18-05-2023, 03:40 PM
OK ale co może mi to dać ? owszem poblokowali wszystko i jak widzę w TV sony jest identycznie co już bywa irytujące a tez nigdzie nie widziałem jak zrootowac tego androida
Philips 43PUS8807 i antroid TV
|
18-05-2023, 03:40 PM
OK ale co może mi to dać ? owszem poblokowali wszystko i jak widzę w TV sony jest identycznie co już bywa irytujące a tez nigdzie nie widziałem jak zrootowac tego androida
REKLAMA:
Skoro się nie da zrotować to sobie odpuść szukanie na przyszłość.
Kup sobie boxa który można rotować i bedsz mógł z nim robić co chcesz.
18-05-2023, 08:52 PM
18-05-2023, 09:05 PM
Po co, nigdy nie uruchamiałem i instaluję każdą dowolną aplikację w Philipsie.
Zwykle po zainstalowaniu x-plorer wystarczy uruchomić serwer ftp i kopiować pliki instalek do pamięci jak jest problem z odczytem penów.
Problem jest w tym ze nie widzi instalek nigdzie a kodi nie widzi zawartości folderu backup a o jakiej pamięci piszesz ?
19-05-2023, 06:51 AM
Nawet innych plików nie widzisz na penie czy flash?
Instaluje się z menedżera plików a nie ze sklepu. REKLAMA:
[i]Aby zrodziło się to co możliwe, należy stale próbować tego co niemożliwe.[/i]
19-05-2023, 12:24 PM
(19-05-2023, 09:19 AM)coni napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować. Polecasz tutaj na podstawie wlasnego doswiadczenia Pilot Air Mouse. Oczywiscie jest to ciekawa apka. Ja osobiscie polecam jednak moja perelke Bluetooth Keyboard & Mouse. (v. 4.25.1) Jak sama nazwa mowi, laczy sie z Android TV (u mnie rowniez Philips) poprzez Bluetooth. Poza mayszka dziala na niej rowniez tastatura. Jest to apka o niesamowitych mozliwosciach. Mozna ustawic sobie na niej wlasny panel sterowania (Pilot), etc. Osobiscie uwazam, ze jest ona jedna z lepszych w tej dziedzinie (Smart TV) Jesli chodzi o Set Orientation to u mnie na Philips TV nie zdaje egzaminu. Tzn. nie robi tego co ma robic! Od dawna szukam cos podobnego, czym moglbym w prosty sposob obrocic "wzdluz" odtwarzany obraz Video na TV. Jak dotychczas nic zadawalajacego poza Wuffy playerem nie znalazlem. Moz ktos w tym kierunku podzieli sie jakims ciekawym rozwiazaniem. Przecztaj moj post w tym watku. Mam Philipsy na Androidzie od 2015 roku, wiem co piszę... Rotate Screen Orientation v1.0. ...a na marginesie: aby mieć skrót do jakiejkolwiek apki na pulpicie w TV (nawet do apki nieprzystosowanej do Android TV) nie trzeba żadnych luncherów, wszystko można mieć na oryginalnym).
19-05-2023, 01:02 PM
Tylko jakiego masz androida w TV że tak twierdzisz.
(19-05-2023, 01:02 PM)Ktosi napisał(a): Tylko jakiego masz androida w TV że tak twierdzisz. Ale, że co twierdzę? Bo napisałem o dwóch sprawach, nie wiem do czego się odnosisz... Nie pamiętam jakie mam wersje Androida na TV - na pewno stare (dwie różne), bo jeden TV mam z 2015 roku a drugi z 2017 czy 2018...jakoś tak. Może na nowszych są jakieś problemy? Tego nie wiem... Ale w takim razie może warto zacząć od tego jaki Android sprawia problemy itp., a nie szukać np. (niepotrzebnie) opcji programistycznych? Cholera, post mi się skasował... _ Chodzi o to, że generalnie zaskakuje mnie ten wątek (tzn. problemy w nim opisane). Coś się ostatnio zmieniło w Android TV Philipsa? To już Google TV czy cooś? Bo nie rozumiem... Generalnie do obsługi Android TV (pełnej!) potrzebne są dokładnie tylko te aplikacje, które podałem na początku, tzn.: - file manager: X-plore (ze sklepu Play dla TV) - przeglądarka: wg uznania - ja używam Firefoxa (potrzebna mysz) (z Aptoida lub skądkolwiek) - Kodi (wiadomo skąd) - manager pobierania (+przeglądarka gratis): 1DM+(z Aptoida lub skądkolwiek) - VLC - do odtwarzania wszystkiego (ze sklepu Play dla TV) - SmartTube (do YouTube - z Aptoida lub skądkolwiek) - Aptoide (skądkolwiek;-)) - Rotate Screen Orientation v1.0 (dla aplikacji nieprzystosowanych do Android TV) - skądkolwiek - chmura (np. Dropbox) - dostęp do chmury uruchamiamy w X-Plore X-Plore to podstawa (nie żaden X-Plorer czy cooś, tylko X-Plore File manager), ma tyle funkcji, że nic więcej nie trzeba... Generalnie to nawet bez chmury można działać, bo X-Plore znajduje nam udostępnione foldery na komputerze (w domowej sieci LAN albo na FTP). Być może coś tam Philips z Goole razem ostatnio poblokowali, tego nie wiem i ciekawi mnie to. Natomiast nigdy takich problemów nie miałem, wszystko widać, wszystko się instaluje, wszystko działa. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|