, 06:30 PM
Witam, gdy włączam film z kodekiem av1 zwiesza mi aplikacje, a może ktoś używa też na xbox kodi i napisze czy ma to samo? Może wersja na xbox jest wybrakowana i nie ogarnia? VP9 działa bez problemu
REKLAMA:
Nie ma się co dziwić skoro ten Xbox nie ma obsługi AV1.
Jest tylko programowa i działanie zależy tylko od aplikacji. Podziękowali: arkady1964
Czyli nie chciało im się dodać obslugi do xbox bo skoro już w kodi 19 była obsługa av1? no ale to nic , dzięki za odp
26-04-2023, 08:15 AM
(26-04-2023, 06:52 AM)sytrotiqx napisał(a): Czyli nie chciało im się dodać obslugi do xbox bo skoro już w kodi 19 była obsługa av1? no ale to nic , dzięki za odpPamiętaj że kodi na xboxie ma duże ograniczenia i jego twórcy nie mogą po prostu pewnych rzeczy tam dodać min brak obsługi DRM a z AV1 możliwe że to kwestia jakiejś licencji na odpowiedni kodek... Jak chcesz żeby wszystko działało musisz się rozejrzeć za innym urządzeniem pod kodi Podziękowali: arkady1964
18-07-2024, 03:47 AM
Witam zamierzam kupić dla dziecka Xboxa s i przy okazji zainstalować kodi mam pytanie czy kodi jest dostępna w sklepie z aplikacjami czy trzeba instalować ręcznie ?
I też czytałem że właściwie żadna konsola obecnej generacji nie ma dekodowania sprzętowego av1 na razie się nie przejmuje tym . Ale mam pytanie czy do konsoli można podłączyć dysk HDD z filmikami z tel 4tb czy będzie widział dysk ? Jeśli chodzi o formaty wideo To czy bez problemu odtworzy z dysku w h264 4k 60 FPS HDR10 i H265 4k60 FPS HDR10 Szukałem na YouTube jakiegoś filmiku gdzie ktoś by testował wszystkie formaty wideo na Xbox s/x ale chyba nie ma
18-07-2024, 06:36 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2024, 03:36 AM przez arkady1964.)
Na każdej konsoli Xbox tj. One/S/X można zainstalować Kodi w najnowszej wersji, jest ona dostępna w programach do pobrania z poziomu konsoli. Kodi nie jest dostępny na żadnej konsoli Playstation...
Co do pozostałych pytań, ja mam Xbox One, a S i X mają inną specyfikację np. Konsola Xbox One obsługuje tylko FHD, a S i X mają już obsługę 4K. Z pewnością konsole Xbox S i X są lepsze, ale nie wnikałem w ich specyfikacje, ponieważ mam niższy model tj. Xbox One. W zasadzie to korzystam z Kodi na Android TV, ponieważ z Xbox One mam tylko FHD, ale niekiedy np. gdy miałem problem z moim boxem Android TV, to "odpalałem" Kodi 21 Omega z konsoli (skórka AZ2:R na Kodi). Pozdrawiam Edycja 1. Na konsolach Xbox możliwość instalacji Kodi należy traktować jako dodatkową funkcjonalność, niestety nie jest to pełna funkcjonalności, przecież każda konsola służy głównie do gier. Istnieją pewne ograniczenia dla obsługi Kodi na Xboxi-e, powyżej w wątku piszą o tym użytkownicy Forum. Jednak bardzo dobrze śmiga FanFilm i zdecydowana większość dodatków. Mimo ograniczeń fajnie że jest możliwość instalacji Kodi na tej konsoli, można używać Kodi na niej, przynajmniej to co działa. Edycja 2. Info dla zainteresowanych powiązane z obsługi Kodi na Xbox One/S/X, kupiłem kilka tygodni dni temu: Pilot 8BitDo Xbox Media Remote Multimedialny pilot bardzo ułatwia obsługiwanie Kodi ze skórką AZ2:R (w skórce AZ2:R pełne OSD uruchamia się przyciskiem X). Dokładnie przetestowałem tego pilota na Xbox One, jest to akcesorium warte uwagi dla korzystających z Kodi na Xbox Series X, Xbox Series S oraz Xbox One (Xbox One i wszystkie wyższe modele). Dostępna jest wersja koloru czarnego, a w niektórych sklepach jest też wersja biała. Dla informacji zamieszczam info ze zdjęciem. Zaznaczam, że w podobnych cenach ten pilot jest dostępny w innych polskich sklepach i ten link zamieszczam tylko w celach poglądowych, to jest zdjęcie i opis produktu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Pilot na zdjęciu wygląda niepozornie, jednak to tylko złudzenie, ponieważ jest on naprawdę bardzo solidnie wykonany, obudowa jest wyjątkowo "masywna" przyciski są fluorescencyjne, dobrze leży w dłoni, jest wygodny w obsłudze. Działa bez żadnych problemów. Pilot 8BitDo Xbox Media Remote jest bardzo dobrze wykonany i działa znakomicie na Xbox, zapewniając szybką oraz wygodną obsługę Kodi, w tym też inne programy i funkcje (pełna obsługa z pilota wszystkich programów audio - wideo dostępnych na konsoli Xbox). Oczywiście, że padem też można obsługiwać Kodi na konsoli, jednak obsługa pilotem umożliwia wygodne sterowanie Kodi jedną ręką. Polecam ten produkt tj. 8Bitdo Xbox Media Remote - Pilot - Microsoft Xbox do obsługi Kodi na konsolach Xbox One/S/X. REKLAMA:
19-07-2024, 05:47 AM
Ja chcę głównie do ff kodi ze skórką titan.bingie.mod fajna jest na chromcasta 4k zacina i długo ładuje widżety na pc z 8 gb ram normalnie dziala na liberelec ale nie wiem czemu kodi raz poraz robi się samo istnie reboot nawet kilka razy jak załaduje się skórka
Czy jest możliwość przetestowania titan bingie na Xboxa
19-07-2024, 11:42 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2024, 01:27 PM przez arkady1964.)
@Jmno, przetestowałem dokładnie Titan Bingie Mod na Xbox-ie. Ta skórka to niesamowita masakra, naprawdę dno i kilometr mułu, do niczego. Zacina się, a co najgorsze całkowicie zawiesza Kodi. Zdecydowanie odradzam tę skórkę.
Polecam Arctic: Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R), która działa znakomicie na Xbox-ie (w skórce AZ2:R pełne OSD uruchamia się przyciskiem X). Ze skórek wywodzących się z Titana, bardzo dobrze na Xbox-ie działa Titan Vanilla, niezły też jest Titan MOD. Można przetestować te 3 skórki na Xbox-ie, dobrze działają z FF. Informacje o tych skórkach są dostępne na stronach tego szacownego Forum, dział o skórkach dla Kodi. Pozdrawiam
19-07-2024, 04:20 PM
No właśnie nawet na pc mam podstawowy z ryzen3 i Vega 8gb ram to nie wiem czemu ale prawie co chwila restartuje mi się kodi na skórce titan bingie . A czy na skórkach co wymieniłeś są też automatyczne zwiastuny? bo to mi się podoba. I jak napisałeś ff dobrze działa na Xbox ale jakie są ograniczenia w samym kodi ?
19-07-2024, 05:26 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2024, 01:22 PM przez arkady1964.)
@Jmno napisał:
"ograniczenia w samym Kodi" No cóż, ograniczenia nie w Kodi, ale w samym Xbox-e, powyżej w tym wątku piszą o tym użytkownicy Forum... Takim sprzętem co przykładowo nie ma większych ograniczeń sprzętowych jest odtwarzacz multimedialny Amazon Fire TV Cube 3gen. "co chwila restartuje mi się kodi na skórce titan bingie" Skórka Titan Bingie Mod jest bardzo zawodna w na Xbox, ale na upartego możesz z niej korzystać. Mi ta skórka na Xbox One oraz sprzęcie z Android TV tj. Box Canal+ i Xiaomi Mi Box S była bardzo niestabilna, przycinała oraz co chwila całkowicie zawieszała Kodi... Po wielu próbach przestałem używać tę skórkę na Kodi. "Automatyczne zwiastuny" Nie zauważyłem w ustawieniach tych skórek takiej funkcji, zresztą jej nie używam i nie mam potrzeby używania. Jak masz więcej pytań to zwróć się do autorów tych skórek na Forum Kodi, być może wprowadzą oni do swoich skórek funkcje, które potrzebujesz. Jeszcze uzupełnienie w temacie zwiastunów, ale działających po wciśnięciu kontrolki (przycisku) informacje "i" w OSD. Skórka Arctic: Zephyr 2 - Resurrection (AZ2:R) podaje zwiastuny w informacjach, kliknięcie przycisk "i" (info z dodatku TMDB Helper). Natomiast skórka Titan Vanilla podaje zwiastuny w informacjach, kliknięcie przycisk "i" (info z dodatku ExtendedInfo Script). Poleciłem Ci w tym wątku 3 skórki, głównym kryterium wyboru była ich stabilność, szybkość i niezawodność działania na Xbox. Możesz je przetestować, jak Ci nie pasuje ich funkcjonalność to możesz szukać innej skórki, przecież jest wiele dostępnych dla Kodi. Z mej strony to już wszystko, życzę przyjemnego użytkowania Kodi na Xbox. Pozdrawiam |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|