@arkady1964 co do zrzutu dot. Motyw "Cool Blue Theme" to powinnien on wyglądać raczej tak:
Pozdrawiam
Podziękowali: arkady1964
Pozdrawiam
Podziękowali: arkady1964
Titan MOD
|
@arkady1964 co do zrzutu dot. Motyw "Cool Blue Theme" to powinnien on wyglądać raczej tak:
Pozdrawiam Podziękowali: arkady1964
1
REKLAMA:
15-09-2024, 01:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2024, 03:44 AM przez arkady1964.)
@Croton Zgadza się, gdyż chodziło mi Charcoal and Blue theme. (pominąłem w nazwie Charcoal) Podobne nazwy, jednak inne motywy w Titan MOD. Motyw "Charcoal and Blue theme" na zrzucie ekranu, który zamieściłeś jest 2 pozycje wyżej.
Zrzut ekranu Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. i taki był i jest link do zrzutu ekranu podany w poście, po prostu pomyliłem nazwę motywu w poście. @Croton, dzięki za zwrócenie uwagi, edytowałem już mój wcześniejszy post. Jest już prawidłowa nazwa tego motywu tj. "Charcoal and Blue theme". Jak już jesteśmy przy motywie "Charcoal and Blue theme" z "Używaj wąskiego menu ekranowego" - załączonym, poniżej kilka zdań o tym motywie Titan MOD. Moim zdaniem jeden z ciekawszych i naprawdę godnym uwagi. Zwracam szczególną uwagę na motyw "Charcoal and Blue theme" (motyw węgla drzewnego i błękitu), który bardzo dobrze sprawdza się w połączeniu z następnie załączonym "Slim OSD" ("Używaj wąskiego menu ekranowego" Link zrzut ekranu: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.). Funkcja "Używaj wąskiego menu ekranowego" - załączone (zmienia pasek wyszukiwania filmów w interfejsie skórki na całą szerokość ekranu, co znacznie ułatwia poruszanie się po filmie). Motyw "Charcoal and Blue theme" daje bardzo duży komfort obsługi skórki, jest wyraźny i przyjemny w odbiorze, ponieważ posiada bardzo fajne połączenie ciemnych motywów (określenie węgla drzewnego - Charcoal) i niebieskich (określenie niebieskiego błękitu - Blue). Jednak jest też w skórce Titan MOD wiele innych motywów, które mogą się spodobać... Pozdrawiam
06-10-2024, 08:02 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2024, 09:31 AM przez arkady1964.)
@Croton, gdybyś korzystał z wtyczek z repozytorium autorstwa mbebe:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Github: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Część wtyczek z tego repo nie dostarczają dla widoków pełnych grafik ani informacji np. tekstowego info o fabule filmu. Tak jest z wtyczką filman.cc Lubię tę wtyczkę, ponieważ po bezpłatnej rejestracji i zalogowaniu się przez Internet daję dostęp do sporej ilości starszych, ale dobrych filmów przesyłanych strumieniowo (nie są to torrenty). W FanFilm też są dostępne filmy ze źródeł strumieniowych filman, wystarczy tylko zaznaczyć w Narzędzia > Ustawienia: Ogólne > Źródła PL - zrzut ekranu, link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. No cóż, pomimo tego, że źródła filman.cc są dostępne w FF i testowym nowym FF3 jestem przyzwyczajony do wtyczki filman.cc z z repozytorium mbebe. W skórce Titan MOD przy domyślnym widoku lub widoku wymuszonym nie zawsze wyświetli się pełne info z tekstową informacją o fabule i grafiką, sytuacja taka jest np. przy widoku wtyczki filman.cc z repo autorstwa mbebe. W takim przypadku Titan MOD zostaje użycie typowej metody zmiany widoku przez wejście w "Opcje". Klikając w lewy kursor, w wysuniętym panelu w opcjach widoku chyba najlepiej wybrać - Widok: "Lista prawostronna" W tym widoku wyświetla się informacja tekstowa wraz z grafiką np. okładka filmu. Jak już jesteśmy w "Opcjach widoku" można też uaktywnić w każdym wyświetlanym w Titan MOD "Widoku" funkcję: Ukrywaj tło panelu - WŁĄCZONE Opcja ta załącza przezroczystość planszy z widokiem. Przezroczystość widoku nie jest to niezbędna funkcja, ale możesz sobie wybrać co Ci pasuje. @Croton, odpisz jak Ci działają widoki w skórce Titan MOD we wtyczce filman.cc autorstwa mbebe (rejestracja i logowanie w tym serwisie jest darmowe w Internecie, płatne jest tylko premium). Pozdrawiam Podziękowali: Croton
...W FanFilm też są dostępne filmy ze źródeł strumieniowych filman, wystarczy tylko zaznaczyć w Narzędzia > Ustawienia: Ogólne > Źródła PL - zrzut ekranu, link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować....
Ten zrzut nie jest ze skórki Titan MOD. U mnie to wygląda tak: Co do info o obsadzie jak dotąd nie miałem nigdy problemów ze znalezieniem ich. Wygląda to tak: Zaznaczam, że nie rejestrowałem się w filman.cc. Zastrzegam się, że moja wiedza nie jest zbyt głęboka o skórkach czy wtyczkach- raczkuję. Więc do końca nie wiem o co chodzi. Opieram się o Waszą wiedzę i instrukcje za które dziękuję. Pozdrawiam. Podziękowali: arkady1964
06-10-2024, 03:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2024, 03:36 PM przez arkady1964.)
Croton@ Dzięki za odpowiedź.
Z Twojej odpowiedzi wynikło kilka oddzielnych tematów, dlatego wstawiłem poziome linie. Chodziło mi w tym przypadku o samo ustawienie w FanFilm źródła filman. Ustawienie jest takie samo dla każdej skórki, akurat miałem na Kodi AZ2:R i stąd ten zrzut ekranu. Dla Titan MOD jest Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. (link poprawiono - edycja) Nie chodziło o "Obsadę" ale funkcję "Widok" tj. styl wyświetlania informacji o filmie w postaci tekstowej i graficznej. Skórki maja kilka lub nawet kilkanaście tzw. Widoków. 1. Metoda "ręczna". Typowa metoda zmiany widoku przez wejście w "Opcje". Klikając w lewy kursor, w wysuniętym panelu w opcjach widoku np. można wybrać - Widok: "Lista prawostronna" zmieniając widok z Widok: "Panoramy szeregowo" lub wybrać inny dowolny z listy, która się wyświetli. Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Klikając na Widok można sobie następnie wybrać, najlepiej pasujący do indywidualnych preferencji. Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. 2. Metoda automatyczna. Możesz też użyć opcji "Wymuszone widoki" Bardzo przydatna funkcja dająca możliwość wybranie jednego widoku dla wszystkich dodatków wideo tj. blokada wybranego widoku przy użyciu opcji "Wymuszone widoki". Ustawienia > Ustawienia skóry > Widoki wymuszone Aktywuj funkcję widoków wymuszonych Wymuszony widok wybieramy następnie w Lista np. Filmy Lista prawostronna (522) Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Metoda automatyczna jest najbardziej wygodna, ale nie zawsze działa, wtedy należy użyć metody pierwszej. Co do filman z repo mbebe, rejestracja i logowanie w tym serwisie jest darmowe, ale konieczne, aby korzystać z tej wtyczki mbebe. Pozdrawiam
Chyba nie to chciałeś zamieścić: Dla Titan MOD jest Link (zrobione)
Co do ustawień "Widoki" to dokładnie mam tak ustawione. Nie było dotąd żadnych problemów Dziękuję pozdrawiam. Podziękowali: arkady1964
1
REKLAMA:
06-10-2024, 03:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 02:14 PM przez arkady1964.)
Tak, pomyłka, ten link pokazuje ustawienie: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. To chciałem...
Zaraz edytuję mój post. Edycja zrobiona, jest już zamierzony link. @Croton Prośba, usuń ten link, ja swój usunąłem od razu. Nie wiem jak to wyszło, ale to może jakieś prywatne wiadomości lub reklamy nie związane ze skórką Titan MOD. Pozdrawiam @Croton Szybko to zrobiłeś. Dzięki
Wczoraj, 03:46 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 05:03 AM przez arkady1964.)
@Croton, w chwilach wolnych zaglądaj do wątku oficjalnego Titan MOD, opiekun tej skórki Fuchs2468 aktywnie wspiera tę skórkę.
Oficjalny watek Titan MOD, link: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Jest to oficjalny wątek i tam jest najwięcej informacji o Titan MOD. Natomiast, na Forum Kodiwpigulce uzyskasz dużo wszelkich informacji o Kodi, jest to zdecydowanie najlepsze Forum o Kodi w Polsce. Pozdrawiam
Wczoraj, 01:40 PM
@Arkady 1964 Zapewniam Cię, że śledzę w miarę moich możliwości czasowych obydwa fora i stąd czerpię moją wiedzę. Stąd też moja szybka reakcja na posty (np. usunięcie linku). :)
Dziękuję i pozdrawiam Podziękowali: arkady1964
1
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|