Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV BOX v4
(25-01-2025, 04:46 PM)kodiwpigułce napisał(a): Jaka jest obecnie najnowsza wersja kompilacji Kaon PlayboxV4B?
Ja mam obecnie firmware 2.03.08 Poprawka zabezpieczeń z 01.02.2024.
Pierwszy raz jak go odpalałem to się zaktualizował Sprawdzałem z miesiąc temu i nawet po resecie do fabrycznych nie wykrywa nowej wersji. Czy musi pochodzić jakiś czas z włączonymi wszystkimi aplikacjami KRMS?
Możesz mi wysłać kopię apk apki play'a w tej wersji?
Odpowiedz
REKLAMA:

Czy są jakieś nowe informacje odnośnie uruchomienia DVB-T2 na Kaon?
Mochi Live TV , Live Chanels nie dają rady. Jest ktoś, kto może pomóc? Pozdrawiam Wszystkich
Odpowiedz
Dzień dobry (i wesołych!),
jako, że szukam budżetowego tv boxa do platform streamingowych to w jakiś sposób trafiłem na polecane PLAY BOX TV, które są stosunkowo tanie a zarazem wydajne, tylko trzeba je odpowiednio "przygotować" do używania bez PLAYa Wink Tematy przeleciałem i wynika z nich, że jest kilka wersji tego boxa Wink i tu kilka pytań jeśli pozwolicie:

1. którą wersje na chwilę obecną opłaca się brać z popularnych serwisów aukcyjnych/ogłoszeniowych (czyli z ryzykiem blokady PLAY), żeby nie było problemów z zablokowaniem wbudowanych apek + doinstalowanie nowego lauchera - HW3.0 KAONMEDIA czy DV8990 SDMC (rozumiem, że to jest właśnie v4?)
2. czy coś się zmieniło od czasu postów z zeszłego roku i można "normalnie" skanować/oglądać DVBT2 wszystkie MUXy po 'debrandingu"? - na popularnym portalu ogłoszeniowym są osoby, które chwalą się, że "na mojej wersji poprawionej działa DVBT!" Wink

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Odpowiedz
Witam,
mam problem z właściwym wybudzaniem telewizora przez PlayBox-a v.4 DV8990 (SDMC).
Telewizor ma 3 wejścia HDMI: 1 – Laptop, 2 – Tuner Sat, 3 – PlayBox - wszystkie urządzenia mają włączone CEC.
I to się zaczynają schody: jeżeli włączę laptop lub Tuner Sat to telewizor włącza się i automatycznie wybiera wejście HDMI danego urządzenia – wszystko cacy Smile
Jeżeli natomiast włączę PlayBox-a to telewizor włącza się, ale nie wybiera wejścia HDMI 3 tylko pozostaje na ostatnio używanym HDMI (np. jeżeli ostatnio oglądałem satkę to pozostaje na HDMI 2 z komunikatem „Brak sygnału HDMI”).
Oczywiście zamieniałem urządzenia i kable miejscami – bez rezultatu.
Konfiguracja: TV Samsung, PlayBox v.4 (SDMC) oprogramowanie Play oraz ATV Launcher (na Wolfie jest to samo), kable HDMI 2.1
Jakieś podpowiedzi?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości