Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Play Now TV BOX v4
Ma ktoś może aktualny plik APK do tej aplikacji skanującej DVB-T? Czy ktoś próbował ją odpalać na Kaonie?
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam czy komuś się udało zespolić liste z aplikacji dtvsetup demo czyli mux 8 i resztę kanałów ?
Odpowiedz
Pomocy 

Posiadam Play Box TV 4B. Wszystko było ładnie pięknie, aż do momentu gdy uruchomiłem urządzenie w trybie recovery. Tam niestety omyłkowo zatwierdziłem polecenie wipe param partition. Urządzenie się uruchomiło. I tu niespodzianka otwieram sklep Google Play a tam brak a tam nagle zniknęła aplikacja Play Now TV. Chciałem uruchomić tryb programisty, nieznane źródła itd lecz zablokowane. Zrobiono  przy użyciu apk Developer Tools. Pobrałem Play Now TV z zewnętrznego źródła lecz przy próbie aktywacji konta wyskakuje błąd.-sprawdzono na kilku wersjach bez efektów. Ponoć potrzebuje firmware od operatora ewentualnie może być dump firmware żeby go odratowania. Lecz że nie korzystam z usług Play a urządzenie było kupione w lombardzie to serwis odpada. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc. Aplikacja Play Now TV wcześniej normalnie działała i dalej działa ale na innych urządzeniach. Na tym bez szans.
Odpowiedz
Nic nie zrobisz.
To urządzenie operatorskie i to operator kształtuje to, jak ono pracuje.

Po resecie zaciągnął nowy firmare (usługa krms mogła być wcześniej uśpiona/wyłączona)

Play usunął z google play play now - bo może By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Play ograniczył logowanie do play now z konkretnych urządzeń - bo może, usługa działa poprawnie BEZPOŚREDNIO Z LAUNCHERA dla abonenta któremu wydano sprzęt. Ty tym abonentem nie jesteś.

Rozwiązanie:
Kup urządzenie nieoperatorskie na wolnym rynku.
Masz teraz na hiszpańskim amazonie dobre promo:
By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Odpowiedz
(09-08-2024, 08:14 AM)477112 napisał(a): By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Nie działa?
Mamy na boxie kompilacje 11.1.68 lub wyższą która ma włączenie opcji dev wyłączone.

Wchodzimy do google play i wpisujemy developer, pobieramy developer tools

Odpalamy developer tool'a i włączamy opcje developerskie.
Uruchamiany z menu opcji dev debugowanie USB.

Pobieramy adb: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
rozpakowujemy na dysk c do folderu adb pliki

Pobieramy:
Cante: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.
Shizuku: By zobaczyć linki musisz się zalogować lub zarejestrować.

Odpalamy wiersz poleceń
cd c:/adb
adb connect ipdekodera
potwierdzamy certyfikat i chęć połączenia z pc pilotem na boxie
adb install nazwapaczkicanty.apk
adb install nazwapaczkishizuku.apk

WYŁĄCZAMY DEBUGOWANIE USB w opcjach dev, podłączamy myszke i robimy RESTART BOXA
Po restartcie WŁĄCZAMY DEBUGOWANIE USB i włączamy Shizuku

Start
5555

Shizuku działa

Canta:
Paczki tms playa i sdmc do usunięcia.

Finito: po zabawie można usunąć shizuku, cante i developer tool'a - opcje developerskie pozostaną widoczne w systemie.
ta cala akcja wylacza ten komunikat aktywacyjny play przy odpaleniu boxa ?
Odpowiedz
(25-11-2024, 06:28 PM)pituch napisał(a): Ja swojego KAON uwaliłem, jakiś sposób na hard reset, recovery mode ?
wg instrukcji wyciąłem:
- KRMSAgent (com.krms.mainagent)
- KRMSAppInstaller (com.krms.apkupdate)
- KRMSFIrmwareUpdater (com.krms.firmwareupdater)
potem mysle zmusze go to odpalenia play zeby zeskanować dvb-t
odisnatalowałem wolf'a
efekt black screen, diody sie swiecą ,ale przechodzi w stan uspienia Tongue
jesta nadzieja komendy glosowe dzialaja
Pamiętasz jeszcze może tę sytuację, wycięcie Kaonowych paczek uwaliło też launcher Playa?
Czy miałeś wcześniej wyłączony ich launcher i dlatego po wywaleniu Wolfa wyglądało jak cegła, ale głosowowo udało się tego Playa podnieść? (pytam tylko pod kątem wpływu wycięcia KRMSów na launcher a nie DVB-T)
Odpowiedz
REKLAMA:

Witam,
Panowie i Panie pomóżcie zrozumieć, bo ja nie ogarniam Tongue
Mam PlayBoxTV v.4 (SDMC), który do zeszłego tygodnia działał tak jak należy.
W weekend dostałem nowy dekoder SAT i tu zonk(!) – niektóre klawisze pilota dekodera (Ustym/Uclan) załączają mi PlayBox-a. Nawet po odpięciu dekodera SAT od telewizora (aby wyeliminować wpływ HDMI-CEC) i odłączeniu go od prądu i sieci sam pilot dekodera załącza Box-a.
Jak to możliwe skoro pilot PlayBoxa to Bluetooth, a pilot dekodera to zwykłe 2,4 GHz?
Ma ktoś jakieś pomysły?
Jeżeli nie znajdę rozwiązania to przyjdzie mi się chyba pożegnać z dekoderem SAT, bo takie konflikty na dłuższą metę są nie do wytrzymania, a czegoś taniego co zastąpiłoby PlayBox-a (koniecznie z ATV Launcherem i Netflixem w pełnej rozdzielczości) na horyzoncie nie widzę.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za (konstruktywne) porady.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości